ЛЕФЕР И ЧЕРНОКОП - 2010

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Re: ЛЕФЕР И ЧЕРНОКОП - 2010

Мнение от dobria1 »

pluv4o написа:Току до брега скачаха платерини,гонени явно от зъбатко.?

Таз простата риба си скача и без да я гоняттттт,така че не си прави погрешни изводи :wink: :wink: :wink:
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

А бе хора, да питам нещо - никой ли не е пробвал да лови чернокоп или лефер, но вместо плувка да използва бомбарда! :roll: Аз пробвах нещо подобно(то и dobria1 май видя монтажа ми и понеже знам, че е интелигентен човек, вярвам се е досетил, че не съм търсил заргани на някаква лъскава стръв :wink: ), но после констатирах, че правя грешка - т.е. слагал съм много малко парченче граца, която за попове и/или лихнуси сигурно щеше да е добре като количество, ама за тия зъбати лами, май не е достатъчно ефективно решение! :roll: Т.е. стръвта явно трябва да обхваща по-голяма площ - например цяла граца или филе от нея! :roll: На плувка трябва да стоиш и да чакаш да се хване рибата и през нощта, когато рибата не се движи толкова бързо подобен монтаж има успех, но през деня особено при риболов на хищни риби е силно препоръчително такъма да се движи - ярък пример в това отношение е, че през деня може и с часове пръта с чепарето да си стои във водата, но ако не се клати (при риболов с директен) и/или не се придърпва и обира влакното (при риболов със спининг), вероятността да се хване някоя риба е минимална, но по тъмно( например на ластик) изобщо не се и налага да се движи чепарето, там си стоиш все едно ловиш шарани :wink: Та идеята ми е ако зъбатковците не се впечатляват от железа, да ги гоним и през деня на стръв(с монтажи на бомбарда)! :idea: Наслука на всички! :D
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

1000n написа: но по тъмно( например на ластик) изобщо не се и налага да се движи чепарето, там си стоиш все едно ловиш шарани
Това не е така,не е по темата,но ще те поправя.Не се налага да се клати чепарето,ако на него са закачени парченца от морски червей.Ако не е закачено нищо и не клатиш резултата ще е много нищожен,като през деня.
А сега де? :roll:
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

1000n написа:А бе хора, да питам нещо - никой ли не е пробвал да лови чернокоп или лефер, но вместо плувка да използва бомбарда! :roll: Аз пробвах нещо подобно(то и dobria1 май видя монтажа ми и понеже знам, че е интелигентен човек, вярвам се е досетил, че не съм търсил заргани на някаква лъскава стръв :wink: ), но после констатирах, че правя грешка - т.е. слагал съм много малко парченче граца, която за попове и/или лихнуси сигурно щеше да е добре като количество, ама за тия зъбати лами, май не е достатъчно ефективно решение! :roll: Т.е. стръвта явно трябва да обхваща по-голяма площ - например цяла граца или филе от нея! :roll: На плувка трябва да стоиш и да чакаш да се хване рибата и през нощта, когато рибата не се движи толкова бързо подобен монтаж има успех, но през деня особено при риболов на хищни риби е силно препоръчително такъма да се движи - ярък пример в това отношение е, че през деня може и с часове пръта с чепарето да си стои във водата, но ако не се клати (при риболов с директен) и/или не се придърпва и обира влакното (при риболов със спининг), вероятността да се хване някоя риба е минимална, но по тъмно( например на ластик) изобщо не се и налага да се движи чепарето, там си стоиш все едно ловиш шарани :wink: Та идеята ми е ако зъбатковците не се впечатляват от железа, да ги гоним и през деня на стръв(с монтажи на бомбарда)! :idea: Наслука на всички! :D
Колега идеята ти е добра и е пробвана,само че нощем.Изтърваш една много голяма подробност за тази риба и тя е активноста/поведението и нощем и денем,това което казваш за неподвижното чепаре е ярък пример че не си наясно с поведението на рибата нощем.
Зарганолог
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

Моряка написа:
1000n написа: но по тъмно( например на ластик) изобщо не се и налага да се движи чепарето, там си стоиш все едно ловиш шарани
Това не е така,не е по темата,но ще те поправя.Не се налага да се клати чепарето,ако на него са закачени парченца от морски червей.Ако не е закачено нищо и не клатиш резултата ще е много нищожен,като през деня.
Морския ме допълни ;).
Зарганолог
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

