Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум


Пъстърва Ала'carp777
Модератор: sapuna
-
- учете се от него
- Мнения: 6726
- Регистриран на: Нед Авг 02, 2009 5:42 pm
- Местоположение: НАКАТА Пловдив,Хасково,яз.Ивайловград и после обратно
- Обратна връзка:
Пъстърва Ала'carp777
Почти не ям риба която съм хванал,затова когато ми са преяде риба си ходя до магазина и хвърлям на 10лв.-няма капо
.
Така реших оня ден да си направя пъстървичка.Естествено рецептата си я инпровизирам ,както и почти всяка манджа която готвя.
И така нужните продукти:
1.две пъстърви средни
2.наколко домата
3.гъбки
4.два лимона
5.орехи.
6.лук и чесън
7.подправки на вкус

Рибата предварително изчистена се полива с лимонов сок сол и пресован чесън с продправки.Престоява 15-тина минути да поеме.
В предварителни намазнена тавичка подреждаме "канапе" от лук и гъби и домати.

С помощта на чуканче

...начукваме орехи с чесън и подправки.С така получената смес пълним ръбата.

На ренде настъргваме един два по големи домата и заливаме със сока канапето.
Слагане я върху "канапето" и поливе с сок от лимон.
Накрая покриваме с фолио и правим малки дипчици по него за да не се повдига по време на печенето.

Печем на силна фурна за 30 мин ,после махаме фолиото и дозапичаме отгоре.
Получава се това

Да ви е сладко
Най върви с бяло вино ма аз я омахах с бира
пп-сори за качествотона снимките

Така реших оня ден да си направя пъстървичка.Естествено рецептата си я инпровизирам ,както и почти всяка манджа която готвя.
И така нужните продукти:
1.две пъстърви средни
2.наколко домата
3.гъбки
4.два лимона
5.орехи.
6.лук и чесън
7.подправки на вкус

Рибата предварително изчистена се полива с лимонов сок сол и пресован чесън с продправки.Престоява 15-тина минути да поеме.
В предварителни намазнена тавичка подреждаме "канапе" от лук и гъби и домати.

С помощта на чуканче


...начукваме орехи с чесън и подправки.С така получената смес пълним ръбата.

На ренде настъргваме един два по големи домата и заливаме със сока канапето.
Слагане я върху "канапето" и поливе с сок от лимон.
Накрая покриваме с фолио и правим малки дипчици по него за да не се повдига по време на печенето.

Печем на силна фурна за 30 мин ,после махаме фолиото и дозапичаме отгоре.
Получава се това

Да ви е сладко
Най върви с бяло вино ма аз я омахах с бира



пп-сори за качествотона снимките

Catch /for pleasure/ And /photo for memory/ Release /for future/ Pro
Не помня от кога съм рибар................... но помня,че се зарибих отдавна.
Последен шарко:63 см ,5 кг от река Тунджа в Ямбол.
- Ivo_Ivanov
- сериозен играч
- Мнения: 1365
- Регистриран на: Сря Юли 09, 2008 7:21 pm
- Местоположение: sofia
-
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 216
- Регистриран на: Чет Апр 02, 2009 1:06 pm
- Местоположение: София, Горна Оряховица, Никюп
Re: Пъстърва Ала'carp777
Страхотно изглежда рибата с тази рецепта и доста апетитно!
Ще я Tествам тези дни!
Ще я Tествам тези дни!
-
- научил се да хвърля
- Мнения: 142
- Регистриран на: Чет Фев 25, 2010 8:25 pm
- Местоположение: севлиево
Re: Пъстърва Ала'carp777
Иво колегата писа от магазина на 10 лв 

Re: Пъстърва Ала'carp777
И аз хванах на джоб. Доспатска пъстърва по 7.5 лева кг.Но ще я пека на барбекю,става трепач
-
- учете се от него
- Мнения: 6726
- Регистриран на: Нед Авг 02, 2009 5:42 pm
- Местоположение: НАКАТА Пловдив,Хасково,яз.Ивайловград и после обратно
- Обратна връзка:
Re: Пъстърва Ала'carp777
Не знам ама ако знаете как става на тикла(плосък камък)или керемида,не трепач ми незнам как да го опиша с лиги...ъъъъъ думи деqvor_19 написа:Но ще я пека на барбекю,става трепач


Catch /for pleasure/ And /photo for memory/ Release /for future/ Pro
Не помня от кога съм рибар................... но помня,че се зарибих отдавна.
Последен шарко:63 см ,5 кг от река Тунджа в Ямбол.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Пъстърва Ала'carp777



На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 235
- Регистриран на: Вто Ное 21, 2006 8:40 pm
- Местоположение: sofia
Re: Пъстърва Ала'carp777
Баце тва трябва да се патентова 

- Ivo_Ivanov
- сериозен играч
- Мнения: 1365
- Регистриран на: Сря Юли 09, 2008 7:21 pm
- Местоположение: sofia
Re: Пъстърва Ала'carp777
Там нема тръпка...wesko iotow написа:Иво колегата писа от магазина на 10 лв



Re: Пъстърва Ала'carp777
Какъв модел могат да са гъбките? А дали ще стане с бяла риба или щука? Иначе изглежда вкусно. Ути да си вземе терк.
Като гледам най си е за леко червено вино. Нещо памидче или ...
Наздраве 
Като гледам най си е за леко червено вино. Нещо памидче или ...


-
- разбира нещата
- Мнения: 1093
- Регистриран на: Съб Авг 29, 2009 6:27 pm
- Местоположение: КАЗАНЛЪК
Re: Пъстърва Ала'carp777
Ммм.. чудно изглежда! Ама тази вечер май сте се наговорили с тези рецепти. Днес съм на плодова диета, а вие само дразните хората с тези вкусотии.





Колкото повече толкова повече!
-
- учете се от него
- Мнения: 6726
- Регистриран на: Нед Авг 02, 2009 5:42 pm
- Местоположение: НАКАТА Пловдив,Хасково,яз.Ивайловград и после обратно
- Обратна връзка:
Re: Пъстърва Ала'carp777
Става с всяка риба просто малко въображение. В момента се сещам за още поне пет разновидности на рецептата които са не по-малко интересни и вкусни разбира се.dodo16 написа:Какъв модел могат да са гъбките? А дали ще стане с бяла риба или щука? Иначе изглежда вкусно. Ути да си вземе терк.
Като гледам най си е за леко червено вино. Нещо памидче или ...Наздраве
Всяко нещо направено с мерак и любое е истински шедьовър.
Catch /for pleasure/ And /photo for memory/ Release /for future/ Pro
Не помня от кога съм рибар................... но помня,че се зарибих отдавна.
Последен шарко:63 см ,5 кг от река Тунджа в Ямбол.
Re: Пъстърва Ала'carp777
Ще се пробва, изглежда вкусно ! 

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !