Защо има такса на пристана в Бяла.

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

toyo1

Re: ЗАЩО ИМА ТАКСА НА ПРИСТАНА В БЯЛА.

Мнение от toyo1 »

elinpelin1 написа:
toyo1 написа:А аз ако ме питаш предпочитам да е чисто и удобно (нищо че е платено)По ЕВРОПА е така
Как по точно е в Еуропата :D
Чекай да видя от прозорецот, ахааа, значи ако си оставяш лодчицата или яхтата на некой от множеството кейчета , и малки пристанища се плаща, за рибарските явки некви минимални парички, ма те са у гората :D .За гъзарюгите повечко парички и яко щавене на тея с яхтите.Чисто е :D
Обаче, ако си караш коритцето с колесарче или на таванот на големата кола и го топнеш от мноогото изградени места, плащаш точно, едно благодаря :wink: .Пак е чисто :wink: , и нема педеруги новоиздрискани бизмесменчета да цоцат кинти :wink: .
Маи не махкаш КЕПЕНЦИТЕ като гледаш през прозореца Еуропата?Мои приятел се пусна по р.Дунава от Германия дао Видин (Бг) :idea: 1470км като мина през куп държаВИЦИ :wink: и НИКЪДЕ НЕ ГО ПРОПУСНАХА ГРАТИС (на всяко връзване си плаща от 10 до 25евро НЕ ЗА НОЩУВКА) Ако мислиш че на мене ми се ЦАКА си се объркал нещо НО ПРЕДПОЧИТАМ ДА НЕ ГАЗА В КАЛТА И ДА НЕ МИ ЗАТЪВА КОЛЕСАРА за 5(10лв)
diavolo
новобранец
новобранец

Мнение от diavolo »

toyo1 написа:
delio-haidutin написа:[quote="toyo1"А аз ако ме питаш предпочитам да е чисто и удобно (нищо че е платено)По ЕВРОПА е така
И аз :D Само че отиди си плати на Бяла и после пиши колко ти е било чисто и удобно.Ако не си ходил там,отиди да видиш как се събират пари за нищо :shock: Нищото е налъм без каишка,на когото липсва дървената част.Точно за това нещо взимат пари на Бяла и искат да взимат и на Болата :evil:
По Европа сигурно не е точно така...май :? :?
Не мога да ловя риба,но много се забавлявам,докато опитвам!
spetro
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от spetro »

За жалост нещата седят точно по този начин на Бяла.
rebel_
новобранец
новобранец

Мнение от rebel_ »

И аз :D Само че отиди си плати на Бяла и после пиши колко ти е било чисто и удобно.Ако не си ходил там,отиди да видиш как се събират пари за нищо :shock: Нищото е налъм без каишка,на когото липсва дървената част.Точно за това нещо взимат пари на Бяла и искат да взимат и на Болата :evil:
По Европа сигурно не е точно така...май :? :?
+1
DANI_
новобранец
новобранец

Мнение от DANI_ »

+2
DANI_
новобранец
новобранец

Мнение от DANI_ »

Преди 10-тина дена ходих там(а 10-тина са и годините откак ловя риба по тези места) и на ново се вбесих.Имаше ве4е 3-4 пуснати лодки и с това местата за паркиране на автомобили с колесари бяха из4ерпани.Да не говорим,4е трябваше да си пренеса 20 метра лодката през рохкия пясък.А ина4е на билета пише "такса пристанище"За какво пристанище имаш претенции бре ТЪП БЕЛЕНСКИ КМЕТЕ?
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Дани - намери Ч-то бре. :wink:
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
gromost
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gromost »

DANI_ написа:на билета пише "такса пристанище"
Не съм против колегата,но преди 20-тина г.работих по тези места и не знам някой спомня ли си какво беше.Има много подобрения,освен това има преки разходи по поддръжката на пристанището/ток,вода,пазачи,капитан и др./Друг е въпроса,че на местните рибари им взимат по десетина лв.месечно за стоянка и от там идва тази недоумица.
diavolo
новобранец
новобранец

Мнение от diavolo »

gromost написа:
DANI_ написа:на билета пише "такса пристанище"
Има много подобрения,освен това има преки разходи по поддръжката на пристанището/ток,вода,пазачи,капитан
Колега,като си закараш лодката с колесар до брега и си я пускаш оттам,кое от гореизброените подобрения ползваш :smt102 Сетих се-завета от буната :lol: :lol: :lol:
gromost
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Защо има такса на пристана в Бяла.

