Протеиновите топчета

Модератор: sapuna

Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

Протеиновите топчета

Мнение от Николай Неделков »

За или против протеиновите топчета сте? Добри ли са за риболов на шаран и дали може да се подхранва с тях.Моля дайте инфо и мнения( по възможност от 1ва ръка :wink: ) Кои са по добри - домашно приготвените или тези от магазина?
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Протеиновите топчета

Мнение от AL KAPONE »

8) от 1ва ръка :idea:

Миналото лято си четох една статия в англйски сайт ( не го знам щото явно случайно попаднах на него ) където имаше много инфо за протеинови топчета и мотажи ......четох четох и така се надъхах че отедох и си купих един голям пакет и на първия риболов на който отидах на язовир Тракиец заредих въдиците с тях! Моите приателчета са традиционалисти в риболова и ме пукнаха от БЪЗИК!........Но не за дълго вечерта удар и излиза шаранче ....втори удар каракуда....трети .....четвърти........три четири часа удари през двайсет минути........Направо се разбих от тичане по въдиците.....Доволна работа, А някои хора твърдят че няма шаран на този язовир..... :wink:

След седмица отиваме на Искара на шипоченския залив и Аз надъхан че топчетата работят безотказно пак зареждам и почва голямото чакане.........но уви за два дена нищо ама наистина нищо! освен едно костурче много малко което глътнало топчето и не може да го изплюе а куката отвънка си виси.........Е пак ме пукнаха от Бъзик! :smt043 :smt043 :smt043 :smt043 :smt043 :smt043

По мое мнение всичко зависи от водоема.........Риба има ама какво е научена да яде :?: :smt017 :smt023
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
saksi
фен клуб-скобар

Мнение от saksi »

ANGEL 123 написа:8) от 1ва ръка :idea:

По мое мнение всичко зависи от водоема.........Риба има ама какво е научена да яде :?: :smt017 :smt023
И аз съм чувал,чел ...........че рибата трябва да свикне с тези топчета и тогава почва да взима.
Аз съм пробвал 2-3пъти ,но безуспешно.
.........И между другото........неправилно ги наричаш протеинови
.....поне според мен.
Последно промяна от saksi на Съб Мар 24, 2007 9:16 pm, променено общо 1 път.
Аватар
csraptor
новобранец
новобранец

Мнение от csraptor »

Както колегата saksi е написал, шарана трябва да свикне с тях. Иначе са N'1 на запад. Ловил съм шаран на топчета на яз. Студен Кладенец, едва на третия ден започна да взима. 3 шарана, като най-голения беше 7.500кг. Трябва да храниш предварително 1-2 дена на местото където ловиш и удар ще има почти 100%.
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

Едно мнение и от мен колеги , аз си мисля че с тези нови аромати , захранки , протеини и какво ли още не , ние просто "ошашавихме" рибата . Знам че това звучи като "ерес" , но в последните години съм се върнал към класическите захранки и стръв т. е . , към кюспето , сухата царевица , смеската , торен , бял червей и рибенце за хищник . И да ви кажа съм доволен .
Ей , не ме разбирайте погрешно , просто искам да ви кажа , че понякога "класическата"стръв си е най-добра и всички нови захранки се базират на нея...
Очаквам с интерес какво мислите !
riibok
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от riibok »

Абсолютно споделям мнението на dimitar_ ,но все-пак всеки водоем си специфичен :!:
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

dimitar_ написа: Знам че това звучи като "ерес" , но в последните години съм се върнал към класическите захранки и стръв т. е . , към кюспето , сухата царевица , смеската , торен , бял червей и рибенце за хищник .
Не е класика адаш,това си е реалността! :wink:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
asenfisherman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от asenfisherman »

nikejo написа:За или против протеиновите топчета сте? ( по възможност от 1ва ръка :wink: )
Градски разгледай този сайт http://www.carpbg.com/ и сам ще се увериш :wink:
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Аз мога да кажа ,че на различните язовири и различните дни рибата всима различно :wink: .Имам предвиз че в даден язовир ако рибата си я приучил малко или много да се храви с топчета (това става като храни с топчета известно време в зависимост от големината на язовира и количеството на шарана) ще има дни в които шарана няма да ви пипне на царевицата а ще имате 5 удара на топче.В такива дни ако сте заложили на царевицата ще сте капо.НО пък има и дни в които макар и да сте хващали в язовира риба на топче няма да ви удари а ще удари само на царевица.Не си мислете че царевицата или протеиновите топчета са някаква вълшебна стръв в 1 момент може шарана да иска едно в друг момент друго...сигурно няма да доживеем да разбиреме рибите :roll: .

Един колега от един друг форум беше написал нещо такова за което го поздравявам.

Със стари такъми
на стар водоем
със стара цалевица
се хващат
най-старите шарани,
но в старо време.

8)
За бракониерите само слънчаци :lol: !
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

Мнение от Николай Неделков »

Благодаря на всички за отговорите 8)
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Smokey
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Smokey »

ще се намеся о тоз разговор със следния вапрос към всички про-настроени към протеиновия риболов:

Кой според вас е най-оптималния размер на топчето за нашите водоеми?
Изображение
За да не останем повече рибари отколкото риби в България: Kiss 'n Release!
http://www.youtube.com/watch?v=66sGSTZD ... _1UPUjx2SI
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

Кой според вас е най-оптималния размер на топчето за нашите водоеми?[/quote]

8) Според моя много скромен опит с топчетата, мисля че за всеки размер топче или кука си има риба :!: А моя въпрос по-скоро е цветовете и миризмите на кои работят! и дали денем и нощем трябва да са различни цветове? също си мисля че аромата им се губи като се накистнат прекалено много....! :smt017
Между другото Smokey ти погледнах галерията......имаш отлични попадения :wink:
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Аве,колеги,да ви попитам дали граховите зърна от буркан стават за стръв за шаран и размера на протеините по-голям ли е?
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
Smokey
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Smokey »

Благодаря ти Ангеле за отзива.

А по темата за протеина и размера, за мен 5 до 8мм са ми най резултатни, големите не ги взимат чак толгова добре.

Банан и ягода за шарана са #1
Изображение
За да не останем повече рибари отколкото риби в България: Kiss 'n Release!
http://www.youtube.com/watch?v=66sGSTZD ... _1UPUjx2SI
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Smokey написа:Благодаря ти Ангеле за отзива.

А по темата за протеина и размера, за мен 5 до 8мм са ми най резултатни, големите не ги взимат чак толгова добре.

Банан и ягода за шарана са #1

:shock: :shock: :shock:

Бре хора вие ме изувявате.

Как 5-8мм топчета?

Според мене 16-18 със кука 4 (на различните марки е различно аз ползвам owner)

А тези които искат да елиминират дребните риби доста често слагат по 2 топчета или по едно и половина.Мога да ви кажа че се хваща риба както със 5мм топче така и с 50мм(ДА НАИСТИНА :D ) .
За бракониерите само слънчаци :lol: !
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”