Спининг излети около Плевен.

Модератори: Павел Иванов, sestrata

The_Ghost
новобранец
новобранец

Re: Спининг излети около Плевен.

Мнение от The_Ghost »

Направихме съвместен излет, с колегата ThunD3r. Дестинация р. Искър, шофьор Бай Марин грозния ;) (не сме го снимали да не се уплашите).
Излета го проведохме на 16.10.2010 (събота).
Пристигнахме към (незнам и аз):
Ето го ThunD3r, жалко е само, че се вижда малко от грозния ми брат ама тва е друга тема( не е за пред хора просто).

Изображение

----------
В така да се каже началото на излета видяхме една щучка във водата.

Изображение

-----------------
След много, много обикаляне - пробване на доста места, нищоооо. Дори на едно място, което беше доста дълбоко и нямаше закачки по дъното ThunD3r пробва 6 или 7 воблера, не помня бройката вече. Аз пробвах 7 различни силикона + 1 мепс и 1 моска - нищо. На края на излета минахме през същото място и пробвахме монтажа за сом блесна + жабка - пак нищо.

-------------
След доста ходене отидохме на едни хубави места, които и на предния ми излет там ме спасиха от капо-то.
Ето я и първата хубавица, която за съжаление отиде при Бай Марин дебелия ..., много гадно беше захапала цялата блесна. Точно 980 грама беше.

Изображение

----------------

Ето я и първата хубавица на ThunD3r:

Изображение

Изображение

Пускането му:

Изображение

---------------

Още едно към пътя на свободата:

Изображение

----------------

И 2-мата незнам какво е станало тук:

Изображение

----------------

Ето я и 3-тата ми красавица за деня 1,400.

Изображение

Изображение

Изображение

Ето малко снимки на реката от ThunD3r:
Изображение

Изображение

Изображение

Ето ни и нас:
Изображение
Изображение
Като цяло добър излет с много кал и гадно време: 3 малки щуклета, едно 980 грама и 1,400.

Ако съм пропуснал нещо ThunD3r да добави :) :drinkers:
Аватар
баш_майстора
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от баш_майстора »

Събота, р. Вит при с. Комарево. Сутринта - голям студ!!!
Изображение
Реката беше много ниска и бистра (противно на очакванията ми, че след дъждовете през седмицата ще е качила и ще бъде мътна). Рибите се бяха наредили плътно да брега и още при приближаване царствено се отдалечаваха към средата. Видях поне 5-6 щуки, включително и екземпляри над 2 кила. Капотирах си се като стой та гледай. :lol:
Неделя, старите корита на р. Осъм при с. Българене. Поне не беше толкова студено. Може би щото зех управленско решение и се появих на реката след 9 ч. :lol: :lol: :lol: Нищо интересно не се случи, ама поне се поразходих доволно. Малко есенни пеизажчета.
Изображение
Изображение
Коритата бяха много красиви с окапалите листа, но пък беше кошмарно за замятане. Почти на всяко хвърляне вадех по един сноп листа.
Изображение
Изображение
Тука някой си е спретнал удобство за... сещайте се :lol: :lol: :lol:
Изображение
Човек като не лови риби се зазяпва по разни други "дреболии" :wink:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Успях да направя и лек тест на "мъртва тяга" на Монобрейда на Климакс. Добре се представи с тоя двуметров клон :wink: :lol: :lol: :lol:
Изображение
Все пак успях да спася капото с една рибка и половина. Кратка фотосесия и...
Изображение
Изображение
Изображение
... цоп
Изображение
Втората ми слука беше това :shock:
Изображение
Някой ИДИОТ беше си приготвил да си пръжне тая маломерка и прилежно си я беше пакетирал в найлоново пликче. Незнайно как обаче пликчето се беше озовало във водата та имах възможността за ковна полуразложено рибе :(
Общо взето добра разходка стана :)
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

майсторе, майстор си си ;)
Аватар
ThunD3r
новобранец
новобранец

Мнение от ThunD3r »

Тaзи събота и неделя планирам един или два излета зависи от времето.На р.Искър ако има някой съгласен може да направим 1 съвместен излет. 8)
Люсси
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Люсси »

Здравейте колеги,вчера бях при баба ми на село да свърша туй-онуй.Към 17:00 приключих и преди да се прибера в Плевен отидох до реката,а тя бистра,бистра но пък за сметка на това влачи листа :D .На всяко второ хвърляне вадех листа(исках да са рибки,но явно толкова си мога).За два часа хванах десетина рибета (клен и распер) около нормата и един по-голям распер,който снимах преди да пусна:
Изображение

Изображение

Пускането:

Изображение

Малко след пускането на распера,воблера ми го отнесе ей този сладур.

Изображение

Изображение

Опитах да снимам и неговото пускане,но кефала не ме изчака :D .Распера гонеше на далеко от мен и трудно успявах да хвърлям до него.Естествено след като се прибрах се сетих,че можеше да опитам с кастамастер,защото с него постигам голяма дистанция и водейки го бързо ще е в горния слой :oops: .Следващата седмица пак ще помагам на село,но този път с жената и детето,но дано остане време да се разходя до реката.Извинявам се за снимките но са от телефона.
Поздрави !
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”