На лафче за подводния риболов

Модератор: nkolev66

Публикувай отговор
Аватар
Pretor
разбира нещата
разбира нещата

Re: На лафче за подводния риболов

Мнение от Pretor »

Да споделя една т.н. малка механизация, която приложих при влизането ми в събота. От време на време имам едни болежки в кръста, които както знаят патилите, са твърде неприятни. В тази връзка преди време се бях снабдил с подобен колан http://www.motorco.biz/catalog/product_ ... 4071b51da0, само дето пълнителя с гел е доста по-голям (може би 20х30 см.). Та извадих пълнителя от колана и преди да вляза го активизирах и натъкмих на кръста си под неопрена. Въпреки по-голямата топлопроводимост на водата топлината успя да се задържи (със съответната редукция разбира се) около един час. След това започнах аз да го топля :D . Та ако се поработи в насока ограничаване на изтичането на топлина към неопрена, респективно водата, съответно и ефекта ще бъде по-дълготраен.
Изображение
Аватар
australia
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от australia »

Еиииии баси кефа това чудо колко време държи топло когато е на сушата? Аз па по този повод си бех наумил да си купувам от тези джобните печки дет ги продават по рибарските магазини,ама те се палят с некакъв въглен и не ми се струва удачно та за това се отказах. Опаковката от какъв материал е щото пише че се зареждат с енергия в вряща вода и ако са от нещо като найлон ми се вижда афиф работа .Я раздуй малко повече за тая джаджа че сигурно ще е интересно на всички и сега баш му е момента понеже температурите падат и ще е добре да има такива помощни средства а ето и едно от мене което пък може да помогне за посинелите ни устни в по студеите води като пази колкото се може лицето от допира с водата .
Изображение
Това е боне от тънък неопрен което се слага под основното .Руснаците му викат ФАНТОМАСКА.
0877-19-03-89Иво e-mail (australia@abv.bg) skipe australiaivo2 :)Изображение
Аватар
Pretor
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pretor »

Обвивката е прозрачна и плътна. Нямам идея от какво е. След като се употреби течността вътре става на кристали. За да може да се ползва отново се поставя в съд с вряща вода, докато кристалите изчезнат и течността стане отново прозрачна. За да няма ексцесии в съда се поставя кърпа с цел избягване на директния допир до стените на съда. Имаше български сайт, но не мога да го открия. Мисля, че джаджата е полска и това е сайта им http://garuda.pl/info_mt_en.html. Отделно се продават и колани за поставяне на различните пълнители. Когато е в колана и на сушата държи топло около 2 часа тъй като е най-голямото предлагано по размер (това, което имам е в дясната колонка от снимки, втората отдолу нагоре). В пълнителя има кръгла пластина (мисля, че е пиезо кристал), която се прегъва и по този начин се активира процеса на затопляне.
Изображение
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

:lol: :lol: :lol:
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
Аватар
australia
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от australia »

Ше потопиш лодката бе Мен къв е тоя баласт :lol: :lol: :lol:От екогласност требва да те направят активист N1 на Бургаския регион :mrgreen:
Аватар
Pretor
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pretor »

Мухахахаха :D :mrgreen:
Последно промяна от Pretor на Сря Окт 20, 2010 2:49 pm, променено общо 2 пъти.
Изображение
Аватар
australia
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от australia »

Pretor написа: (това, което имам е в дясната колонка от снимки, втората отдолу нагоре)
Ехаааа това е бая голема грейка,как я набутваш под неопрена?И да те питам по какъв начин може да си я набавим ние който се интересуваме а и колко струва с доставката или пък ако има някъде магазин да кажеш :?
Аватар
Pretor
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pretor »

Не е толкова голямо. Дебелината е около 1,5 см. Аз съм с неопрен на Бьоша с лонг джон долница и горнище, като и двете са с хеланка и поставянето не е никакъв проблем. Не бях предвидил, че върху него ще трябва да поставя колана с тежестите и малко се притесних да не го спукам, но като не се стяга колана като за световно няма проблеми. Бях купил джаджата преди 1-2 години от едно изложение в Бургас и заедно с колана ми излезе около 50 лева. Имам някаква рекламна брошурка в къщи и ако открия допълнителни данни ще ги кача.
Изображение
yavorsub
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от yavorsub »

Не бързайте с топлото че и в упътването му пише че темературата която развива е доста голяма за да издържите на директен контакт.А и обемът му също не позволява да се пъхе някъде.Може би ако се сложи в някакъв колан от неопрен, но с флийс от вътрешната страна да стане работата .

Аиначе идеята за целолицевото боне е не само умна, стара но и работеща.Само дето дупката за устните се оставя едвам да се мушне шнорхела или захапката на автомата. :wink:
deathwalker
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от deathwalker »

А ве Булти,ела на ТЕЦ-а във Варна и ще ти потопя лодката от олово :D :D :D
"Only after the last tree has been cut down, Only after the last river has been poisoned, Only after the last fish has been caught, Only then will you find that money cannot be eaten."
Аватар
australia
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от australia »

yavorsub написа: Аиначе идеята за целолицевото боне е не само умна, стара но и работеща.Само дето дупката за устните се оставя едвам да се мушне шнорхела или захапката на автомата. :wink:
Яворе а да знаеш дали по родните магазини се продават такива бонета?
yavorsub
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от yavorsub »

Нямам си на идея -живея в Гърция.Но нищо не ти пречи да провериш.
Аватар
Pretor
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pretor »

yavorsub написа:Не бързайте с топлото че и в упътването му пише че темературата която развива е доста голяма за да издържите на директен контакт.А и обемът му също не позволява да се пъхе някъде.Може би ако се сложи в някакъв колан от неопрен, но с флийс от вътрешната страна да стане работата .
Никакъв проблем от директния контакт. Активира се непосредствено преди влизането във водата и преди да е достигнало максималната си температура вече сме се топнали. Обемът не е голям. Дебелината, както писах е около 1,5 см. и влиза спокойно под неопрена. По-трудно ще е да го поставиш с колан, отколкото без такъв, защото колана обхваща цялата талия, вкл. и отпред. Възможно решение е да се постави на самата горница отзад и отвътре доп.материя (плътна мрежичка, неопрен или нещо подобно), като джоб, в който да се сложи пълнителят. Но дори и без такова приспособление не се размества. Още повече, че отгоре е пристегнато с баластния колан.
По скоро може да се помисли дали от налягането във водата няма да му стане нещо. На момите-силиконки сплескват ли им се атрибутите и на каква дълбочина?
Изображение
Аватар
Jack Daniels
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Jack Daniels »

Pretor написа:По скоро може да се помисли дали от налягането във водата няма да му стане нещо. На момите-силиконки сплескват ли им се атрибутите и на каква дълбочина?
Поне за момите-силиконки няма страшно, издържат си на налягане, макар и не водно :lol:
Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”