какво става с яз.Огняново

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

какво става с яз.Огняново

Мнение от naskobo »

Здравей колеги! Моля тези които посещават този красив и удобен за софиянци язовир да споделят информация и мниение. Миналата събота-16.10. опитах спининг с лодка(каяк)-много слабо, само 5-6 костурчета. По-предишната неделя 10.10. пробвах на рибе от брега, близо до кулата-пак много слабо. През септември хванах не лоши кленове и костури на спининг с лодка - качил съм снимки в галерията си, но не знам как да ги качвам в тема.
При обикалянето с лодката ми прави впечаление, че няма мрежи и грубо бракониерство, но за жалост рибата в язовира очевидно намалява. Тази година не съм хванал нито едно линче , шаранче или сулка например, а миналата излизаха редовно между каракудите и костурите и винаги ги пусках обратно с радост, че ще пораснат. За жалост, много колеги тогава пълнеха живарниците с 200-300 гр. шаранчета. И каракудата също намаля :(
Чудя се дали костура не се е размножил много и унищожава другата риба, а самият той се изражда и остава дребен?
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
t68
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Re: какво става с яз.Огняново

Мнение от t68 »

токаджиите го обезрибиха :axe: :axe: :axe:
Аватар
Ivo_Ivanov
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Ivo_Ivanov »

t68 написа:токаджиите го обезрибиха :axe: :axe: :axe:
:smt023 :smt023 :smt023 за УБИВАНЕ СА
Изображение
chlen
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от chlen »

Ivo_Ivanov написа:
t68 написа:токаджиите го обезрибиха :axe: :axe: :axe:
:smt023 :smt023 :smt023 за УБИВАНЕ СА
.....с ток
Аватар
Ivo_Ivanov
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Ivo_Ivanov »

.с ток може и без ток...ръчно. Нема да харчим и ТОК за тях.... :shock: :shock: :shock:
Изображение
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

На път е и този водоем да стане частен и измрежарен и малко останалия слънчак в него.Местния дерибей Пиперков вече е построил понтон със който пренася целодневно строителни материали за строежа а нощно време апапите му преграждат язовира с мрежи и бръмчат с резачките в гората набавяйки дървен материал.
Естествено е контролните органи да си затварят очите след поредния получен рушвет.
Изображение
Това ще бъде поредният застроен съсипан водоем,жалко за красотата.
Изображение
dilval
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от dilval »

Според мен този Пиперков ще изгори в най - скоро време! Ще му пратим хеликоптера! Едва ли е силен колкото мутрите от яз.Ивайловград!
mariayn
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mariayn »

Един от обичаните язовири от мен , но за жалост бракониерите го съсипаха .Къде са контролните органи .
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

Не мога да кажа, че тази година е бил слаб риболова ми на Огняново, но лин и шаран нямам хванати и аз. Според мен шаранчетата около и под кг, които се ловяха миналата година, вече са пораснали и са преминали на друг хранителен режим и не са близо до брега.Много колеги от форума се похвалиха от добър улов, но на дъно с шаранджийските такъми.
И мен ме притеснява информацията, че се бие рибата с ток, има дни в които даден залив сякаш е обезрибен, а е имало много риба в него, но това става нощем и дано някой от местните органи провери плавателните съдове които са постоянно на вода в язовира и то през нощта.
Няма толкова много костур, че да влияе на популацията на мирните риби, по-скоро има твърде много слънчевки и раци, особено раците ядат всичко.
vjd_1972
новобранец
новобранец

Мнение от vjd_1972 »

От 15 и повече години ходя редовно на този красив язовир и за съжаление с всяка изминала година популацията на риба намалява а някой видове /например платика/ почти изчезна. За мен истинската причина да се случва това е безобразното бракониерство. И аз наскоро чух че язовира в скоро време ще се арендова и пак някой ще пълни гуша.Аман от селски васали ама ще видим! :axe:
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Красив язовир, много красив, едно от любимите ми места и на мен, но май става вече само за излети и пикници, риболова все повече клони към нулата, поне при мен :(
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
pani4eto
новобранец
новобранец

