Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Ето таз годишния рекорд от 17.03.2007- р.Марица
Модератор: sapuna
- barutchiata ©
- Администратор
- krokibg
- учете се от него
САМО ЩЕ ДОБАВЯ - КАМЪНИ,ХРАСТИ,ЧИМОВЕ И ПОНЯКОГА СТРАШНО БУЙНО ТЕЧЕНИЕ ПО БАРАЖИТЕ

ПОНЯКОГА Е ПОЧТИ НЕВЪЗМОЖНО САМ ЧОВЕК ДА ИЗВАДИ СОМ ОТ ТАКИВА МЕСТА.ИМАМ ПОНЕ ДЕСЕТ КЪСАНИЯ.СЛЕД ТОВА ПАК СЕ ХОДИ НА СЪЩОТО МЯСТО И ПАК КЪСАНИЯ,ДОКАТО НЯКОЙ ОТ ГРУПАТА НЕ ГО ИЗЛЪЖЕ И ДА УСПЕЕ ДА ГО ДОТЪТРИ ДО БРЕГА И ДА МУ ПРАСНЕМ КАНДЖАТА
НА НЯКОЙ НЕВЕРНИЦИ МОЖЕ ДА НЕ ИМ СЕ ВЯРВА,НО ТОВА Е ЗАЩОТО ПРОСТО НЕ СА ХОДИЛИ НА ТАКЪВ РИБОЛОВ,НО КОГАТО ГО НАПРАВЯТ,ЩЕ ВИДЯТ НАИСТИНА ЧЕ ВЪВ ПОВЕЧЕТО СЛУЧАИ Е ДОСТА ТРУДНО САМ ЧОВЕК ДА ИЗВАДИ НОД 15-20 КГ РИБА САМ МЕЖДУ РАЗНИ ДРАКИ И Т.Н.СОБСТВЕННИЦИТЕ НА РИБАРСКИТЕ МАГАЗИНИ СА НАЙ ДОВОЛНИ ОТ ТОВА,ЗАЩОТО СЕ НАЛАГА ВЕДНАГА ДА СЕ ПОПЪЛНИ КУТИЯТА СЪС ЛИПСВАЩИТЕ/ЗАГУБЕНИ ИЛИ СКЪСАНИ/ ВОБЛЕРИ 

ПОНЯКОГА Е ПОЧТИ НЕВЪЗМОЖНО САМ ЧОВЕК ДА ИЗВАДИ СОМ ОТ ТАКИВА МЕСТА.ИМАМ ПОНЕ ДЕСЕТ КЪСАНИЯ.СЛЕД ТОВА ПАК СЕ ХОДИ НА СЪЩОТО МЯСТО И ПАК КЪСАНИЯ,ДОКАТО НЯКОЙ ОТ ГРУПАТА НЕ ГО ИЗЛЪЖЕ И ДА УСПЕЕ ДА ГО ДОТЪТРИ ДО БРЕГА И ДА МУ ПРАСНЕМ КАНДЖАТА

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Искам да попитам колегата Крокибг в кои раион е хванат големиа сом.Аз ходиа лиатото доста често около Харманли,и всиака година се хвастат по 8- 10 риби от този калибар,става вапрос за тези за които аз имам информазиа.Учудва ме тази година че толкова рано е трагнал,аз обикновено имам успех с по големите през октомври-ноември,а през пролетта излизат по често до 10-15 кг.
- krokibg
- учете се от него
И аз съм изненадан колега че толкова рано удари голям сом.И човека извадил сома/Staliobg/и той е изненадан,но единственно природата си знае работата,къде -кога и как да ни сюрпризира
Когато ме открехнаха за този риболов преди 4-5 год,хората които ходехме се брояха на пръсти.След като хората видяха че се вади сом със воблери/първо ги гонехма със РАПАЛА/със всяка изминала година се увеличаваха хората които го гонят по реките като луди.Тази година съм убеден че ще са тройно и четворно повече,но те реките са за хората и дано поне се научат да връщат тези до 2 кг,защото те тепърва започват да растат и на другата година ако се е хранил по-интензивно може да стане до 5-6 кг.

- krokibg
- учете се от него
Нека ги уточним,понеже и без това ми писна все някой да търси под вола теле.Всичко е едно и също,рапала е просто марката на воблерите.един път Павел,сега ти,може и още някой да попита
Като казвам Рапала,значи съм ловял на Рапала а не на Сторм.Като кажа че съм ловял на Салмо,значи че не съм ловял на САЛАМ
НЕ ЧУВСТВАТЕ ЛИ ЧЕ СЕ ИЗЛАГАТЕ
АЗ СЪМ НА 44 ГОД И ИМАМ СНИМКА НА АВАТАРА СИ.КАТО МЕ ГЛЕДАШ,ИМАМ ЛИ ТИ ВИД НА ЧОВЕК КОЙТО НЕЗНАЕ КАКВО ПИШЕ,АИДЕ СТИГА СЪС ТЕЗИ "АМА АМ НЕ ЧЕ СЕ ЗАЯЖДАМ......... 

