Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

За щука в малък водоем?
Модератор: sapuna
За щука в малък водоем?
Значи от седмица някъде ходя на едно малко водоемче (известно в града ни като "рибарника"). До преди полувин година имаше към 3 вида риба (каракуда, уклей, лин) но някой реши да пусне щука. Сега освен щука много, много, много рядко може да се хване каракуда. Та, от колеги с които ходим по реката чух, че излизат щуки по 3,4 килограма. Реших да пробвам. Най-прост монтаж - влакно 0.30/0.25, метален повод и тройка (без тежест). За стръв използвах малки каракудки от порядъка на полувин педия. Малко инфо за самия водоем. След проливните дъждове миналата година и топенето на снега голяма част от сушата е залята. На мястото къде хвърля не е по-дълбоко от метър, метър и полувина. на "стената" е доста по-дълбоко до към 3 метра. На това място има доста храсти. А отностно мястото където хвърлям дъното е тревисто. Има няколко храста, а на 4 метра от това място има подобие на ръкав (може да се хвърля на не-повече от 3 метра от брега, има много дървета и отново тревисто дъно). Та, някъде около 5 минути след като хвърлих дойде и първият удър - тапата се изправи, последва бързо навлизане навътре, тапата изчезна, засякох и я улових. Но на 2 метра пред мен се откачи
). Общо взето за 2 дена хванахме 6 щуки от порядъка на 100-250гр. Ако може да ми кажете някакъв подходящ монтаж (по възможност със снимка) за това водоемче и къде в този водоем е най-подходящо да търся по-едри екземпляри. Благодаря предварително. Този петък (надявам се) ще ходя отново и искам да съм по-подготвен.. 

Re: За щука в малък водоем?

- CERRUTI
- сериозен играч
Mast3ra написа:Значи от седмица някъде ходя на едно малко водоемче]
Колега от кой град си? Да не е това водоемчето?

Защото отговаря на описанието.....
Там ги ловиме на малка каракуда,а съм имал и удари на парче от скумрия

- kocitoto
- ще става разбирач
Според мен, по=подходящ монтаж от този който си използвал няма за този водоем. Дъно не опитвай щом има тревиста растителност. Пробвай с различни видове стръв, като големина и видове! И я търси около естествени укрития и в ямите, които знаеш къде са ! Колега не забравяй,че работите понякога опират просто до късмет ! Успех и наслука ! 

Ловят си двама риба. Единият разправя: -Знаеш ли какво сънувах...Седя си на брега с Анджелина Джоли, а наоколо никой! -И? -И хващам един 5 килограмов шаран....-А тя? -А на нея не й кълвеше, копеле!
Така, излета свърши (поне за днес). Не знам, дали заради променливото последните 3 дена време, дали заради нивото на водата което се бе покачило с около метър или заради друго, но днес нямахме много късмет. От начало на никой не удряше и аз реших да се праместя до естественото прикритие за което се спомена в поста на колегата - в случая това окритие беше дървета на растояние 5 метра от брега и дълбочина около 40см. Сложих на 3ка малка каракудка и още с първото мята удари и поради тревистата местност се заби в дъното. След 3 минутна борба я изкарах от храсталаците и след още минута я издърпах на брега - не беше кой знае колко голяма, около килограм. Сложих отново малка каракуда и отново метнаха до един храст, още с мятането удари, но не успя да захапе добре и рибката "побягна", щуката този път без колебание я нагълта цялата. Този път беше доста по-добър екземпляр, но уви не успях да я извадя. По някакъв начин успя да прегризе повода и да се шмугне в храстите. Не знам дали се оправи, но не ми изглеждаше зле. И за финал на другата тапа удари малка щукичка към 100тина грама. Жалкото е, че след като дадох на колегите по едно рибе за стръв ми свършиха :Д и си тръгнах. Обикновенно връщам уловената риба, но този път щуката я взех, а и в този водоем друго освен щуки няма. Доволен съм от излета. Утре може пак да наминем..