Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Re: Инфо за р. Струма!

- tcekata
- вече хвърля и на тежко
Днес след обяд ходих до реката. Леко е качила ,спрямо нивото преди дъжда. Водата е почти бистра , но е много студена - около 10 градуса. Може би затова рибата не кълвеше.Освен кленчета , друга риба почти не кълвеше.Нямаше ги дори и пръскачите. Мренки ловяха единствено на Невестино ,около прага - само там видях да хващат, но какви и колко , не се поинтересувах - нещо не ме кефи мряната. Предполагам излизат и на другите места , където се събира мряната да зимува . Обиколих , доста места ,от Невестино - до Бобошево . Всички колеги с които разговарях , бяха разочаровани от риболова днес - ако може изобщо да се нарече риболов. Но поне времето беше хубаво.

На някои места , предимно около Невестино , водата носеше много листа и не беше много подходяща за риболов, но пък от време на време кълвеше - по някое листо .

Вечерта на Бобошево за тридесетина минути хванах няколко рибета , колкото да мога да кажа, че съм бил за риба.

На някои места , предимно около Невестино , водата носеше много листа и не беше много подходяща за риболов, но пък от време на време кълвеше - по някое листо .

Вечерта на Бобошево за тридесетина минути хванах няколко рибета , колкото да мога да кажа, че съм бил за риба.

-
- новобранец
Утре ще съм на риба(мен времето не ми пречи) пък после ще разправям 

- fishingman
- вече хвърля и на тежко
В петък следобяд бях под прага в Невестино с малко захранка и ръсене с прашката бели, се ловяха кленчета и хубави мренки от 14-18.00ч. бях хванал 18 мренки, като една се хвана над 30см., 22 кленчета над педя и 1 скобарче около 500гр. Имаше хора на терасата на помпената станция и ловяха по някоя и друга мренка. Реката бе леко качила с 10-15см. и бе леко мътна, но имаше много вятър и раздухваше падащи листа и малки клонки. Определено не беше много приятно особено на колегите, които бяха в парка, там бе голям ветрилник, долу под прага не се усещаше толкова много. Дано съм бил полезен на тези, които ще ходят за риба през новата седмица.
днес ходих на реката при благоевград. Реката е голяма с ниво почти пролетно и е доста мътна. Излезнаха някакви мрени. Но като цяло бях разоачарован, валя ме дъжд течението носи всякакви екстри от джапанки и скъсани мрежи до дънери по 1-2 метра.
скобара е риба проклета

-
- сериозен играч
инфо от днеска...,реката е била ного голема и ного матна ,чичо Коле е одил до бл град и каза е е невазможно да се лови и се връща ...рилска река и джерман не били мътни,от тука идвало ,сигорно изпускат лобош...надали че се опрй до утре...
-
- сериозен играч
по между другото,това ми е последното мнение у тая тема ,аз имах инфо от вчера сутринта и го споделих веднага ,до вечерта се е избистррила реката ,имало е сумати народ вчера ,никой не еба да драсне два реда...нема значение ,не искам и никой да ме пита на лс ,до тука бех с инфото ...
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Прав си Венци ,трай си... и аз не виня никой ,но и аз си стоях вкащи поради сащата причина.Се се надявам колегите дето си видял да не са от форума ,затова да не пишат ,ако не е така нямам думи
Има ли инфо някой от днес за състоянието на реката? Мерси предварително.
- indalo
- фен клуб-скобар
От днес. На Невестино водата е перфектна, но до обяд валя и се хванаха само 2-3 рибки. На Бобошево водата е пак голяма и мътна, както и около Благоевград. Аз полових на вира на железопътния мост. Водата беше мътна, но не кална и рибките си кълвяха добре. Влияеха се яко от манджата. Но не излезе нито един скобар.
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Днес бях на Бобошево. Реката много голяма, рибата тотално апатична. За половин ден един кефал 800гр. Но затова пък времето много хубаво.
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Днес се разходих до Струма към вливането в яз.Лобош. Реката беше много голяма и единственото ,с което си го обяснявам е ,че изпускат яз.Студена. Утре мисля да отида след Благоевград ,ако някой е бил днес или в близките дни там моля да ми даде инфо как положението ,да не бия път залудо 

Днес на Благоевград беше супер. Времето беше екстра мряна рядко, скобар йок, но пък си скубех кленчета с болото на мартеница. Реката бе леко паднала от последния ми излет и не бе мътна. За риболов на леко си ставаше. Но на фидерчето освен един клен и една мряна не закачих нищо друго.
скобара е риба проклета