Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Внимание!
Въпроси свързани с морския риболов.
naRiba.com

Форум

Защо има такса на пристана в Бяла.
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Re: ЗАЩО ИМА ТАКСА НА ПРИСТАНА В БЯЛА.
Маи не махкаш КЕПЕНЦИТЕ като гледаш през прозореца Еуропата?Мои приятел се пусна по р.Дунава от Германия дао Видин (Бг)elinpelin1 написа:Как по точно е в Еуропатаtoyo1 написа:А аз ако ме питаш предпочитам да е чисто и удобно (нищо че е платено)По ЕВРОПА е така![]()
Чекай да видя от прозорецот, ахааа, значи ако си оставяш лодчицата или яхтата на некой от множеството кейчета , и малки пристанища се плаща, за рибарските явки некви минимални парички, ма те са у гората.За гъзарюгите повечко парички и яко щавене на тея с яхтите.Чисто е
![]()
Обаче, ако си караш коритцето с колесарче или на таванот на големата кола и го топнеш от мноогото изградени места, плащаш точно, едно благодаря.Пак е чисто
, и нема педеруги новоиздрискани бизмесменчета да цоцат кинти
.

И азtoyo1 написа:delio-haidutin написа:[quote="toyo1"А аз ако ме питаш предпочитам да е чисто и удобно (нищо че е платено)По ЕВРОПА е така

По Европа сигурно не е точно така...май

Не мога да ловя риба,но много се забавлявам,докато опитвам!
-
- научил се да хвърля
За жалост нещата седят точно по този начин на Бяла.
+1И азСамо че отиди си плати на Бяла и после пиши колко ти е било чисто и удобно.Ако не си ходил там,отиди да видиш как се събират пари за нищо
Нищото е налъм без каишка,на когото липсва дървената част.Точно за това нещо взимат пари на Бяла и искат да взимат и на Болата
По Европа сигурно не е точно така...май![]()
![]()
Преди 10-тина дена ходих там(а 10-тина са и годините откак ловя риба по тези места) и на ново се вбесих.Имаше ве4е 3-4 пуснати лодки и с това местата за паркиране на автомобили с колесари бяха из4ерпани.Да не говорим,4е трябваше да си пренеса 20 метра лодката през рохкия пясък.А ина4е на билета пише "такса пристанище"За какво пристанище имаш претенции бре ТЪП БЕЛЕНСКИ КМЕТЕ?
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Дани - намери Ч-то бре. 

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- научил се да хвърля
Не съм против колегата,но преди 20-тина г.работих по тези места и не знам някой спомня ли си какво беше.Има много подобрения,освен това има преки разходи по поддръжката на пристанището/ток,вода,пазачи,капитан и др./Друг е въпроса,че на местните рибари им взимат по десетина лв.месечно за стоянка и от там идва тази недоумица.DANI_ написа:на билета пише "такса пристанище"
Колега,като си закараш лодката с колесар до брега и си я пускаш оттам,кое от гореизброените подобрения ползвашgromost написа:Има много подобрения,освен това има преки разходи по поддръжката на пристанището/ток,вода,пазачи,капитанDANI_ написа:на билета пише "такса пристанище"

-
- научил се да хвърля
Re: Защо има такса на пристана в Бяла.
:
D
D
Колега,много ясно е че си ядосан на порядките,които има на стоянките и пристаните въобще.Ще те запитам,но отговаряш честно-съгласен ли си да плащаш по сто лв. на месец за лодкостоянка.Спирам и чакам отговор.След това продължаваме дискусията.diavolo написа:,кое от гореизброените подобрения ползвашСетих се-завета от буната
![]()
![]()
Колега GROMOST аз пък мога да ти кажа,че(намерих Ч-то Бат Кире) не бих пожалил и 20-так за свестен излет.Говоря за добър слип за пускане,място за паркиране,завет от вълна и т.н.GROMOST сега аз да те питам нещо и ще разбереш колко са морски твоите хора,защото същото съм ги питал и тях поне 3 пъти.Ти би ли ми взел такса ако изляза и се прибера от северната страна на яхтеното пристанище в Бяла?
Gromost,същността на въпроса е не кой колко може или иска да плаща за лодкостоянка(още повече в случая въобще не става въпрос за това),а за това какво получаваш срещу парите,които плащаш.Не знам дали и доколко си запознат с наредбата,по която събират пари на Бяла,но в нея никъде не пише,че за пускане на лодка от брега дължиш такса.Таксата в размер от 5лв. по тази наредба се дължи за домуване на лодка за ден,което са две съвсем различни неща.Но,както е казал поета,болния и на леглото се е.е
Хората разсъждават така-на Бяла има едно място за пускане на лодка,просто няма как да ги изтървем и да не им вземем парите.Който иска да хваща риба,да плаща,който не иска да плаща-да хваща....пътя
В случая въобще не става дума за някакъв ред и порядък,а за чиста проба местен феодализъм на принципа-царят(конституцията и закона) дава,пъдарят(беленския кмет) не дава.Нито си държа лодката на пристана,нито ползвам пристанищно съоръжение.За какъв "такъв" да им плащам-защото минавам край пристанището ли?Не ми е за 5-те лева-тях всеки може да ги прежали.Мразя да ме правят на будала и затова за себе си този въпрос съм го решил кардинално-докато нещата стоят по този начин,няма да стъпя в Бяла,ако ще и на цялото море рибата да се събере там 

-
- научил се да хвърля
Драги,това не са моите хора,защото съм от малко останалите истински кореняци варненци и не ми е твърде ясно,защо се вдига толкова шум за прибирането на такси.Аз до преди осем месеца плащах по сто лв.месечно за стоянка.Мисля,че това е тенденцията за в бъдеще.Някой може и да не го устройва но това ще е повсеместно,както е в бяла Европа.Пределно добре разбирам тезата на някой-за да ми вземат-трябва нещо да са направили и тн.Точно това и казах-трябваше да видите преди време какво беше.Това е нищо повече.DANI_ написа:ще разбереш колко са морски твоите хора,защото същото съм ги питал и тях поне 3 пъти.Ти би ли ми взел такса ако изляза и се прибера от северната страна на яхтеното пристанище в Бяла?
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Сега - преди да се стигне до караници,спрете се.
Защото никой тук не е виновен за различните ситуации по брега.
Знаете ме - на години съм,но това не значи,
че не приемам новите моменти в живота.
Авантата е чиста печалба - отдавна е отминал плакат.
Така че се налага да гледаме напред.
Всеки има право на мнение - но не опонирайте колегата си,че........туй било.
Българи сме - знаем се че всичко знаем.
Защото никой тук не е виновен за различните ситуации по брега.
Знаете ме - на години съм,но това не значи,
че не приемам новите моменти в живота.
Авантата е чиста печалба - отдавна е отминал плакат.
Така че се налага да гледаме напред.
Всеки има право на мнение - но не опонирайте колегата си,че........туй било.
Българи сме - знаем се че всичко знаем.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА