колко к.с. за двигател на лодка

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

veso1968
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: колко к.с. за двигател на лодка

Мнение от veso1968 »

ivcho79 написа:снимки на лодката има в темата"да си покажем лодките"който е зорлия да я глееда колкото иска,а относно скороста това показваше GPS навигацията,тъй като лодката има само оборотомер и положение на мотора от Z конзолата,поздрави на всички и ако някой има някакви съмнения за нещо нека да заповяда да гледа и да мери скорости и каквото още му е на душа :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Браво колега, супер е лодчето какви пари е :?: ако не е тайна :D
Аватар
Шморхи
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Шморхи »

Изображение
Изображение
Изображение
Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

57кмч не са много за лодката с 1 човек - ето тази моята правеше 60кмч с трима
Изображение

Ето и снимките на колегата - "много лесно се преместват" - трябва да им копираш уеб адреса...

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
Шморхи
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Шморхи »

Да, но става дума не за 57, а за 75 км/ч.
Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
promarine
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от promarine »

Тедо написа:57кмч не са много за лодката с 1 човек - ето тази моята правеше 60кмч с трима
Изображение
Тедо, твоята лодка е с 50 кс двутактово Тохацу (което съм готов да се обзаложа, че върви повече от 50 кс Хонда). С 50 коня 4-тактова нова Хонда на RIB 5м с трима души по 85-90 кг достигахме максимум 55 км/ч (при 6100 оборота/мин с почти най-бързия винт, който можеше да се монтира).
Гледал съм много тестове на всякакви лодки и мотори, но досега никъде не съм срещал лодка с 40 кс двигател да развива над 60 км/ч. (като изключим малките състезателни глисери дето тежат по 150 кг барабар с двигателя).
Ако колегата беше писал, че развива 75 км/ч с новата 70-ка на Ямаха щях да повярвам, ама с двигател 40 кс не може да ме убеди докато не го видя с очите си. :rolleyes:
Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!
Аватар
ivcho79
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от ivcho79 »

Ок колега аз не искам да убеждавам никой,просто ти казвам какво показваше навигацията.Не мисля че някой би имал интерес от подобна "лъжа" когато пожелаеш заповядай и ще проверим!!!
Кльонка във ръката и напред във водата!!!
promarine
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от promarine »

Благодаря за поканата но за съжаление, май няма да имам скоро път към Пловдив. Но ако ти идваш към морето ще се радвам ако се обадиш а и ще почерпя (без значение, какво ще покаже навигацията :D ) :drinkers:
Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!
zanev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от zanev »

Малко факти.
В момента лодката е с 25к.с. 2т.Меркюри. Само с мен на борда,вдига 40-42км/ч. Двама човека и всичкия багаж който влачим за 3 дневен излет заедно с двиг/гориво/акумулатор(около 350-400кг.ОБЩО), прави макс.30-32км/ч. При пълен товар карам с около 75% от газта на мотора или около 20-25км/ч. Под 20км/ч лодката трудно се задържа в глисаж. Поръчах си оборотомер и като дойде ще знам къде е истината.В смисъл, дали успява да се развърти двигателя до макс.обороти при макс.товар на лодката(по документи 5000-6000об/мин. при пълна газ)със сегашния пропелер - 10X13P. Ако не може, за догодина съм предвидил смяна на проп. с 1-2 стъпки надолу или... смяна на двигателя с по-мощен-което не ми се иска понеже сегашния го случих изключително запазен и не знам на какъв ще попадна после ! :mrgreen:
Имайте в предвид,че всички опити съм ги правил при сравнително тихо време и малка вълна. Карал съм и в лошо време но не много натоварен и трябва да отбележа, че лодката е доста стабилна на вълна.
Благодаря на колегите за постовете :drinkers: !
Изображение
Това е сина, който няма търпение да го повозя по р.Дунав! :D
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”