Помощ за дадения двигател - спешно

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Аватар
vina78
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Помощ за дадения двигател - спешно

Мнение от vina78 »

Здравейте колеги моля за помощ отностно този мотор ако някой има инфо за него моля да сподели всичко TOHATSU двуцилиндров двутактов страх ме е да не се наредя нещо с тази машина 8 к.с ще го карам на мичуринка 3.10 на 1.35 прилагам и снимка за да се орентирате предварително много ви благодаря. :(
Аватар
vina78
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Re: Помощ за дадения двигател - спешно

Мнение от vina78 »

Не мога да кача снимки
toyo1

Мнение от toyo1 »

vina78 написа:Здравейте колеги моля за помощ отностно този мотор ако някой има инфо за него моля да сподели всичко TOHATSU двуцилиндров двутактов страх ме е да не се наредя нещо с тази машина 8 к.с ще го карам на мичуринка 3.10 на 1.35 прилагам и снимка за да се орентирате предварително много ви благодаря. :(
Колега на снимка (до сега ПРЕГЛЕЖДАЛИ ЛИ СА ТЕ ?)Tohatsu е фирма с традиции а двутактовите са наи простите мотори КОИТО ПРИ НЕПРАВИЛНА ЕКСПЛОАТАЦИЯ СЪЩО СЕ ЧУПЯТ :idea: ако е гледан мотор и бюджетът ти толкова НЕ СЕ ЧУДИ (мини през маистор и слушаи внимателно :wink: )
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

за тая лодка 315см ще ти е излишно голям, но като си купиш по-сериозна ще е добре...
Виж мотора как пали и дали веднага започва да "пикае"... Ако има забавяне, значи охлаждането не е наред...
Най-добре е мотора да се тества на ход (монтиран на лодка), защото може да е добре моторчето, а редуктора да е "капут"...
Аватар
Ivo_Ivanov
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Ivo_Ivanov »

vina78 написа:Не мога да кача снимки
качи снимките в галерията
Изображение
Аватар
vina78
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от vina78 »

качвам ги в галерията снимките на мотора
Аватар
vina78
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от vina78 »

Тедо написа:за тая лодка 315см ще ти е излишно голям, но като си купиш по-сериозна ще е добре...
Виж мотора как пали и дали веднага започва да "пикае"... Ако има забавяне, значи охлаждането не е наред...
Най-добре е мотора да се тества на ход (монтиран на лодка), защото може да е добре моторчето, а редуктора да е "капут"...
Благодаря ти колега
Аватар
vina78
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от vina78 »

toyo1 написа:
vina78 написа:Здравейте колеги моля за помощ отностно този мотор ако някой има инфо за него моля да сподели всичко TOHATSU двуцилиндров двутактов страх ме е да не се наредя нещо с тази машина 8 к.с ще го карам на мичуринка 3.10 на 1.35 прилагам и снимка за да се орентирате предварително много ви благодаря. :(
Колега на снимка (до сега ПРЕГЛЕЖДАЛИ ЛИ СА ТЕ ?)Tohatsu е фирма с традиции а двутактовите са наи простите мотори КОИТО ПРИ НЕПРАВИЛНА ЕКСПЛОАТАЦИЯ СЪЩО СЕ ЧУПЯТ :idea: ако е гледан мотор и бюджетът ти толкова НЕ СЕ ЧУДИ (мини през маистор и слушаи внимателно :wink: )
Благодаря ти колега
zanev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от zanev »

1.измерва се компресия - наличие на нормална за модела на двигателя и Важно-разлика до 15-макс.20% между цилиндрите. За мен това е показател дали машината има останал живот в нея
2.палиш(лесно),наличие на струя вода от охлаждането,равномерни обороти на празен ход и под товар
3.Няма по-хубаво нещо от това да се пробва на лодката !!!!!
Имай в предвид,че тези двигатели имар ресурс от по няколко хиляди часа работа и са корави добичета, НО само при правилна експлоатация :mrgreen:!!!
Последно промяна от zanev на Чет Окт 21, 2010 12:55 pm, променено общо 1 път.
Аватар
vina78
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от vina78 »

zanev написа:1.измерва се компресия - наличие на нормална за модела на двигателя и разлика до 15-макс.20% между цилиндрите
2.палиш(лесно),наличие на струя вода от охлаждането
3.Няма по-хубаво нещо от това да се пробва на лодката !!!!!
Благодаря ти колега до тук коментарите отговарят на това което видях вчера
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

Не съм много сигурен, но така като гледам този мотор е май е от дългите. По добре погледни дали ще ти пасне на транеца, не е добре да стърчи много изподлодката.
Имай в предвид, че ще ти дойде малко тежък и голям за лодката, с толкова коне аз бутам 750кила лодка и правя доволно до 15км/ч .
С тази твойта лодка така или иначе не може да се глисира, 5 коня според мен ще са ти супер. Ще намлиш килата и ще караш на оптимални обороти при една нормална скорост от около 10- 12км /ч.
Последно промяна от VGS на Чет Окт 21, 2010 2:59 pm, променено общо 2 пъти.
Аватар
Ivo_Ivanov
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Ivo_Ivanov »

Изображение http://gallery.nariba.com/data/1356/255040179-med.jpg ЕТО снимките на колегата.
Изображение
Аватар
Ivo_Ivanov
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Ivo_Ivanov »

Изображение
Изображение
flycho
новобранец
новобранец

Мнение от flycho »

и на мен ми се струва много дълъг ботуша, те мичуринките нямат май толкова висок транец. а относно глисирането имам въпрос - защо да не може да се глисира с такава лодка? аз мисля да ъпгрейдвам гуменетката с мичуринка, но все си мислех, че една мичуринка от по-дългите (не най-дългите) ще може да понесе 10-15 к.с. А относно скоростта - лично мое мнение е, че 10-12 км/ч са малко. Аз с моята гуменетка правя точно 12 км/ч и е прилично, но си я пускам точно откъдето ще влизам. И си мисля, че ако трябва да търся удобно място за колесар и докато се дотътря до риболовната явка с 12 км/ч ще е мъка. А като гледам и колегата е от морето, там разстоянията са си по-големи
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

Ще го повтоя вече на незнам кой път тук из форума. Мичуринката ледка водоизместващ тип, не може да глисира, всяка лодка от типа има една максимална скорост с която може да се движи, след това какъвто имотор да слагаш разликата в скоростта ще е минимална. По принцип една скорост от 12-17 км/ч за лодки от типа е близо до максимума им.
При гумените лодки с кил или РИБ въпроса е съвсем друг, там може да глисираш и с 100 и повече (при RIB-a примерно). Там зависи от мАтора и колко товар има в лодката.
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”