Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

река Дунав
Модератор: sapuna
-
- сериозен играч
Ще пробвам на Дунава май пак,но на Бръшлен.Като се върна ще дам инфо какво е положението.Миналата седмица бях на Мартен,на около километър след помпената посока Сандрово.Хванах доста платички на система,една щука и видях най-голямата риба(щука или бяла риба),която съм закачал.Скъса ми корда 0.35 като конец
.Както на мен така и на колегите им калвеше само на жива рибка,пробвах различни видове изкуствени примамки,не бутна.Благодаря за информацията за каналите

Една ботилка Tullamore Dew-28 лв.;
200гр. Ядки-4лв.; 2 л. Coca Cola-1.8 лв.Да влезеш в Матрицата-безценно
Новобранеца се завръща
Колеги,
Русенци и останалите,много се радвам, че попаднах на този форум - един от малкото български форуми в който толерантността е на 1 място.Четох..четох и много се кефих.
Не съм риболовец новобранец, но май след дългото прекъсване от около 20 години съм в положение на такъв...
Стартирах в този чудесен спорт през ученическите си години....между реките Огоста и Искър,тамошни язовири и т.н.
После р.Дунав -гр.Русе...на кея...лимана и корабната..буните на Мартен..Бръшлян каналите...х.Приста..Люляка,та и малко нагоре Пиргово...ама беше нарядко-някоя събота или неделя чат пат през отпуската ..какво да се прави трудова заетост.След 1989 прекъснах - та до днес.
Имам няколко въпроса - защото започвам пак и то сериозно..време бол.
Аз съм по риболов на дъно и с 1-та пръчка евентуално на блесна...
1.Макари - трябват ми нови за Дунав ..сом най-вече...цени пенсионерски 25 - 50 лева максимум
2.Пръчки-имам три от едно време ..къси..здрави (т.е. - оцелели..бива засега).Все пак кажете някоя марка ..хем добра ..хем народна.
3.Корда..жилка..конец...найлон -все за едно и също нещо става дума...марки ??
4.Куки - намират ми се от едно време ..ама са малко...
5.Къде е (ако съществува още) бившият ловно-рибарски магазин..дето беше на Толбухин-сега Николаевска ?? - ще ми трябват и други атрибути...А други магазини ??Освен на кооперативния пазар..други не съм мяркал...
5.Как стои въпроса със срекметата по Дунав - като си извадих билета забравих да питам...едно време бяха разрешени.
6.Най -труден за мен е въпроса с живата стръв (разни рибки) - споделете как се снабдявате:
на място и как, или предварително - никога не съм ползвал..само попови прасета червеи и т.н. че лесно ги намирах...
7.Местата в момента достъпни с кола ?? В Русе и наоколо...паркиране - опасност от бели по колата ако се отдалечи човек ..не е маловажно.
Да спра,че май стана много....благодаря в аванс.
Русенци и останалите,много се радвам, че попаднах на този форум - един от малкото български форуми в който толерантността е на 1 място.Четох..четох и много се кефих.
Не съм риболовец новобранец, но май след дългото прекъсване от около 20 години съм в положение на такъв...
Стартирах в този чудесен спорт през ученическите си години....между реките Огоста и Искър,тамошни язовири и т.н.
После р.Дунав -гр.Русе...на кея...лимана и корабната..буните на Мартен..Бръшлян каналите...х.Приста..Люляка,та и малко нагоре Пиргово...ама беше нарядко-някоя събота или неделя чат пат през отпуската ..какво да се прави трудова заетост.След 1989 прекъснах - та до днес.
Имам няколко въпроса - защото започвам пак и то сериозно..време бол.
Аз съм по риболов на дъно и с 1-та пръчка евентуално на блесна...
1.Макари - трябват ми нови за Дунав ..сом най-вече...цени пенсионерски 25 - 50 лева максимум
2.Пръчки-имам три от едно време ..къси..здрави (т.е. - оцелели..бива засега).Все пак кажете някоя марка ..хем добра ..хем народна.
3.Корда..жилка..конец...найлон -все за едно и също нещо става дума...марки ??
4.Куки - намират ми се от едно време ..ама са малко...
5.Къде е (ако съществува още) бившият ловно-рибарски магазин..дето беше на Толбухин-сега Николаевска ?? - ще ми трябват и други атрибути...А други магазини ??Освен на кооперативния пазар..други не съм мяркал...
5.Как стои въпроса със срекметата по Дунав - като си извадих билета забравих да питам...едно време бяха разрешени.
6.Най -труден за мен е въпроса с живата стръв (разни рибки) - споделете как се снабдявате:
на място и как, или предварително - никога не съм ползвал..само попови прасета червеи и т.н. че лесно ги намирах...
7.Местата в момента достъпни с кола ?? В Русе и наоколо...паркиране - опасност от бели по колата ако се отдалечи човек ..не е маловажно.
Да спра,че май стана много....благодаря в аванс.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
1. Макари има доста добри за цената си, на магазина до Чайка
марката е Linewinder мисля че
, не съм сигурен. изклчително здрави макари събират 300 метра 0,40
на цена 49 лв (имам две)
2. Въдиците ако са стъклопластови на 2,7-2,8 са супер за Дунав
Иначе има добри и ефтини на Томакс и Еврохолд в порядъка на 20-30 лв са
3. На Тюбертини модела Горила е много добра корда но е скъпа,
евтини и що годе качесвени корди са тези на Фокус, ползвам ги и съм доволен
4.Куки за мен Оунер са най-добри във всики размери
5.Магазини има на НИколаевска, зад Стоматологията, до блок Охрид
тези са по заредени
6. Засеркметата трябва билет за стопански риболов
7.рибки по магазините продават, сега малко са дефицит
8 За места , прегледай темата Риболова около Русе
марката е Linewinder мисля че