Мнение от gromost »

:

D
diavolo написа:,кое от гореизброените подобрения ползваш :smt102 Сетих се-завета от буната :lol: :lol: :lol:
Колега,много ясно е че си ядосан на порядките,които има на стоянките и пристаните въобще.Ще те запитам,но отговаряш честно-съгласен ли си да плащаш по сто лв. на месец за лодкостоянка.Спирам и чакам отговор.След това продължаваме дискусията.
DANI_
новобранец
новобранец

Мнение от DANI_ »

Колега GROMOST аз пък мога да ти кажа,че(намерих Ч-то Бат Кире) не бих пожалил и 20-так за свестен излет.Говоря за добър слип за пускане,място за паркиране,завет от вълна и т.н.GROMOST сега аз да те питам нещо и ще разбереш колко са морски твоите хора,защото същото съм ги питал и тях поне 3 пъти.Ти би ли ми взел такса ако изляза и се прибера от северната страна на яхтеното пристанище в Бяла?
diavolo
новобранец
новобранец

Мнение от diavolo »

Gromost,същността на въпроса е не кой колко може или иска да плаща за лодкостоянка(още повече в случая въобще не става въпрос за това),а за това какво получаваш срещу парите,които плащаш.Не знам дали и доколко си запознат с наредбата,по която събират пари на Бяла,но в нея никъде не пише,че за пускане на лодка от брега дължиш такса.Таксата в размер от 5лв. по тази наредба се дължи за домуване на лодка за ден,което са две съвсем различни неща.Но,както е казал поета,болния и на леглото се е.е :ANAL: Хората разсъждават така-на Бяла има едно място за пускане на лодка,просто няма как да ги изтървем и да не им вземем парите.Който иска да хваща риба,да плаща,който не иска да плаща-да хваща....пътя :arrow: В случая въобще не става дума за някакъв ред и порядък,а за чиста проба местен феодализъм на принципа-царят(конституцията и закона) дава,пъдарят(беленския кмет) не дава.Нито си държа лодката на пристана,нито ползвам пристанищно съоръжение.За какъв "такъв" да им плащам-защото минавам край пристанището ли?Не ми е за 5-те лева-тях всеки може да ги прежали.Мразя да ме правят на будала и затова за себе си този въпрос съм го решил кардинално-докато нещата стоят по този начин,няма да стъпя в Бяла,ако ще и на цялото море рибата да се събере там :evil:
gromost
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gromost »

DANI_ написа:ще разбереш колко са морски твоите хора,защото същото съм ги питал и тях поне 3 пъти.Ти би ли ми взел такса ако изляза и се прибера от северната страна на яхтеното пристанище в Бяла?
Драги,това не са моите хора,защото съм от малко останалите истински кореняци варненци и не ми е твърде ясно,защо се вдига толкова шум за прибирането на такси.Аз до преди осем месеца плащах по сто лв.месечно за стоянка.Мисля,че това е тенденцията за в бъдеще.Някой може и да не го устройва но това ще е повсеместно,както е в бяла Европа.Пределно добре разбирам тезата на някой-за да ми вземат-трябва нещо да са направили и тн.Точно това и казах-трябваше да видите преди време какво беше.Това е нищо повече.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Сега - преди да се стигне до караници,спрете се.
Защото никой тук не е виновен за различните ситуации по брега.
Знаете ме - на години съм,но това не значи,
че не приемам новите моменти в живота.
Авантата е чиста печалба - отдавна е отминал плакат.

Така че се налага да гледаме напред.
Всеки има право на мнение - но не опонирайте колегата си,че........туй било.
Българи сме - знаем се че всичко знаем.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси свързани с морския риболов.”