Малко помощ за колесар

Всико за лодките сонарите и атрибути към тях.

Модератори: emo vasilev, Кърцата

IVOOOO
новобранец
новобранец

Малко помощ за колесар

Мнение от IVOOOO »

Здравейте колеги,
след много години "завист" на колегите на лодки с мотор най-накрая и Иво се сдоби с такава.Иво обаче не прецени къде ще я превозва надуваемата лодка 3.6 HSМ и реши да попита колегите във форума за колесари от къде ,колко пари и т.н.
Благодаря ви предварително :arrow:
Като няма риба и рака е риба:)))
Младенов_78
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Малко помощ за колесар

Мнение от Младенов_78 »

А Иво не прецени ли че тая голяма лодка няма как да я надува и испуска на всеки риболов :D
Виж тук
http://www.dea-bg.com/dein10.htm
Колекционирам лампови радиоприемници
Andrey_76
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Andrey_76 »

Ами да кжем че ако не държиш да си фирмен и лъскав и имаш достъп до някой машинки можеш да си направиш.Съжалявам че нямам снимки на моя. Аз също съм с 3.60 и колесаря ми излезе към 500 лв./С РЕГИСТРАЦИЯТА И ГРАЖДАНСКАТА/ :mrgreen: Държа да кажа че не съм дал и лев за работа , което спестява доста.
Кажи на някой,че има 300 милиарда звезди във Вселената и той ще ти повярва.Кажи му ,обаче че пейката е с неизсъхнала боя и той ще я пипне,за да се убеди,че е така.
dgg
новобранец
новобранец

Мнение от dgg »

Аз имам един ... който е доста по-голям от моята лодка ...как се събраха в комплект един господ знае.
Остава да го премеря ...щото и тва не съм направил ..и ако има желание Иво и му върши работа да се разберем нещо .
IVOOOO
новобранец
новобранец

Мнение от IVOOOO »

натали написа:А Иво не прецени ли че тая голяма лодка няма как да я надува и испуска на всеки риболов :D
Виж тук
http://www.dea-bg.com/dein10.htm
Здравей колега благодаря за инфото,проблема не е в помпането и спускането(луд умора няма само се поти :lol: )
проблема е в това ,че пасатчето ми комби вече се оказва малко,дори и с тубата на покрива.В багажника на колата се събира точно лодката с мотора,в багажника на покрива влизат въдиците и такъмите и като тръгнеме за морето с жената и двете деца КЪДЕ ДА СЛОЖА ДРЕХИТЕ и т.н.
Или с други думи това жълтото съм аз а ти се сети кой е със сатъра :axe:
IVOOOO
новобранец
новобранец

Мнение от IVOOOO »

dgg написа:Аз имам един ... който е доста по-голям от моята лодка ...как се събраха в комплект един господ знае.
Остава да го премеря ...щото и тва не съм направил ..и ако има желание Иво и му върши работа да се разберем нещо .
ОК Колега чакам да го премериш и да видиме дали ще стане и почваме пазарлъка :D
Аватар
pezz
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от pezz »

Andrey_76 написа:Ами да кжем че ако не държиш да си фирмен и лъскав и имаш достъп до някой машинки можеш да си направиш.Съжалявам че нямам снимки на моя. Аз също съм с 3.60 и колесаря ми излезе към 500 лв./С РЕГИСТРАЦИЯТА И ГРАЖДАНСКАТА/ :mrgreen: Държа да кажа че не съм дал и лев за работа , което спестява доста.
Здравей колега,искам да те питам трудно ли го регистрира в КАТ,и какви документи ти поискаха,в смисъл,че като си си го правил сам нямаш никакави документи...
ЗА ДОБРИЯ ШОФЬОР ЛОША КОЛА НЯМА
Andrey_76
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Andrey_76 »

Не са ми искали никакви документи. Обадих се в Технотест и попитах какви са изискванията и. Казаха че трябва тръбата с ока да е щяла от край до край и да е на ресори и амортисиори. От там ми дадоха дата за Ловеч и отидох плащаш и си готов.