2. Въдиците ако са стъклопластови на 2,7-2,8 са супер за Дунав
Иначе има добри и ефтини на Томакс и Еврохолд в порядъка на 20-30 лв са
3. На Тюбертини модела Горила е много добра корда но е скъпа,
евтини и що годе качесвени корди са тези на Фокус, ползвам ги и съм доволен
4.Куки за мен Оунер са най-добри във всики размери
5.Магазини има на НИколаевска, зад Стоматологията, до блок Охрид
тези са по заредени
6. Засеркметата трябва билет за стопански риболов
7.рибки по магазините продават, сега малко са дефицит

8 За места , прегледай темата Риболова около Русе
Благодаря Ivak
Ivak,
Всичко разбрано.Благодаря за точните отговори-това ми беше необходимо да знам.По-нататък ако възникне нещо пак ще питам.
--------------------------------------------------------------------------
Иначе пръчките са май толкова дълги - двуколенни ..стари ГДР-ейски
пръчки от 70-те години,плътни стъклопласт и с макари Мичел и Форел..ама малки и пораздрънкани.
[/b]
Всичко разбрано.Благодаря за точните отговори-това ми беше необходимо да знам.По-нататък ако възникне нещо пак ще питам.
--------------------------------------------------------------------------
Иначе пръчките са май толкова дълги - двуколенни ..стари ГДР-ейски
пръчки от 70-те години,плътни стъклопласт и с макари Мичел и Форел..ама малки и пораздрънкани.
[/b]
Миналата година и аз си търсих подходяща дунавска макара и се спрях на DAM original.Има я в момента на магазина зад стоматологията,струва доколкото се сещам 58 лв.После размислих и си купих Mitchell Full Runner 7500 pro,оределено е по добра,но и цената й скача многократно.За голяма риба ти трябва голяма макара.Относно кордата аз съм фен на плетеното влакно,когато се отнася за зверове.Затова си взех Berkley Fireline 0.39,издържа 30 кг.Скъпичка е ако си я купиш от тукашните магазини.100м струват 50 лв.Взел съм голяма шпула 1200 м. и ми излезе на 30лв.Ако желаеш мога да ти дам малко,останаха ми към 350/400 м.Можеш да си купиш сомска въдица за много народна цена.Струва 28/32,зависи от магазина.Мята олово 300-500 гр.,не се сещам за марката,защото не е известна,но няма как да се объркаш.Друга на тая цена и якост няма.От куките на Мустад и Оунер съм доволен.Надявам се,че съм ти бил полезен с инфото.И ккогато хванеш на дъртия сом дядо му пиши 

Една ботилка Tullamore Dew-28 лв.;
-
- сериозен играч
- Zen
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Няма още щука по Бръшленските канали
. Ходих в събота (24.03.07), ни щука ни дявол. Този път и мирните риби ги нямаше, само някакви дребоси аквариумен размер. Понеже кълване нямаше та с компанията направихме една екоакция по почистване и изгаряне на пластмасови бутилки, пликчета, кутийки от червей и други продукти на нашенската простотия и мърлящина
. Времето беше променливо и мисля че рибата затова не кълвеше. Колкото до щуката - не знам какво да си мисля. Наистина не вярвам да са успели да я изловят всичката, но не мога да си обясня защо още я няма никаква. 

Не се коси, проблема не е в твоя телевизорZen написа:Няма още щука по Бръшленските канали. Ходих в събота (24.03.07), ни щука ни дявол. Този път и мирните риби ги нямаше, само някакви дребоси аквариумен размер. Понеже кълване нямаше та с компанията направихме една екоакция по почистване и изгаряне на пластмасови бутилки, пликчета, кутийки от червей и други продукти на нашенската простотия и мърлящина
. Времето беше променливо и мисля че рибата затова не кълвеше. Колкото до щуката - не знам какво да си мисля. Наистина не вярвам да са успели да я изловят всичката, но не мога да си обясня защо още я няма никаква.

За екоакцията поклон

Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!