Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

За риболова на дребни рибки за стръв
Модератор: dantho.mihov
За риболова на дребни рибки за стръв
Здравейте .Едни рибари ми казаха ,че е разрешено да се ловят по 10-тина рибки за стръв с ръчило ?
-
- и господ не е толокова добър
Re: За риболова на дребни рибки за стръв

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Явно щом ми казаха значи не са истиски рибари
.Темата може да бъде изтрита .

Какво смешно има
разрешено е
,защото онзи ден гледах по Хоби ТВ как ловиха малки рибки за стръв с ръчило и с едно даулче ловиха раци,но раци така и не уловиха
Може ли да е забранен един метод на риболов и да се снима филм ,даже хората обясниха подробно как се ловят малки рибки с ръчилото

Може ли да е забранен един метод на риболов и да се снима филм ,даже хората обясниха подробно как се ловят малки рибки с ръчилото

-
В България смепетър василев написа:Какво смешно имаразрешено е
,защото онзи ден гледах по Хоби ТВ как ловиха малки рибки за стръв с ръчило и с едно даулче ловиха раци,но раци така и не уловиха
![]()

- krokibg
- учете се от него
Готина темичка

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
-
- разбира нещата
Е нали трябва да има за кльонкане 
Стръв само от магазина с бележка

Грехота е да убием трофейни риби!
Дайте им втори шанс!
Дайте им втори шанс!
-
Вчера случайно погледнах Хоби тв.Там разясняваха как да си направим капани в гората за да хващаме животинки.Това предаване отдавна някой трябваше да го премахне

- Don4o_62
- учете се от него
На Кърджали ИАРА-та категорично забранява абсолютно всякакви мрежички за риболов на дребна риба за стръв.Станаха едни разправий,като искаха да глобяват с 50лв. една жена,че ловяла с рачило рибки за стръв.При въпрос на един от насъбралите се колеги,как да си набавим рибки,проверяващия каза-САМО ОТ МАГАЗИНИТЕcucko написа:Е нали трябва да има за кльонкане

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

Те от магазина от къде я иматcucko написа:Е нали трябва да има за кльонкане

Е хубава работа, само от магазините.
В ЗРА черно на бяло пише, че се забранява както уловът, така и търговията с маломерна риба! А рибките за стръв нииикак не ми изглеждат мерни!

В ЗРА черно на бяло пише, че се забранява както уловът, така и търговията с маломерна риба! А рибките за стръв нииикак не ми изглеждат мерни!

Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
- Божидар Стойков
- ще става разбирач
Аз лично съм пълнил цял варел малки рибки с рачило (чевреноперки) но не за стръв, а за зарибяване на едно водоемче край село 

- jorro11
- ще става разбирач
Риболова във водоемите за спортен(любителски) риболов е забранен(по закон) с всякакви мрежести уреди: цапала,рачила,парашути,слепи кошове и др.(да не говорим пък за други тесни специалисти-химици,елекрици и пр.)
Пак по закон за да си хванеш рибки за стръв трябва да използваш въдица( с до 2 броя куки) ,пак по закон като уловиш перфектното рибе за стръв то не трябва да е маломерно примерно кефал 10см(при минимален размер от 22см) ,а трябва да е от малоценен вид: лещанка,кротушка,щипок(риби за които няма изисквания за минимална дължина).
И за да е всичко законно си купуваш рибета от магазина....да ама не съвсем.......каракуди по 5см(мин 15см) уловени точно по начините описани по-горе.
Това само потвърждава ,че в България закона е "врата в полето" и минаваш откъдето ти е удобно или както си го изтълкуваш!
Пак по закон за да си хванеш рибки за стръв трябва да използваш въдица( с до 2 броя куки) ,пак по закон като уловиш перфектното рибе за стръв то не трябва да е маломерно примерно кефал 10см(при минимален размер от 22см) ,а трябва да е от малоценен вид: лещанка,кротушка,щипок(риби за които няма изисквания за минимална дължина).
И за да е всичко законно си купуваш рибета от магазина....да ама не съвсем.......каракуди по 5см(мин 15см) уловени точно по начините описани по-горе.
Това само потвърждава ,че в България закона е "врата в полето" и минаваш откъдето ти е удобно или както си го изтълкуваш!
- G.Petkov
Адаш,jorro11 написа:.....а трябва да е от малоценен вид: лещанка,кротушка,щипок(риби за които няма изисквания за минимална дължина)....
Щипок но въдица незнам как се лови, а лещанки и кротушки в моя обсег няма.
Рибарските кепове не са забранени за употреба и ще ги използваме за целта.
Преди време с Инкубус захванахме дискусия в темата "Кефал", но сега разбирам и от Дончо, че в Кърджалийско има проблем с набавянето на малки рибки за стръв.
Разбира се, че в магазините се продават рибки ловени с мрежи!!!
Последно промяна от G.Petkov на Съб Окт 23, 2010 9:58 pm, променено общо 1 път.