Може да има нещо ново затова се обади до Технотест и попитай.http://www.technotest.bg/bg/contacts.html
Кажи на някой,че има 300 милиарда звезди във Вселената и той ще ти повярва.Кажи му ,обаче че пейката е с неизсъхнала боя и той ще я пипне,за да се убеди,че е така.
burg
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от burg »

Навремето, когато правих своя колесар- 2004г. от Технотест ми казаха ,че тежестта на натиск върху ябълката на теглича не трябва да надвишава 10кг. Сега не зная има ли промяна в тези изисквания ,но наистина е добре да се поинтересуваш какво точно да спазиш! :smt023
Аватар
Шморхи
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Шморхи »

Макар, че по-добър вариант от колесара няма, все пак като временен вариант ще посъветвам Иво, че явно е събрат по (не)щастие на Шморхи. Иво трябва да си целува ръка, че си е купил комби. Шморхи също има комби, и също има кораб 3.60. Обаче, понеже Шморхи е мързелив и нетърпелив тип, не си вози лодката в багажника спаружена, а си я носи на тавана надута. Шморхи понеже е мераклия голям, се справя почти сам. Само приятелката му помага при качването и свалянето. Транцеви колела на транеца, колелата се пускат преди да се свали лодката. Както е на тавана(не обърната с кила нагоре), Шморхи я завърта на 90 градуса спрямо колата, момата избутва носа, а Шморхи чака транеца да му дотежи. Тогава пуска транеца на земята. Отива до колата и с момата от ляво и дясно съответно вдигат носа и избутват лодката назад и я пускат на земята(тук е ролята на транцевите колела). После надува кила, слага двигателя, а през това време момата слага сакове, хавлии, въдици, сонари и каквото се полага. После двамата дружно хващат кораба за дръжките на носа и влизат в морето, където се отдават на риболов, гмуркане, плаж или просто разходки.
Качването - лодката под 90 градуса спрямо колата, двамата хващат носа, вдигат и подпират на рейките на покрива. Шморхи отива на транеца, вдига лодката за балоните хоризонтално. Момата повдига колкото сили има носа, а Шморхи бута, колкото сила има напред. Носа се подава от другата страна на колата. Момата отива там, вдига колкото може нагоре, а Шморхи върти.
Това е!
Лодката отгоре, двигателя+ резервоара и котвата в багажника.
Въдици, сонар, хладилна чанта, раници, палатка, спални чували и каквото още Иво се сети, се мятат отгоре.
По този начин Шморхи кара вече цяла година и по този начин отиде на тролинг на Жребчево, като освен всичко това, мъкна и походна маса+столове+чадъри+допълнителна хладилна чанта.
Но....Шморхи вече каза, че колесара е перфектното решение.
Всичко друго е временен вариант.
Успех!
П.П. Двигателя на Шморхи е 50 килограма, а самият Шморхи е само 70. Но все пак.... :twisted:
Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
Аватар
piars
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от piars »

Ако Иво и Шморхи си напрвят туй нещо могат и сами да си качвт лодките на тавана на комбито.Изображение
Изображение
Зора е да подпреш носа на лодката на задния капак като си сам,иначе слагаш едно платнище на покрива да не драскаш боята подпираш носа на капака,хващаш за транеца,вдигаш и буташ на пред.Мойта лодка е 320 и се качва много лесно,но както каза Шморхи освен колесара всичко останало е компромис. :wink:
че ми кае он на мене ТИ кога яз сам ВИЕ!!!
Аватар
Шморхи
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Шморхи »

Шморхи вече си поръча колесар. Мислеше за ремарке за 400-500 лева и да го преправи на нещо като колесар, но после направо си поръча нов. Край с компромисите! А това изобретение за покрива е изключително добро!
Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
Аватар
piars
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от piars »

За догодина и аз мисля да спретна един колесар,но искам да сменям и двигатела та ще видя с кое от двете неща ще направя компромис. :smt017
че ми кае он на мене ТИ кога яз сам ВИЕ!!!
IVOOOO
новобранец
новобранец

Мнение от IVOOOO »

Колеги много ви благодаря за отговорите , на Шморхи честито за новия колесар да го ползва със здраве а Иво продължава да си търси...
Публикувай отговор

Обратно към “Лодки и сонари”