Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Жребчево
Модератор: sapuna
-
- новобранец
Re: Жребчево
Колега Афгани,ако ще цялата популация на щука да унищожиш,няма да върнеш бялата риба.Тя е в корема на друг вид много по голям хишник от щуката.И това което си намирал в стомасите на щучките най-вероятно е дребен костур,защото щуката се храни с рибата,която изобилства в язовира,а това е точно той и когато е полуразложен в стомаха на щуката,лесно може да се обърка с бялата.Така че негативното отношение към щуката,което се опитваш да насаждаш си го запази за себе си,защото на някой друг може да му пречи бялата риба,примерно на популацията на уклея и той като теб да почне да унищожава всяка уловена независимо от размера.Най-малкото не е тук мястото да демонстрираш явно бракониерското си намерение по отношение на щуката.
- maranzika
- сериозен играч
Абсолютно съм съгласен с Asp-Erman.
Дори и бели рибки да е яла щуката ,това не означава че човек трябва да се меси в популацията на даден вид риба във водоемите.
Дори и бели рибки да е яла щуката ,това не означава че човек трябва да се меси в популацията на даден вид риба във водоемите.
- krezo_bg
- вече хвърля и на тежко
Тоя троскут(щуката) започна да се появява още преди 3-4 години, но тази а може би следващите една, две петилетки положението според мене ще все такова-с преобладаване на щука.
И може би за това колегите от региона не са свикнали с това изобилие на щуки па макар и щучки а са предпочитали повече риболова на мирни риби и сега им е кофти че и на мене. Ама мисля да живея поне 100 години и дано се върне предишното положение на Жребеца и да видя как този ТРОСКУТ намалее драстично.

И може би за това колегите от региона не са свикнали с това изобилие на щуки па макар и щучки а са предпочитали повече риболова на мирни риби и сега им е кофти че и на мене. Ама мисля да живея поне 100 години и дано се върне предишното положение на Жребеца и да видя как този ТРОСКУТ намалее драстично.

-
- научил се да хвърля
.Аз съм напълно съгласен с колегата.В момента деиства закона на джунглата.Оцеляват наи силните и бързите.Каквото и да си говорим никой не е в състояние да спре улова на маломерна риба без значение каква е тя,това е цялата истина.Дори ИАРА или някое комерсиално ЛРДbayatov написа: И пак казвам...като цяло има логика в думите ти,колега и все пак не мога да се съглася да се унищожава популацията на една от най-търсените риби в цяла европа ! А и природа си знае работата ! Преди години тази роля я играеше костурът...кьорав да си пак хващаш ... мирната риба бе по рядко но качествена...тез платики бяха рядко,а тая смотана смеска м/у червенопера и платика(някой каза че е белица) хич я нямаше....та какво стана...дребна рибка намаля,съответно и костурът намаля и се навъдиха разни мирни риби .... така ще стане и със щуката , с тази разлика ,че тя расте бързо,кефа от уловът и е на макс,вкусовите качества са по добри ,от тези на платика и червенопера.Май се поотнесох , но ми писна да слушам как хората пак ще се намесват в природата ... Спокойно колеги , тя си знае работата...щуката ще намелее в един момент и ще бъде заместена от друга риба ...
.Аз не искам да коментирам на дълго и на широко,защото винаги има философи.Както щуката си върши работата,така и ЧОВЕКА ще си свърши неговата(било то мрежари,роми,лодкари и т.н.).Така че всичко е въпрос на време.Въпреки всичко изказваите своите мнения,за рибата която сме хванали,а не която сме унищожили,защото тя се възражда рано или късно.Не ми се пише повече,щото няма спир.Искам да науча за поредния трофеи хванат от някой колега,че темата бяга.УСПЕХ НА ВСИЧКИ.
КОИТО ГО Е СТРАХ ОТ МЕЧКИ,ДА НЕ ХОДИ В ГОРАТА http://vbox7.com/play:36938ab8
....................
Последно промяна от ULDO1 на Вто Ное 09, 2010 7:08 pm, променено общо 1 път.
А защо никой не каза ,че е пълно с малки бели рибки и е съвсем нормално хищника да се храни с тях.Радвайте се ,до година ще има бяла(маломерна).
Каква е разликата между бялата и щуката ,не мога да се светна.Едни искат да ловят бяла,други щука.В коя ,какво намираме.Аз искам да ловя кашалоти,но на жребеца ги няма.
Може пак щуката да ги е изгълтала.Ебаси хумора.Някои наистина разбират от риболов и си казаха правилно-природата си знае, как и кога.Ние само можем да вредим.Те тва е .
Грешките на човека пак тя си ги оправя-природата.
Каква е разликата между бялата и щуката ,не мога да се светна.Едни искат да ловят бяла,други щука.В коя ,какво намираме.Аз искам да ловя кашалоти,но на жребеца ги няма.
Може пак щуката да ги е изгълтала.Ебаси хумора.Някои наистина разбират от риболов и си казаха правилно-природата си знае, как и кога.Ние само можем да вредим.Те тва е .
Грешките на човека пак тя си ги оправя-природата.
http://www.vbox7.com/play:1dbd3caf
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
ПРЕДИ 10 ДЕНА БЯХ на Жребеца В КОРЕМИТЕ НА ДЕСЕТИНА ЩУКИ И НЯКОЛКО КОСТУРА КОИТО УЛОВИХМЕ ИМАШЕ САМО МАЛКИ КОСТУРИ И ЧЕРВЕНОПЕРКИ .НЕ ВИДЯХМЕ МАЛКИ БЕЛИ,ОБА4Е ОТ ПРИТЕЛИ НАЧИХ ЧЕ ЗДРАВО СЕ ЛОВИ С МРЕЖИ ЕДРИ БЕЛИ И НЯМА НИКОИ ДА СЕ НАМЕСИ.afgany написа:Вчера в "Залива на Прасетата" беше трагично, по скоро го отдавам на времето, щуките само гонеха примамките но не калвяха, костурите си плаваха спокойно покрай брега, тези които ловяха на рибка сащо бяха без улов. Искам само да дам лично мнение и по вапроса за щуките. Знам че се хващат доста щуки пълни със дребна сулка в коремите, тоест те не само конкурират бялата а и изяждат и поколението и. В региона всички са на мнение че толкова щука не е имало и популацията се увеличава със всяка изминала година. Бялата риба има опасност да намалее много на Жребчево. АЗ ЛИЧНО СМЯТАМ ДА УБИЯ ВСЯКА ХВАНАТА ЩУКА БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ОТ РАЗМЕРИТЕ И, ОСОБЕННО МАЛОМЕРНАТА И ТЕЗИ МАСОВИТЕ ПО 800-900гр КОИТО СА НАВСЯКЪДЕ. КАКТО ЗНАЕТЕ РАЗРЕШЕНИЯ РАЗМЕР ЗА ЩУКАТА Е 35см !!! ПРЕДПОЧИТАМ ДА ХВАЩАМ БЯЛА РИБА НА ЖРЕБЧЕВО АМА В МОМЕНТА БЯЛАТА РИБА НАИСТИНА НАМАЛЯВА И НЕ БИХ ВИНИЛ НИКОЙ КОЙТО ХВАЩА МАЛОМЕРНИ ЩУКИ НА яз.ЖРЕБЧЕВО. Мерси много за внманието
2.1 - Писането на български в сайта става само и единствено на кирилица! Забранено е изписането на български думи с латински букви, както и заместването на буквите "Ч", "Ш", "Щ" и други с цифрени означения като "4" и "6" или комбинации от други знаци.Такива теми и постове ще бъдат изтривани без предупреждение.При повторни нарушения, ще следва предупреждение, а при системни банн.
Митев
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Та хайде да се върнем на темата .... мислех да изчакам докато един приятел ми прати снимките , но нещо се позабави .... инфо от неделя - няколко маломерни щучки(35-40см.) на изк. примамка - пуснати , една около 1,5кг. на жива рибка и още две около кило пак на изк. примамка...това бе от мен и моя приятел ,а баща ми пък се бори с мирните рибета (безсмислено с/д мен) НО хвана 10-на прилични червеноперки,една платика около половинката и две страхотни каракуди около кило
....

