Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Моля за съвет :)
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- MiTKo_Fisher
- разбира нещата
Моля за съвет :)
Привет колеги .От скоро се възобнови интересът ми към спининговия риболов .Решил съм да си язема една макара но немога да избера коя точно .Ето и моделите .
1. Ryobi Excia
2. RYOBI ZAUBER
3. VEGA Regal
4. Shimano - Exage FA
5.Tica - DynaSpin GH
Ако сте ползвали някои от моля да споделите вашето мнение .Мерси предварително.
1. Ryobi Excia

2. RYOBI ZAUBER

3. VEGA Regal

4. Shimano - Exage FA

5.Tica - DynaSpin GH

Ако сте ползвали някои от моля да споделите вашето мнение .Мерси предварително.
Не тръгвай с голяма кошница за гъби
-
- разбира нещата
Re: Моля за съвет :)
Аз съм за Тиката,по малко обороти ,по дълъг живот,даива сол е с такива или по близки.
На къса плувка,в репея...
-
- вече хвърля и на тежко
Ексиата, Заубера и Вегата са едно и също. Ексиата (по-добър вариант според мен) е с по-ниско предавателно число от Заубера и има избор от размери, Заубер съм виждал само модел 1000 да се предлага в България. При риобитата модел 1000 и модел 2000 се различават само по размера на шпулата.
Имам друг модел на Тика - Ариес - по-евтин. При нея проблем е меката пружина на бигела, и малко по-тежкия ход, особенно при включен антиреверс. Иначе е доста здрава и надежна, никакъв проблем за ролката с плетени влакна, реди влакното перфектно и за парите си е много добра. Та ако се спреш на тика обърни специално внимание на бигела - дали не е слаба пружината. Точно модела който си харесъл не съм го виждал. Тази тика http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=6802 също не е лоша, аванса и е защитен с гумено уплътнение да не се мокри, теглото на модел 2500 е съвсем прилично.
Имам друг модел на Тика - Ариес - по-евтин. При нея проблем е меката пружина на бигела, и малко по-тежкия ход, особенно при включен антиреверс. Иначе е доста здрава и надежна, никакъв проблем за ролката с плетени влакна, реди влакното перфектно и за парите си е много добра. Та ако се спреш на тика обърни специално внимание на бигела - дали не е слаба пружината. Точно модела който си харесъл не съм го виждал. Тази тика http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=6802 също не е лоша, аванса и е защитен с гумено уплътнение да не се мокри, теглото на модел 2500 е съвсем прилично.
- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
заубера е страшен
имам го от доста време и проблем няма наистина железен механизъм:)

-
- разбира нещата
Точно тоя модел съм го разучили е с яката пружина

Скобата е с някаква странна система (пружина вградена в едно лостче), може би патент на Тика. Изглежда много здрава и опростена, не мисля че би създала проблеми ...
На къса плувка,в репея...
- GODFATHER
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Най-добре е да направиш следното:
В магазина си връткаш от всичките модели и която ти е най-паснала в ръката, а най-добре и сложена на пръчката за баланс нея си взимаш
п.п. Ако аз трябваше да избирам, нямаше въобще да се замислям и скачам веднага на Шибаното
В магазина си връткаш от всичките модели и която ти е най-паснала в ръката, а най-добре и сложена на пръчката за баланс нея си взимаш

п.п. Ако аз трябваше да избирам, нямаше въобще да се замислям и скачам веднага на Шибаното

I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
Здрасти, Мите!
Ако няма от къде да пробваш Ексията, имам размер 2000!
Ако ще ти помогне в избора, можеш да я видиш на живо и да я завъртиш.
При интерес от твоя страна, драсни два реда на лични да се разберем!
Поздрави!

Ако няма от къде да пробваш Ексията, имам размер 2000!
Ако ще ти помогне в избора, можеш да я видиш на живо и да я завъртиш.
При интерес от твоя страна, драсни два реда на лични да се разберем!
Поздрави!
За глухия всички, които танцуват, са луди.
Festina lente!
Festina lente!
-
- кандидат преподавател
Съветвам за Риоби два пъти -имам и Заубера,и Ексията.В по два екземпляра р-р 1000 и 2000,та да има и след още години 

+1 за РиобиINCUBUS написа:Съветвам за Риоби два пъти -имам и Заубера,и Ексията.В по два екземпляра р-р 1000 и 2000,та да има и след още години

Притежавам Vega Regal 2500 на доста риболова е препоръчана от Павел Иванов,големи благодарности към него за съвета, има едно напиване

Макаричката е наистина много добра,реди добре влакното,красива е с дебел масивен бигел,мазен аванс и дръжка, без никакви луфтове.
Дават и 2.5кг. мощност на влачене (drag power) и наистина се оказа така при някои екстремни тестове

Грабай някое от Риобитата няма да сгрешиш,че е сезона на щуката нас чака

-
- вече хвърля и на тежко
+1 за риоби-то
-
- ще става разбирач
Ползвам Заубер 1000 и мога да кажа, че е много надеждна макара. Зимай, няма да съжеляваш.
-
- сериозен играч
Е я обясни бре брачет,от кво си толкова доволенMalemi написа:Заубер я ползвам от 3 години и съм много доволен

Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
-
- вече хвърля и на тежко
shimano естествено.. аз съм с catana 2500 от 4-5 години водил съм я и в хърватска и в гръчко няма дъжд няма сол ..няма такову жувотно 

АКО ТЪРСИШ ДУШЕВЕН КОМФОРТ...

НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ С ГЛУПОСТИ ОТИВАЙ НА ГЬОЛА

НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ С ГЛУПОСТИ ОТИВАЙ НА ГЬОЛА