Дървен харпун 100

Модератор: nkolev66

Публикувай отговор
yavorsub
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Дървен харпун 100

Мнение от yavorsub »

Ъгъла на дръжката(правилния ) е еднакъв в естествения ъгъл на свитите ни пръсти спрямо оста на ръката ни.Ако вземеш един молив и го стиснеш с пръстите , обаче само с първите две фаланги и изпънем ръката си напред , молива ще опише въпросния ъгъл. :)

Пак при така свити пръсти , ако си погледнем ръката , може да определим и самата форма на ръкохватката(и предната страна , както и задната ). -ох дано сте ме разбрали какво пиша.

Много е важно положението на средния пръст върху дръжката.Той трябва да е максимално близо до показалеца и от там идва и трудноста и предизвикателството да се проектира скобата по такъв начин че хем да е здрава , хем естетична а защо не и да изпълнява и втора функция -да се закрепва за нея макарата например.

Дали ще си направиш места за пръстите на дръжката -това само ти ще решиш.Аз моето мнение си казвам , но не мога, а и не е редно да ти променям решението.За моите дръжки вече съм си намерил решението. :)
adventurebg
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от adventurebg »

yavorsub написа:Ъгъла на дръжката(правилния ) е еднакъв в естествения ъгъл на свитите ни пръсти спрямо оста на ръката ни.Ако вземеш един молив и го стиснеш с пръстите , обаче само с първите две фаланги и изпънем ръката си напред , молива ще опише въпросния ъгъл. :)

Пак при така свити пръсти , ако си погледнем ръката , може да определим и самата форма на ръкохватката(и предната страна , както и задната ). -ох дано сте ме разбрали какво пиша.

Много е важно положението на средния пръст върху дръжката.Той трябва да е максимално близо до показалеца и от там идва и трудноста и предизвикателството да се проектира скобата по такъв начин че хем да е здрава , хем естетична а защо не и да изпълнява и втора функция -да се закрепва за нея макарата например.

Дали ще си направиш места за пръстите на дръжката -това само ти ще решиш.Аз моето мнение си казвам , но не мога, а и не е редно да ти променям решението.За моите дръжки вече съм си намерил решението. :)
Разбрах какво имаш в предвид, мятам го :D
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО МИ ДАВА МОРЕТО!
yavorsub
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от yavorsub »

Ще опитам да кача линк към една снимка на един дървен харпун , повече от достоен за подражение.Колкото повече го гледам, толкова ми харесва.надявам се че собственика му (мой добър приятел ) няма да ми се разсърди . ;)

http://www.facebook.com/home.php#!/phot ... 1402138538
Аватар
Pretor
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pretor »

Такава красота няма как да не ти хареса.
Изображение
adventurebg
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от adventurebg »

Баси, този харпун е по скоро за изложба :D Ти тествал ли си го? Много е фин и крехък,направо ме е страх да го гледам. Едно леко невнимание и скобата е чао. Според теб не е ли опасно Тънко всичко покрай дръжката? Питам защото и аз искам да сваля още малко. но вече ме е страх :D Тази извивка на скобата която тръгва от тялото и свършва на дръжката и аз я исках, но при мен не се получи а и ме притеснява да търкам още много. Петичката за зареждане е на долу, защо ? Мога да кажа, че е много красив и , че доста труд е хвърлен по него. За здравина не знам, ти си човека :D Долу горе твоя приятел е имал много близък замисъл до моя :D което сигурно означава, че съм на прав път :D :D :D. При мен нещата седят така. Нещо не ми се отдават дръжките, ако я скъся да изправя ъгъла, ще стане къса, ако я наклоня още ще стане тясна а и нещо подложката за палеца не мога да я докарам както исках. Дано утре е по спорен ден от днес. След малко ще кача и някоя снимка.
Последно промяна от adventurebg на Пет Окт 15, 2010 8:38 pm, променено общо 1 път.
adventurebg
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от adventurebg »

Ето сни мките, НО нищо не е завършено, имам още шанс да се поправя :D :D :D
Изображение
За скобата реших, че няма да я изтънявам в основата към тялото(отпред) защото ще има макара и няма да се вижда а ще е здрава :D
Изображение
Изображение
Още не съм свършил, имам поне още два дни търкане, че и три а после идва гърча( запечатването) ще помагате. До момента без стрела и ластици, с монтиран спусък тежи 1320 гр. Предполагам, че след като приключа няма да е повече от 1300 гр. лакиран :D
terzo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от terzo »

