Нов магазин-новобранец

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

RoliS
новобранец
новобранец

Нов магазин-новобранец

Мнение от RoliS »

Здравейте,налага ми се да отворя риболовен магазин,нищо не разбирам,никога не съм ходил за риба. Ще се радвам на всякакви съвети. Сега искам да попитам за някой основни неща според мен:
1.Магазина да поддържа ли само една марка такъми.
2.Да има разнообразие в цените /скъпи,евтини/ от даден артикул или е по-добре да са по-евтини.
3. На кои от изброените марки да наблегна при зареждането: DAM,SPRO,OKUMA,VMC,RAPALA,Gamakatsu,SIMANO,TRABUCCO.Интересувам се от мнението Ви особенно на последната марка.
Благодаря!
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

1. Една основна и няколко потдържащи .
2. Да , по - добре е разнообразието щот нали знаеш че " За всеки влак си има пътници "
3. Не знам какви са предпочитанията към такъмите в Шумен но специално за Трабукото според мен са добри макари от средният ценови клас . Едно питане : - Да си нямаш случайно контакти с Орозов та си наблегнал на представляваните от него марки 8)
kalinanimal
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Нов магазин-новобранец

Мнение от kalinanimal »

RoliS написа:Здравейте,налага ми се да отворя риболовен магазин,нищо не разбирам,никога не съм ходил за риба. Ще се радвам на всякакви съвети. Сега искам да попитам за някой основни неща според мен:
1.Магазина да поддържа ли само една марка такъми.
2.Да има разнообразие в цените /скъпи,евтини/ от даден артикул или е по-добре да са по-евтини.
3. На кои от изброените марки да наблегна при зареждането: DAM,SPRO,OKUMA,VMC,RAPALA,Gamakatsu,SIMANO,TRABUCCO.Интересувам се от мнението Ви особенно на последната марка.
Благодаря!
Как така ти се наложи :shock: .
Най-добре е да си назначиш продавач-консултант щото ако ти продаваш ще загубиш много клиенти.
Няма марка която да покрива всички аспекти на спортния риболов , някой се опитват но според мен е невъзможно. :wink:
Естествено че трябва да има разнообразие така всеки клиент ще може да направи паралел между това което иска и това което може да си позволи просто едните стоки продават другите, естествно някой стоки може да ти залежат но това е нормално и трябва да го имаш предвит.
Бе кво ти обяснявам ,ти с търговия занимавал ли си се?
Са за марките , предлагането е според търсенето преценяваш какъв е пазара и покупателната възможност на евентуалните ти килиенти или с деве думи правиш проучване на пазара (маркетинг) в София е лесно , много хора с различни възможност ма в Шумен как е не знам .
Ето ти един пример , гледам писал си Шимано пресметни колко риболовци има в града, предполагам са около 10-15% ми според тебе колко то тях могат да си позволя да си купят макара за 200лв. извади тези който вече имата такава и тези който биха предпочели друг магазин и сам прецени дали да наблегнеш на тази фирма , естествно както писах горе трябва да имаш няколко модела за до може хората да направят разлика и да изберът нещо отговарящо на тяхните възможности и желания .
Стръв ще продаваш ли ?
Що не си писал Shakespear имат добри макари и спинингови пръти ?
Уф , темата е неизчерпаема всичко е въпрос на опити и грешки панацея няма, доста е сложно да направиш работещ магазин особено ако нямаш и най- малка представа от риболов .
Земи направи един магазин за парцалки , много по- лесно е и по- малко пари ще вложиш , никой не ходи гол :wink:
Успех .
дай рибо рибо дай
RoliS
новобранец
новобранец

Мнение от RoliS »

Може би не бе точната дума "да отварям магазин". Налага ми се да поддържам и зареждам подобен магазин защото вече го имам / бе ми заложен и падна в "канала"/. Магазин за парцалки също имам и за Итал. обувчици и н.т. Бих назначил консултант,но за мен е предизвикателство да се занимавам лично с една талкова обширна материя като риболова пък и никога не е късно да станеш за "смях" тоест да стана и робиловец.
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivan_yo »

Тъй и тъй не е никакъв рибар, пък тук му дават и ранг, навсичкото отгоре се и подиграва с нас. Няма значи никакво уважение към нашего брата РИБОЛОВЕЦА, от него не става търговец за риболовни доспехи. Що не вземе да изкупи всичките така наречени парашути и с тях скочи в яз.Камчия :evil: :evil: :lol: :wink: :!: :!: Щом за него да станеш за "смях"е да си риболовец, значи че няма място за него в този форум!!!!!! Трябва и ние като ХРИСТОС да постъпим. Знаете че той е изгонил такива като него от храма. Струва ми се че и за него няма място в нашия храм. :arrow: :arrow: :arrow:
RoliS
новобранец
новобранец

