Пролетната Забрана ?

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

Аватар
afgany
ще става разбирач
ще става разбирач

Пролетната Забрана ?

Мнение от afgany »

искам да попитам дали някой знае от кога ще започва забраната тая пролет? че да плануваме риболова :lol: миналата си спомняте че беше преместена на 15май ако не се лъжа? тая ще има ли размествания?
Аватар
Zen
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Zen »

Вчера писах някъде, ама не ми се търси :oops: ... та по информация от мой познат от ИАРА - Русе, очаква се забраната да бъде от 10.04 :wink:
Аватар
afgany
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от afgany »

аве брат ти ма уби направо с тая информация :smt072 направо не ми се вярва толкова рано да е ?
Аватар
Zen
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Zen »

:D :D :D :D Е все пак това е само първоначална информация, иначе като видим заповедта ще знаем повече :wink: , но няма нищо за учудване, като се има предвид тазгодишната "зима" каква беше и кога свърши :idea: ... От друга страна всяко зло за добро! Ако я въведат по-рано и ще изтече по-рано :wink:
Аватар
afgany
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от afgany »

охо каде ти след забранат, тва далече :? в такъв случай за великден съм на гиола поне за няколко дни :smt026 :axe:
Аватар
Zen
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Zen »

Желая ти хубав риболов :wink: :D
Аватар
ioska70
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ioska70 »

:shock: http://www.slrb-bg.com/zakon2a.htm ето ви закона за миналата година
Аватар
Zen
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Zen »

:D :D :D Йоска, закона си е закон. Вярно, че според приложението(Приложение 1) към закона(ЗРА) забраната е от 15.04. Обаче:
Чл. 32. (1) Във водните обекти по чл. 3, ал. 1, т. 1 и 2 се забранява уловът на риба и други водни организми през периода на тяхното размножаване съгласно приложение № 1.
(2) При нетипични промени в климатичните условия, засягащи развитието на рибните ресурси, министърът на земеделието и горите съгласувано с министъра на околната среда и водите по предложение на изпълнителния директор на ИАРА променя със заповед началната дата, крайната дата или увеличава сроковете на забраната по приложение № 1 с до 30 дни.
Тази година май имаме "нетипични промени в климатичните условия" :wink:

Поздрави!!!
:D :D :D :D
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от sampo »

Няма да се учудя , ако забраната започне от 02.04 , имах неофициален разговор със "висок човек" от ИАРА , аз им предложих да е от 11.04 , щото от 08-10.04 е Великден , и тия три почивни дни ще се бракониерства масово , ама знаеш ли кво ще решат ... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
А сайта им се обновява маса време и на практика не работи , телефоните във "обновения" сайт не са реални , закрити са .. :(:(
Последно промяна от sampo на Сря Мар 21, 2007 3:40 pm, променено общо 1 път.
На платено не одим !
Аватар
ioska70
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ioska70 »

Маината и на забраната аз и без това не ми остава много време или пък ако го имам прогнозата ще е кофти .ЗА това ще ходя на платени гьолове.това е цитатот някакъв закон .ал15.В такива водоеми любителският риболов ще се провежда само срещу членска карта и държавен билет, без допълнително заплащане на улова или други такси. Риболовът в тях ще бъде разрешен целогодишно, включително по време на пролетно-летния размножителен период. Там няма да важат и част от органиченията за държавните водоеми, като например максимално допустимо количество улов или брой въдици.

Освен, че ще могат да ловят на съвестно стопанисвани водоеми, риболовците, членове на ЛРС, ще ползват и 20% отстъпка от таксата на държавния билет, определят измененията в ЗРА. 25% от стойността на държавните билети пък ще се отделя директно за зарибявания и рибностопански дейности, което също отваря големи възможности пред ловно-рибарските сдружения.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Има нещо такова,но...!Голямото НО е следното.Пример- моя милост!
Изображение

Заверени билет и членска карта.Членувам в дружество Г.Оряховица.Имам желание да се възползвам от привилегията на картата си,но нямам възможност,по простата причина че дружеството не стопанисва нито един водоем.А картата е валидна само по месточленуване,т.е. ако искам да ида някъде настрани съм незаконен.Така ми разясниха в местното ЛРД.Имало някакъв списък с разрешени за риболов зони по време на забраната,но така и не го открих.Така че колеги,имайте си едно на ум!Ще се радвам,ако някой даде светлина по този въпрос!НАСЛУКА!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
ani4kata
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

;)

Мнение от ani4kata »

Вижте забрана има формално, обаче има и нещо друго, то си е по съвест на риболовеца и по измислени добавки на "господата проверяващи".
Аз ако искам да ида за риба в Бургас и ако съм изрядна какъв ще е проблема? аз съм си от Павликени :evil:
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от sampo »

sapuna1971 написа:Имало някакъв списък с разрешени за риболов зони по време на забраната,но така и не го открих.Така че колеги,имайте си едно на ум!Ще се радвам,ако някой даде светлина по този въпрос!НАСЛУКА!
За миналата година имаше такъв списък , запомнил съм само тези около София , а те са баластриерите /Чепинци , Негован , Петте могили , Богров и др./ както и яз. Панчарево ..
Надявам се списъка да излезе заедно със датите на забраната .
На платено не одим !
Аватар
Zen
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Zen »

ani4kata написа:Вижте забрана има формално, обаче има и нещо друго, то си е по съвест на риболовеца и по измислени добавки на "господата проверяващи".
Аз ако искам да ида за риба в Бургас и ако съм изрядна какъв ще е проблема? аз съм си от Павликени :evil:
Никакъв няма да е проблема ако ловиш на държавен водоем, който не се стопанисва от местно ЛРД. Сапуна имаше предвид, че има допълнителна карта от местното за него ЛРД, която обаче не важи за водоеми стопанисвани от други ЛРД-та (например в Бургас) и ако отиде на водоем стопанисван от ЛРД в Бургас, неговата карта не важи. С други думи, за да си "изрядна" в Бургас и да ловиш на водоем стопанисван от ЛРД в Бургас, трябва да си извадиш членска карта на ЛРД-Бургас :wink:

Колкото до списъка и аз мисля, че ще излезе заедно със заповедта за забраната, но за съжаление в русенския регион няма такива водоеми :(
Avrionov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Avrionov »

Мой приятел който работи в агенцията, каза, че се говорело забраната да е от 01.04, сега колко е вярно ще видим когато излезне заповедта! А пък относно членските карти от местните СЛРБ, мисля, че май май направо си изгоряхме с тях :D
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”