Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

Нов магазин-новобранец
Модератор: bobopeli
Нов магазин-новобранец
Здравейте,налага ми се да отворя риболовен магазин,нищо не разбирам,никога не съм ходил за риба. Ще се радвам на всякакви съвети. Сега искам да попитам за някой основни неща според мен:
1.Магазина да поддържа ли само една марка такъми.
2.Да има разнообразие в цените /скъпи,евтини/ от даден артикул или е по-добре да са по-евтини.
3. На кои от изброените марки да наблегна при зареждането: DAM,SPRO,OKUMA,VMC,RAPALA,Gamakatsu,SIMANO,TRABUCCO.Интересувам се от мнението Ви особенно на последната марка.
Благодаря!
2.Да има разнообразие в цените /скъпи,евтини/ от даден артикул или е по-добре да са по-евтини.
3. На кои от изброените марки да наблегна при зареждането: DAM,SPRO,OKUMA,VMC,RAPALA,Gamakatsu,SIMANO,TRABUCCO.Интересувам се от мнението Ви особенно на последната марка.
Благодаря!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
1. Една основна и няколко потдържащи .
2. Да , по - добре е разнообразието щот нали знаеш че " За всеки влак си има пътници "
3. Не знам какви са предпочитанията към такъмите в Шумен но специално за Трабукото според мен са добри макари от средният ценови клас . Едно питане : - Да си нямаш случайно контакти с Орозов та си наблегнал на представляваните от него марки
2. Да , по - добре е разнообразието щот нали знаеш че " За всеки влак си има пътници "
3. Не знам какви са предпочитанията към такъмите в Шумен но специално за Трабукото според мен са добри макари от средният ценови клас . Едно питане : - Да си нямаш случайно контакти с Орозов та си наблегнал на представляваните от него марки

-
- вече хвърля и на тежко
Re: Нов магазин-новобранец
Как така ти се наложиRoliS написа:Здравейте,налага ми се да отворя риболовен магазин,нищо не разбирам,никога не съм ходил за риба. Ще се радвам на всякакви съвети. Сега искам да попитам за някой основни неща според мен:
Благодаря!

Най-добре е да си назначиш продавач-консултант щото ако ти продаваш ще загубиш много клиенти.
Няма марка която да покрива всички аспекти на спортния риболов , някой се опитват но според мен е невъзможно.

Естествено че трябва да има разнообразие така всеки клиент ще може да направи паралел между това което иска и това което може да си позволи просто едните стоки продават другите, естествно някой стоки може да ти залежат но това е нормално и трябва да го имаш предвит.
Бе кво ти обяснявам ,ти с търговия занимавал ли си се?
Са за марките , предлагането е според търсенето преценяваш какъв е пазара и покупателната възможност на евентуалните ти килиенти или с деве думи правиш проучване на пазара (маркетинг) в София е лесно , много хора с различни възможност ма в Шумен как е не знам .
Ето ти един пример , гледам писал си Шимано пресметни колко риболовци има в града, предполагам са около 10-15% ми според тебе колко то тях могат да си позволя да си купят макара за 200лв. извади тези който вече имата такава и тези който биха предпочели друг магазин и сам прецени дали да наблегнеш на тази фирма , естествно както писах горе трябва да имаш няколко модела за до може хората да направят разлика и да изберът нещо отговарящо на тяхните възможности и желания .
Стръв ще продаваш ли ?
Що не си писал Shakespear имат добри макари и спинингови пръти ?
Уф , темата е неизчерпаема всичко е въпрос на опити и грешки панацея няма, доста е сложно да направиш работещ магазин особено ако нямаш и най- малка представа от риболов .
Земи направи един магазин за парцалки , много по- лесно е и по- малко пари ще вложиш , никой не ходи гол