Мнение от RoliS »

Не съм искал и не искам да обидя никого във форума. Ако е прозвучало таска,МОЛЯ ЗА ИЗВИНЕНИЕ!Не аз съм виновен ,ако някое момченце /аз съм на 53 год./не разбира какво значи дума в кавички.Преди да отиде да виси на реката нека си научи уроците,щото те са според мен по-важни. Имам в предвид -"смях"-думичката щом е в кавички се тълкува-разбира в обратвния смикъл.
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivan_yo »

Ролис, Ролис за годините ти няма да спорим защото са близки до моите, но ще те помоля за превод на/ "смях"=на радост/,а какво ще значи обратното?-ти ще ми кажеш!!!! А ти щом искаш да въртиш бизнес седни чети, учи как се бизнес върти вместо да запълваме заради тебе файла с глупавите ти съждения!!!!!!! :shock: :arrow:
хито
новобранец
новобранец

Мнение от хито »

RoliS написа:.... Магазин за парцалки също имам и за Итал. обувчици и н.т. .......никога не е късно да станеш за "смях" тоест да стана и робиловец.
Видяла жабата,че подковават коня и тя вдигнала крак :D
Аватар
Skorpi
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Skorpi »

Ех, брате,кат за начинаещ рибар доста риболовни марки си изброил. Ет ти един съвет научи и другите и зареждай от всичките по малко . Те клиентите ще ти покажат по точно укажат как да деистваш нататък ако си сериозен както пишеш. 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) :idea:
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Абе всичко ми е ясно ама щом тъка става , да взема аз да отворя една аптечка че поне не съм толкова бос в занаята , аспирина го познавам :) Я не съсипвай вече създадения магазин ами си наеми човек , дето поне различава рибарница от магазин за рибарски такъми
Аватар
bobsana
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от bobsana »

Има смисъл в това, което казваш, но поне стой в магазина и ще се светнеш бързо
kalinanimal
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kalinanimal »

Алеко написа:Егати хората сте! Човекът ви пита за съвет, а вие му се нахвърлихте като глутница вълци на заблеяло агънце.
Алеко, не си прав чоевче , просто темата е необятна и има много АКО .
Имам познат който държи хубав магазин и знам за какво става въпрос.
Не е толква лесно да направиш работещ магазин особено ако нямаш нищо общо с риболова . :wink:
дай рибо рибо дай
Аватар
zograf
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

ако търсиш съвет на хора

Мнение от zograf »

Алеко написа:Егати хората сте! Човекът ви пита за съвет, а вие му се нахвърлихте като глутница вълци на заблеяло агънце.

А пък ако търсиш съвет на хора, които наистина ще ти помогнат, погледни тук:

http://forum.fishing-mania.com/index.php
Колега защо оставам с впечатлението че влизаш в този форум за да препратиш някой в друг форум.Имам чуството че са ти обещали да те направят модератор на forum.fishing-mania.com.Между другото админа много добре е заложил темите в нариба форум докато в някой други си е шльокавица.Надявам се да не се обидиш :)
"Животът се измерва не с броя вдишвания, а с моментите, които са накарали дъха ни да спре!"

Когато Бог дал на хората мозъци, той не им казал, че те задължително ще функционират.
Аватар
vidalix
новобранец
новобранец

Мнение от vidalix »

А нали видя Алеко кой адрес ти даде? Същия дето на ЛС ти пратих -> действай!

zograf той Алеко там и повече от модератор го брой, ама не е там работата. Тук често можеш да бъдеш налаян както става с човека започнал темата, а в маниата и никъв рибар да не си като попиташ човешки и те взимат на сериозно и ти помагат със съвет - много е просто!
Osprey is my name
Аватар
Skorpi
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Skorpi »

Ееех, братлета какви ги пишете ми то поне половината сме гегнати и в 2-та форума някой хора редовно си ги чета и в 2-та форума . Така че ако ще му давате за пример Манията :?:
А иначе сериозно наистина не е лесно да открииш и разработиш нов магазин такаче човекът трябва сериозно да се замисли . А колкото до съвета за П. Иванов - чета му отдавна мненията и мисля че много може да му помогне. :P :P :P
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”