За тройките на волблерите

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Кроки , извинявай но воблери и рапали са едно и също :wink: Е Рапала произвеждат и блесни ( Блу фокс ) и шадове и пр. изкуственни примамки но туй което имаш внапредвид като цяло си е воблер :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Павле,преди време когато влезнах за първи път във НАРИБА.КОМ,пак говорихме за тези работи :lol: :lol: :lol: Като мине още една година,и пак забравиш,пък аз взема по навик да напиша Рапали и Воблери,да не забравиш пак да ми го припомниш,че съм малко прост и вечно ги бъркам,вместо да ги събера в едно :supz: :smt026 :smt041 :smt038 :supz: :smt026 :smt041 :smt038 НАВИК ПРИЯТЕЛЮ,КАКВО ДА СЕ ПРАВИ :wink: :lol: :wink: :lol: :wink: :lol:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

:wink:

Павел Иванов
Аватар
Marin
новобранец
новобранец

Мнение от Marin »

Ако съм разбрал правилно, на сръбските волблери е по-добре да се сложат по-големи тройки, като цветът на куките няма значение, важното е да са качествени.
Е благодаря ви много, наслука.
nikki
новобранец
новобранец

Мнение от nikki »

Павел Иванов написа:, извинявай но воблери и рапали са едно и също :wink: :wink:
По някаква ирония на съдбата и аз имам същото разделение -"воблери и рапали" :lol:
Просто с Рапала не мога и не мога да хващам никакви риби и от две години съм заделил всичките си воблери от тая фирма в отделна кутия /от най големите/ и въобще не ги нося със себе си.
Чакам учители :lol:
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Ставаме двама дето не можем да хванем нищо на Рапала :lol: :lol:

Не че съм пробвал повече от десетина модела :oops:
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

На мен основно ударите ми са на воблерите на Rapala следвани от Jakson и накрая Storm.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Поборников написа:На мен основно ударите ми са на воблерите на Rapala следвани от Jakson и накрая Storm.
Storm по принцип са дъщерна фирма на Рапала :wink: Опитай с други марки воблери ( е ако основно тролиш то и Рапала вършат работа ) , тези трите марки които споменаваш са в дъното и на мойта класация за уловисти примамки :wink:

Павел Иванов
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

Павка напиши някои модели и марки от твоите да си купя да ги тствам това лято на Жребеца по принцип обичам да експериментирам,на мен бияча ми е на Rapala Daun Deep Huski Jerk 12см.сребристо синя окраска,жалко че нямам фото да ги пусна,а този модел вече го няма в магазина на Орозов и ще търся някъв заместител.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Ето ви рапалите с който някога почнах да ходя за сом.Тези от дясно са най работещите,но не с тези цветова.Единия работещ цвят е зелен с леко избледняващо на доло и стигащо до бледо жълто и син цвят със бяло надоло.На тези от ляво също съм имал удари но по-рядко.Спрях да купувам РАПАЛИ защото са толкова кекаво направени, че нямам думи колко големи сома съм изтървавал,като ми остава на къръбинката само пластмасовата лопатка на РАПАЛАТА.Сега исползувам само СТОРМ,ЪГЛИ ДЪГ и САЛМО.Няма да намерите човек от Пловдив до свиленград,който да ползева други воблери.С малки изключения за нови модели които се пробват дали са работещи или не.Оставям настрана хората които просто са чули че по този начин на Марица се вади сом и за разлика от тук присъствуващите във форума те нямат интернет и немогат да прочетат кой воблери работят и кой не.Единственното нещо което мога да кажа,че тези който съм описал са работещи/уловисти/ и са доказали това на Марица.Но каква е разликата от Марица до Тунджа ??? .....просто големината на реката и нищо повече.Само на язовири не са пробвани много-много,защото на реката се лови при едни условия а на язовира те просто липсват.Дълбочини и скали .Може би на влачене,но досега нямам удар на влачене със тях,защото рядко ходя да влача.

Изображение

Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Поборников написа:Павка напиши някои модели и марки от твоите да си купя да ги тствам това лято на Жребеца
За Жребеца от брега на спининг бих предпочел блесна :wink: За тролинга ще пасувам , не е от любимите ми начини на риболов и го практикувам мега рядко ! Иначе за Тунджа под и над язовира бих предпочел - Голди , Салмо , Йо-Зури , Култива , Бомбър и т.н като Рапала я оставям в резерв :wink:

Павел Иванов
Аватар
lorda
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lorda »

Колега Krokibg понеже видях в галерията ви, че имате от тези воблери на Рапала реших да ви питам на тях имате ли изваден сом. Защото тази година, която мина повечето удари на различни риби имам на тях но сом не съм хващал още на тези.
Изображение
Изображение

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Лично аз имам една щука на тези модели.Сом също нямам ударен и доколкото знам има само няколко удара на колеги от Хасково.Аз ви писах на кои ловим.Може и други уловисти воблери да има,но аз не съм специалист по всички модели.За 4-5 години съм приценил кой работят и кой не.Ако е работещ и го скъсам или ми го отнесе някое прасе,веднага си взимам друг още на другия ден,даже по два,зада имам ако пак стане нещо.Един колега беше писал....Кеф цена няма !!!

Аватар
lorda
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lorda »

Благодаря.
И аз щуки ловя с тях просто ми беше интересно работят ли за сом.
Изображение

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Ще ти кажа точно какво мисля !!! Понеже съм свикнал да ловя само на тези на които ми е удряло редовно,много за кратко време съм ги слагал и ги махам след максимум 30 мин.И всичко това е понеже съм минал 150-200км да гоня пустия му сом,гледам да залагам на пробваното и да не губя изришно време.Зам само едно,че дадена стръв може да мине и 100 пъти покрай някой легнал сом и да не удари,но ако е настроен да гони и е излязъл да го прави/да се храни/ удряло е и на второто - третото хвърляне.Нищо чудно,ако ловиш един цал ден на тези щукарските,да си удари и сом,но какво тегло ще е и дали няма да е инцидентно,просто трябва проба,която няма да правя за да не си губя времето,което е доста малко за експерименти след 1.5-2 часа каране.Успех !!!

Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”