Мнение от pani4eto »

А малко уточнение, в яз. Огняново никога не е имало платика!Водоема няма как скоро да стане частен,даже и арендован(има апетити).При него има много не уточнени неща с земи и документи.Язовира е направен за нуждите на социалистическата ни гордост "Кремиковци" и то с негови пари.Земите са осигурени" тогава по време оно "от Министерството на земеделието и Селищна система Елин Пелин.Дълги години язовира е без дукоменти за експлоатация и собственост.Около 1991-92 г. е върнат изцяло на Кремиковци,а преди приватизацията на комбината е одържавен и даден за стопанисване на Кремиковци което продължава и до днес.Относно добива на инертни материали(Митко Танев) това скоро ще свърши!Там в залива на Суата река дето се добиват материали земите имат нещо мешано с Общината, а има и частни .Сега за важната част - риболова:Вчера откъм устието уклей(добър,язовира се слави с едрия си уклея),костур на рибе(среден размер 15 18 см.,от слаб до умерен улов),клен на бял и рибе епизодично: От към стената стръмна част(под пътя за Раковица)-костур и клен на рибе по- прилични размери,от към широката част имаше шаранджий -няма информация за улов,бяла риба-от брега епизодични бройкй около 1-2кила.Днес - слабо от към устието,почти плачевно(уклей,клен,костур).Рибата се беше дигнала горе( много клен и уклей) и се беше набила в протока м/у устието и острова(при втората част от стария път),почти не кълвеше.На муха от булдо и бомбарда слабо.На тролинг и от лодка нямам информация,имаше риболовци с лодки .На стената от към стръмното също слабо,залива на Суата(Сухата)река - нямам информация!Това е от мен.
Последно промяна от pani4eto на Пет Окт 29, 2010 6:51 am, променено общо 1 път.
Аватар
t68
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от t68 »

pani4eto написа:А малко уточнение, в яз. Огняново никога не е имало платика!Водоема няма как скоро да стане частен,даже и арендован(има апетити).При него има много не уточнени неща с земи и документи.Язовира е направен за нуждите на социалистическата ни гордост "Кремиковци" и то с негови пари.Земите са осигурени" тогава по време оно "от Министерството на земеделието и Селищна система Елин Пелин.Дълги години язовира е без дукоменти за експлоатация и собственост.Около 1991-92 г. е върнат изцяло на Кремиковци,а преди приватизацията на комбината е одържавен и даден за стопанисване на Кремиковци което продължава и до днес.Относно добива на инертни материали(Пиперков) това скоро ще свърши!Там в залива на Суата река дето се добиват материали земите имат нещо мешано с Общината, а има и частни .Сега за важната част - риболова:Вчера откъм устието уклей(добър,язовира се слави с едрия си уклея),костур на рибе(среден размер 15 18 см.,от слаб до умерен улов),клен на бял и рибе епизодично: От към стената стръмна част(под пътя за Раковица)-костур и клен на рибе по- прилични размери,от към широката част имаше шаранджий -няма информация за улов,бяла риба-от брега епизодични бройкй около 1-2кила.Днес - слабо от към устието,почти плачевно(уклей,клен,костур).Рибата се беше дигнала горе( много клен и уклей) и се беше набила в протока м/у устието и острова(при втората част от стария път),почти не кълвеше.На муха от булдо и бомбарда слабо.На тролинг и от лодка нямам информация,имаше риболовци с лодки .На стената от към стръмното също слабо,залива на Суата(Сухата)река - нямам информация!Това е от мен.
преди 2 години имаше много сом в този водоем а вече няма а :roll: ееееее как ще има като няма контрол от иара за токаджиите :axe: :axe: :axe:
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

pani4eto написа:Това е от мен.
Много добра информация. Утре и аз ще напиша за риболова от северния бряг.
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

За да не се повтарям - тема "Софийска област".
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”