Моряка написа:
Да, де, човек, на теория си прав, ама практиката ми(а и това, което са ме учили) показва друго - още преди 20-30 години от външната страна на вълнолома(където е тъмно :!: ) съм ловил на чепаре на директен, на ластик, дори съм клател със спинингова пръчка с дължина 2,40м и съм ловил също и на тапа в такива моменти и знам какво говоря относно чепаретата! :wink: Та в места, които не са осветени бързото клатене дава значително по-лоши резултати, отколкото бавното и почти незабележимо на пръв поглед(относно скорост) водене на чепарето! :!: Пробвал съм дори да стоя все едно ловя попчета например(разбира се над дъното иначе се ловят и разни дънни риби :wink: ), когато ловя с директен или на ластик и резултатите въобще не са лоши, а напротив - по-добри са били в сравнение с тези, при които съм клател бързо, както през деня :!: Е, разбира се трябва да има някаква риба, де - т.е. януари или февруари едва ли можеш да очакваш някаква слука :lol: Виж за осветени места, като например в пристанището - Морска Гара, Плочата и т.н. там е малко по-различно положението! :roll: Наслука на всички! :D
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Съгласен съм с теб 1000
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

Mi7chell написа: Колега идеята ти е добра и е пробвана,само че нощем........
Добре, де! Като е "пробвана" успешна ли беше или неуспешна? :wink: 'Щото ако е била неуспешна от гледна точка резултати(брой уловени риби), то идеята според мене се превръща в лоша, а не в добра! :wink: :lol: Наслука на всички! :D
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

1000n написа: Да,
Аз съм фен на късото,внимателно отривисто клатене,не на дженлатското,обърнах ти внимание на грешката
изобщо не се и налага да се движи чепарето
Няма такъв филм и на теория и на практика.Нищо,че и аз имам да се уча в движение,практиката това ми показва.
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

Моряка написа:
1000n написа:
изобщо не се и налага да се движи чепарето
Няма такъв филм и на теория и на практика.Нищо,че и аз имам да се уча в движение,практиката това ми показва.
Е, да, ама - не! :wink: Точно този филм го има! :D Практиката ще ти покаже и друго! :wink: При това се налага и да се засичат сафридите, защото кълват на чепарето все едно ги търсиш на стръв! :!: Добре, де, ловил си на ластик - никога ли не ти се е случвало да оставиш сопата за момент и да ти удари риба без да си сложил на чепарето и червейче!? :wink:

Наслука на всички! :D
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Навремето,когато си бях запален по нощния риболов ( от работа нямаше време за дневен )
та по мостовете на Златните точно с този ленив начин на клатене на чепарето си вадехме сафрида.
Точно където беше границата на осветеното и тъмното място до моста.
Другия номер - чепаре с голи куки,морски червей на тях,в покой - постоянно си работехме.
Мятахме на около десетина метра навътре.
За Лефер - на 2м майка - 3 куки 1/0,с парче от хванатия сафрид,на дъно ( то там дълбочината си беше 4м ).
Замятахме колкото можем навътре в тъмното.
Пак за лефер след обяд преди да се скрие слънцето - същия такъм даваше пак добри резултати.
По същото време - на голяма стиреопорена тапа,бидем 1,5м закачен пресен сафрид на една кука 1/0 или 2/0,
прекарана през устата,зад хрилете и закачена малко зад средата на сафрида.
Бидема 0.40 - 0.50 и пак го режеше понякога де.
Ама ковнеш ли го - обираш по най-бързия начин.Излиза над водата и няма време да мисли за гризене на повода.

Това бяха старите ни похвати за риболов. :wink:
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

1000n написа:
Mi7chell написа: Колега идеята ти е добра и е пробвана,само че нощем........
Добре, де! Като е "пробвана" успешна ли беше или неуспешна? :wink: 'Щото ако е била неуспешна от гледна точка резултати(брой уловени риби), то идеята според мене се превръща в лоша, а не в добра! :wink: :lol: Наслука на всички! :D
Колега резултатите като има риба са горе доло еднакви с монтажа на застой с плувка,аз лично това с бомбардата не съм го пробвал ,но имам познати които са го пробвали,аз пробвах същото само че с плувката...разбираш ли ,както се е ловеше зарган едно време.
Зарганолог
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

1000n написа:Добре, де, ловил си на ластик - никога ли не ти се е случвало да оставиш сопата за момент и да ти удари риба без да си сложил на чепарето и червейче!? :wink:
Да случвало се е,но уловената риба е в пъти по-малко, от това да има движение на чепарето,дори и потреперване съвсем леко.
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

нека и аз се изкажа като малко по вещ в ловенето на чернокоп

Човека който ме е учил а той е най-добрия за града(убеден съм в това и не само аз) ми е разправял как едно време са го ловили с 15-20гр. олово и след него бидем като за заргана и стръв граца ДА ДА ама ЕДНО ВРЕМЕ сега си лови на плувка
хаиде сега САМИ си правете ИЗВОДИТЕ защо не практикува същия монтаж :wink: :wink: :wink: :wink:

п.п. От хиляди години сме по умни от рибата(затова можем да я ловим) ама и тя явно поумнява :twisted:
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
MARLIN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MARLIN »

п.п. От хиляди години сме по умни от рибата(затова можем да я ловим) ама и тя явно поумнява :twisted:[/quote]
И друго важно намалява :?
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”