MILF - Man, I love fishing !
а мрежите още са си във водата и никой нищо не предприема
догодина и това няма да ома
всички знаят колко бели имаше миналата година
а по миналата.....
а догодина няма да има нищо
за съжаление това си е истината
догодина и това няма да ома
всички знаят колко бели имаше миналата година
а по миналата.....
а догодина няма да има нищо
за съжаление това си е истината

- Skorpi
- сериозен играч
Е това пея от има няма 2г ама никой не чува кервана си върви кучетата си лаят и те така за последните 2-3г Жребчево се опосква яко и никакви мерки през забраната лодките уж са за разходка а яко пердашеха белите- вечерите се разпъват мрежите контрол йок догодина ще ми ловат ку........... а 

Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти

След като знаете за мрежите ,колко извадихте и изобщо ,какво направихте.
Мисля си,че не трябва да се разчита все на друг,а и да се предприема самоинициатива.
...това за ловенето на кура,не схванах за кого е написано.
Мисля си,че не трябва да се разчита все на друг,а и да се предприема самоинициатива.

...това за ловенето на кура,не схванах за кого е написано.
http://www.vbox7.com/play:1dbd3caf
По въпроса за мрежите аз лично последните 3 години съм извадил и запалил 3 броя.
Обаче имам питане повече свързано с темата - може ли някой да каже как върви костура сега след дъждовете, че се стягам евентуално за неделя . Ще имаме и лодка.
Обаче имам питане повече свързано с темата - може ли някой да каже как върви костура сега след дъждовете, че се стягам евентуално за неделя . Ще имаме и лодка.
Като видите мрежари званите на 112 и казвате .... те горските ще ги оправят
На Жребчево бракониери много ,те и горските са бракониери (щото ги знам кои са и как се обаждаха на ИАРА през 5 минути да ги питат да ли си тръгват ,че да почнат да ловятqkomie написа:Като видите мрежари званите на 112 и казвате .... те горските ще ги оправят

Колеги ,дайте да не разваляме темата в "Информация" все пак има доста голяма тема за бракониерите в Жребчево във другия раздел