Успех .
дай рибо рибо дай
Може би не бе точната дума "да отварям магазин". Налага ми се да поддържам и зареждам подобен магазин защото вече го имам / бе ми заложен и падна в "канала"/. Магазин за парцалки също имам и за Итал. обувчици и н.т. Бих назначил консултант,но за мен е предизвикателство да се занимавам лично с една талкова обширна материя като риболова пък и никога не е късно да станеш за "смях" тоест да стана и робиловец.
- ivan_yo
- разбира нещата
Тъй и тъй не е никакъв рибар, пък тук му дават и ранг, навсичкото отгоре се и подиграва с нас. Няма значи никакво уважение към нашего брата РИБОЛОВЕЦА, от него не става търговец за риболовни доспехи. Що не вземе да изкупи всичките така наречени парашути и с тях скочи в яз.Камчия
Щом за него да станеш за "смях"е да си риболовец, значи че няма място за него в този форум!!!!!! Трябва и ние като ХРИСТОС да постъпим. Знаете че той е изгонил такива като него от храма. Струва ми се че и за него няма място в нашия храм.

Не съм искал и не искам да обидя никого във форума. Ако е прозвучало таска,МОЛЯ ЗА ИЗВИНЕНИЕ!Не аз съм виновен ,ако някое момченце /аз съм на 53 год./не разбира какво значи дума в кавички.Преди да отиде да виси на реката нека си научи уроците,щото те са според мен по-важни. Имам в предвид -"смях"-думичката щом е в кавички се тълкува-разбира в обратвния смикъл.
- ivan_yo
- разбира нещата
Ролис, Ролис за годините ти няма да спорим защото са близки до моите, но ще те помоля за превод на/ "смях"=на радост/,а какво ще значи обратното?-ти ще ми кажеш!!!! А ти щом искаш да въртиш бизнес седни чети, учи как се бизнес върти вместо да запълваме заради тебе файла с глупавите ти съждения!!!!!!!

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
-
- вече хвърля и на тежко
Алеко, не си прав чоевче , просто темата е необятна и има много АКО .Алеко написа:Егати хората сте! Човекът ви пита за съвет, а вие му се нахвърлихте като глутница вълци на заблеяло агънце.
Имам познат който държи хубав магазин и знам за какво става въпрос.
Не е толква лесно да направиш работещ магазин особено ако нямаш нищо общо с риболова .

дай рибо рибо дай
- zograf
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
ако търсиш съвет на хора
Колега защо оставам с впечатлението че влизаш в този форум за да препратиш някой в друг форум.Имам чуството че са ти обещали да те направят модератор на forum.fishing-mania.com.Между другото админа много добре е заложил темите в нариба форум докато в някой други си е шльокавица.Надявам се да не се обидишАлеко написа:Егати хората сте! Човекът ви пита за съвет, а вие му се нахвърлихте като глутница вълци на заблеяло агънце.
А пък ако търсиш съвет на хора, които наистина ще ти помогнат, погледни тук:
http://forum.fishing-mania.com/index.php

"Животът се измерва не с броя вдишвания, а с моментите, които са накарали дъха ни да спре!"
Когато Бог дал на хората мозъци, той не им казал, че те задължително ще функционират.
Когато Бог дал на хората мозъци, той не им казал, че те задължително ще функционират.
А нали видя Алеко кой адрес ти даде? Същия дето на ЛС ти пратих -> действай!
zograf той Алеко там и повече от модератор го брой, ама не е там работата. Тук често можеш да бъдеш налаян както става с човека започнал темата, а в маниата и никъв рибар да не си като попиташ човешки и те взимат на сериозно и ти помагат със съвет - много е просто!
zograf той Алеко там и повече от модератор го брой, ама не е там работата. Тук често можеш да бъдеш налаян както става с човека започнал темата, а в маниата и никъв рибар да не си като попиташ човешки и те взимат на сериозно и ти помагат със съвет - много е просто!
Osprey is my name
- Skorpi
- сериозен играч
Ееех, братлета какви ги пишете ми то поне половината сме гегнати и в 2-та форума някой хора редовно си ги чета и в 2-та форума . Така че ако ще му давате за пример Манията
А иначе сериозно наистина не е лесно да открииш и разработиш нов магазин такаче човекът трябва сериозно да се замисли . А колкото до съвета за П. Иванов - чета му отдавна мненията и мисля че много може да му помогне.

А иначе сериозно наистина не е лесно да открииш и разработиш нов магазин такаче човекът трябва сериозно да се замисли . А колкото до съвета за П. Иванов - чета му отдавна мненията и мисля че много може да му помогне.