Е,бързо "палиш"!Виждам,ама не ми е била това идеята!Все пак аз не успявам да прочета всичко в сайта поради ред прчини,не
зависещи от мен и не занам,че и друг ти е задал този въпрос.А ти си прочети писанията и виж колко пъти пишеш едно и също!!!Всички малко или много знаем нещо за воблери и известни фирми,които произвеждат такива.Относно възраста ти:Не ме плашиш!Аз съм на 42!!!Така,че изразявай се по-ясно,за да не получаваш такива"смешни" въпроси.А и не се дразни за глупости,че зна'иш как бързо се остарява!!!!!Със здараве!!!!Не съм човек,който обича да дразни!!!!Все пак сме "на възраст",нали?!!!!Още веднъж:Нищо лично колега!!!!!!!
зависещи от мен и не занам,че и друг ти е задал този въпрос.А ти си прочети писанията и виж колко пъти пишеш едно и също!!!Всички малко или много знаем нещо за воблери и известни фирми,които произвеждат такива.Относно възраста ти:Не ме плашиш!Аз съм на 42!!!Така,че изразявай се по-ясно,за да не получаваш такива"смешни" въпроси.А и не се дразни за глупости,че зна'иш как бързо се остарява!!!!!Със здараве!!!!Не съм човек,който обича да дразни!!!!Все пак сме "на възраст",нали?!!!!Още веднъж:Нищо лично колега!!!!!!!
"Сухо дупе риба не яде"!!!!
- krokibg
- учете се от него
Минди,за какво плашене говориш че нещо несхващам А ???Като ме питат едно и също различни хора,нормално е да пиша по един и същи начин.Ти като си голям специалист по воблерите,дай еднин сниман и хванат от тебе сом пък тогава говори.Какъв ти е проблема неразбирам???Еба ти и завистниците,щом толкова знаеш,дай тогава да те видя по колко начина ще отговориш ти на един и същи въпрос зададен от колеги по различно време.Изобщо не паля,просто на човек му идва да започне да псува по такива миндили,дето уж изобщо не се заяждали,ама въпросчетата им тъпи та тъпи.Аиде върви на майната ти
То ми писна вече !!!На повечето които ме питат отговарям коректно и изчерпателно,а на разни специалисти многознайковци,човек неможе да угоди.Ебати и хората дето има,визирам такива като тебе.

- krokibg
- учете се от него
За да няма повече глупави ситуаций,ще кажа само едно,което ще осветли нещата.ПЪРВИЯ ЧОВЕК КОЙТО Е НАПРАВИЛ ДЪРВЕНА РИБКА,КАТО СИ ЧОПЛЕЛ ЕДНО ДРЪВЧЕ НА БРЕГА НА РЕКАТА Е Г-Н РАПАЛА.И АЙДЕ ВЗЕМИ СЕ ЗАМИСЛИ ТИ МИНДИ,КАК БИ ТРЯБВАЛО ДА СЕ НАРИЧАТ ТЕЗИ ИЗКУСТВЕННИ РИБКИ -РАПАЛИ ИЛИ ВОБЛЕРИ ?????? ПРАКТИКА Е КОЙТО ОТКРИЕ НЕЩО ТО ДА СЕ НАРИЧА С НЕГОВОТО ИМЕ ИЛИ С ТОВА ИМЕ КОЕТО ТОЙ -ОТКРИВАТЕЛЯ - Е ДАЛ НА ИЗОБРЕТЕНИЕТО СИ.ЗА МЕНЕ ТЕ СА РАПАЛИ,ТОВА Е ИСТИНАТА,ЗАЩОТО ТОЙ Е /ПОНЕ ТАКА ГО ПИШАТ/ Е ПЪРВИЯ ЧОВЕК НАПРАВИЛ И ЛОВИЛ НА ТАКАВА РИБКА.СЪС ТОВА ПРИКЛЮЧВАМ И АКО ПОНЕ МАЛКО МОЖЕШ ДА МИСЛИШ,ПРЕДИ ДА ГОВОРИШ И ЗАДАВАШ ВЪПРОСИ,ДРУГ ПЪТ НЯМА ДА СЕ ИЗЛАГАШ.ВОБЛЕР ,НЕЗНАМ КОЙ Е ОБЕДИНИЛ ВСИЧКИ ТЕЗИ ИЗКУСТВЕННИ РИБИ В ЕДНО СЪС ТОВА ИМЕ И ЗАЩО,НО АКО ИМА ПРАВДА НА ТАЗИ ЗЕМЯ,ТО ТЕ ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА СА РАПАЛИ.

Напълно ама Напълно съм съгласен с колегата Krokibg.
Според мен не е толкова важно как се наричат Воблери или Рапали, когато всички разбираме за какво става въпрос.
Тъй че стига с тези заяжданици, които всъщност не били такива.
И по важното е да се лови, а не да се губи и време и нерви в безсмислени спорове.
Например, има музиканти които не познават нотите, но са много по добри инструменталисти и дори композитори от други образовани некъдърници.
Нали така колега Минди?
Според мен не е толкова важно как се наричат Воблери или Рапали, когато всички разбираме за какво става въпрос.
Тъй че стига с тези заяжданици, които всъщност не били такива.
И по важното е да се лови, а не да се губи и време и нерви в безсмислени спорове.
Например, има музиканти които не познават нотите, но са много по добри инструменталисти и дори композитори от други образовани некъдърници.
Нали така колега Минди?

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
ЛАУРИ РАПАЛА....да доуто4ним и двете имена-скандинавец,холандец ако се не льжа-пьрвона4ално(преди около 35 години е имал малка семейна работилни4ка с ограни4ен оборот,пробива дейби мижитака,когато слу4айно праща в америка на приятел неколко за проба и оттам,насам-ве4е е ясно
това мога да кажа по вьпроса-баси как им вьрви на некои
а аз преди години издялах дьрвен 4лен,ама не се сетих да го пратя в америка,а и нали много гонкаха тошовите хора и ей,на-докато се усетя-то навлезе силикона....

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".