Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг излети около Плевен.
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Спининг излети около Плевен.
Направихме съвместен излет, с колегата ThunD3r. Дестинация р. Искър, шофьор Бай Марин грозния
(не сме го снимали да не се уплашите).
Излета го проведохме на 16.10.2010 (събота).
Пристигнахме към (незнам и аз):
Ето го ThunD3r, жалко е само, че се вижда малко от грозния ми брат ама тва е друга тема( не е за пред хора просто).

----------
В така да се каже началото на излета видяхме една щучка във водата.

-----------------
След много, много обикаляне - пробване на доста места, нищоооо. Дори на едно място, което беше доста дълбоко и нямаше закачки по дъното ThunD3r пробва 6 или 7 воблера, не помня бройката вече. Аз пробвах 7 различни силикона + 1 мепс и 1 моска - нищо. На края на излета минахме през същото място и пробвахме монтажа за сом блесна + жабка - пак нищо.
-------------
След доста ходене отидохме на едни хубави места, които и на предния ми излет там ме спасиха от капо-то.
Ето я и първата хубавица, която за съжаление отиде при Бай Марин дебелия ..., много гадно беше захапала цялата блесна. Точно 980 грама беше.

----------------
Ето я и първата хубавица на ThunD3r:

Пускането му:

---------------
Още едно към пътя на свободата:

----------------
И 2-мата незнам какво е станало тук:

----------------
Ето я и 3-тата ми красавица за деня 1,400.

Ето малко снимки на реката от ThunD3r:

Ето ни и нас:

Като цяло добър излет с много кал и гадно време: 3 малки щуклета, едно 980 грама и 1,400.
Ако съм пропуснал нещо ThunD3r да добави

Излета го проведохме на 16.10.2010 (събота).
Пристигнахме към (незнам и аз):
Ето го ThunD3r, жалко е само, че се вижда малко от грозния ми брат ама тва е друга тема( не е за пред хора просто).

----------
В така да се каже началото на излета видяхме една щучка във водата.
-----------------
След много, много обикаляне - пробване на доста места, нищоооо. Дори на едно място, което беше доста дълбоко и нямаше закачки по дъното ThunD3r пробва 6 или 7 воблера, не помня бройката вече. Аз пробвах 7 различни силикона + 1 мепс и 1 моска - нищо. На края на излета минахме през същото място и пробвахме монтажа за сом блесна + жабка - пак нищо.
-------------
След доста ходене отидохме на едни хубави места, които и на предния ми излет там ме спасиха от капо-то.
Ето я и първата хубавица, която за съжаление отиде при Бай Марин дебелия ..., много гадно беше захапала цялата блесна. Точно 980 грама беше.

----------------
Ето я и първата хубавица на ThunD3r:
Пускането му:
---------------
Още едно към пътя на свободата:
----------------
И 2-мата незнам какво е станало тук:
----------------
Ето я и 3-тата ми красавица за деня 1,400.
Ето малко снимки на реката от ThunD3r:
Ето ни и нас:
Като цяло добър излет с много кал и гадно време: 3 малки щуклета, едно 980 грама и 1,400.
Ако съм пропуснал нещо ThunD3r да добави

- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Събота, р. Вит при с. Комарево. Сутринта - голям студ!!!

Реката беше много ниска и бистра (противно на очакванията ми, че след дъждовете през седмицата ще е качила и ще бъде мътна). Рибите се бяха наредили плътно да брега и още при приближаване царствено се отдалечаваха към средата. Видях поне 5-6 щуки, включително и екземпляри над 2 кила. Капотирах си се като стой та гледай.
Неделя, старите корита на р. Осъм при с. Българене. Поне не беше толкова студено. Може би щото зех управленско решение и се появих на реката след 9 ч.
Нищо интересно не се случи, ама поне се поразходих доволно. Малко есенни пеизажчета.

Коритата бяха много красиви с окапалите листа, но пък беше кошмарно за замятане. Почти на всяко хвърляне вадех по един сноп листа.

Тука някой си е спретнал удобство за... сещайте се

Човек като не лови риби се зазяпва по разни други "дреболии"

Успях да направя и лек тест на "мъртва тяга" на Монобрейда на Климакс. Добре се представи с тоя двуметров клон

Все пак успях да спася капото с една рибка и половина. Кратка фотосесия и...

... цоп

Втората ми слука беше това

Някой ИДИОТ беше си приготвил да си пръжне тая маломерка и прилежно си я беше пакетирал в найлоново пликче. Незнайно как обаче пликчето се беше озовало във водата та имах възможността за ковна полуразложено рибе
Общо взето добра разходка стана

Реката беше много ниска и бистра (противно на очакванията ми, че след дъждовете през седмицата ще е качила и ще бъде мътна). Рибите се бяха наредили плътно да брега и още при приближаване царствено се отдалечаваха към средата. Видях поне 5-6 щуки, включително и екземпляри над 2 кила. Капотирах си се като стой та гледай.

Неделя, старите корита на р. Осъм при с. Българене. Поне не беше толкова студено. Може би щото зех управленско решение и се появих на реката след 9 ч.

Коритата бяха много красиви с окапалите листа, но пък беше кошмарно за замятане. Почти на всяко хвърляне вадех по един сноп листа.

Тука някой си е спретнал удобство за... сещайте се

Човек като не лови риби се зазяпва по разни други "дреболии"

Успях да направя и лек тест на "мъртва тяга" на Монобрейда на Климакс. Добре се представи с тоя двуметров клон

Все пак успях да спася капото с една рибка и половина. Кратка фотосесия и...

... цоп

Втората ми слука беше това

Някой ИДИОТ беше си приготвил да си пръжне тая маломерка и прилежно си я беше пакетирал в найлоново пликче. Незнайно как обаче пликчето се беше озовало във водата та имах възможността за ковна полуразложено рибе

Общо взето добра разходка стана

"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Тaзи събота и неделя планирам един или два излета зависи от времето.На р.Искър ако има някой съгласен може да направим 1 съвместен излет. 

Здравейте колеги,вчера бях при баба ми на село да свърша туй-онуй.Към 17:00 приключих и преди да се прибера в Плевен отидох до реката,а тя бистра,бистра но пък за сметка на това влачи листа
.На всяко второ хвърляне вадех листа(исках да са рибки,но явно толкова си мога).За два часа хванах десетина рибета (клен и распер) около нормата и един по-голям распер,който снимах преди да пусна:

Пускането:

Малко след пускането на распера,воблера ми го отнесе ей този сладур.

Опитах да снимам и неговото пускане,но кефала не ме изчака
.Распера гонеше на далеко от мен и трудно успявах да хвърлям до него.Естествено след като се прибрах се сетих,че можеше да опитам с кастамастер,защото с него постигам голяма дистанция и водейки го бързо ще е в горния слой
.Следващата седмица пак ще помагам на село,но този път с жената и детето,но дано остане време да се разходя до реката.Извинявам се за снимките но са от телефона.
Поздрави !

Пускането:

Малко след пускането на распера,воблера ми го отнесе ей този сладур.

Опитах да снимам и неговото пускане,но кефала не ме изчака

Поздрави !