Миро просто забрави за тези 1300 гр. в завършено полужение.Ще се убедиш сам.
yavorsub
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от yavorsub »

Човека направил това бижу е майстор дърводелец и е дърворезбар.Знае изключително много за дървесината -с това си изкарва хляба и дизайна на пушката си е негов.И аз се съмнявах че ще успее да намести безпроблемно в дименсиите които ми съобщи -спусък "Митос" . :rolleyes: Но той рече и взе че го направи.
Харпуна е уникален и от към плаваемост -зареден "виси" във водата както го оставиш .
А петата и аз ми се искаше да е равна , но той така си ги вижда нещата , затова няколко пъти ти казах че ти си майстора и дизайнер, ти го правиш а ние само ще пляскаме.Това е и чара на цялото занимание . :D
Дръжкате недей я скъсявай а ако има нужда по-добре я удължи.Има няколко начина.А поставката за палеца може и тя да стане по различни начини.
Най -интересната която видях и беше изключително удачна бе направена от бамбукови шишчета. :rolleyes: С дрелка беше пробил дупка до дупка и в тях пе залепил шишчета като те образуваха своеобразна стена .После с епоксидна смола смесена с дървени стърготини запълваш фуги и дупки.

Със същата техника може да удължиш и оформиш и дръжката.

Вече го написах няколко пъти че събирам разни летвички и някой ден ще си барна и аз една мебел за НАД камината :wink: и тогава доста ще "гледам" от този . :ANAL:
Аватар
Jack Daniels
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Jack Daniels »

Определено на такива харпуни мястото им е на стената, как ти дава сърце да топиш това нещо във водата :smt017
Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
adventurebg
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от adventurebg »

terzo написа:Миро просто забрави за тези 1300 гр. в завършено полужение.Ще се убедиш сам.
:D Както винаги компетентен, прочети какво съм написал( 2-3 дни шкурене) това означава, че ще смъкна поне още 50 гр. дърво. Според мен няма да отидат повече от 50 - 70 гр. смола за покритието. Пък и това не означава, че говорим за точност до милиграм нали? :)
adventurebg
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от adventurebg »

Харпуна е уникален и от към плаваемост -зареден "виси" във водата както го оставиш .

Я обясни "виси" , че немога да разбера, не потъва ли? или е с главата на долу без да потъва? :D

Дръжкате недей я скъсявай а ако има нужда по-добре я удължи.Има няколко начина.А поставката за палеца може и тя да стане по различни начини.
Най -интересната която видях и беше изключително удачна бе направена от бамбукови шишчета. :rolleyes: С дрелка беше пробил дупка до дупка и в тях пе залепил шишчета като те образуваха своеобразна стена .После с епоксидна смола смесена с дървени стърготини запълваш фуги и дупки.
Със същата техника може да удължиш и оформиш и дръжката.

Благодарности за тази техника, дано не ми се наложи да я пробвам, но ако се- съм сигурен, че ще върши работа :wink:

Вече го написах няколко пъти че събирам разни летвички и някой ден ще си барна и аз една мебел за НАД камината :wink: и тогава доста ще "гледам" от този . :ANAL:[/quote]

Ако си към Бг мога и аз да ти дам някоя летвичка :D
adventurebg
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от adventurebg »

:D
Последно промяна от adventurebg на Съб Окт 16, 2010 5:04 pm, променено общо 1 път.
Аватар
spear
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от spear »

adventurebg написа:Харпуна е уникален и от към плаваемост -зареден "виси" във водата както го оставиш .

Я обясни "виси" , че немога да разбера, не потъва ли? или е с главата на долу и потъва бавно или потъва перфектно? :D

Изображение
Аватар
vatus56
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от vatus56 »

Така висящ, без задхарпунното устройство, много самотен и тъжен ми изглежда :D
Никоя риба не е по - важна от живота !
adventurebg
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от adventurebg »

Баси моя сигурно ще потъне като котва :D това ми се струва, че трябва да имаш доста опит и познание за дървото с което работиш, че да постигнеш горепосоченото висене. Според мен това е върха които се изисква като баланс и плаваемост. Макр, че като се замисли човек ако се направи по масивно тяло или се използва по плаващо дърво, може да се направи с променящ баласт( балансиращи пластини) нали ?
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”