Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Помощ за шаранджийска въдица!
Модератор: sapuna
Помощ за шаранджийска въдица!
Здравейте!
Искам да ви помоля за малко помощ!.. След дълъг размисъл и борба с финансовата криза реших да си закупя 3 броя шаранджийски въдици.
Но пред мен изникна нов проблем, какви да са те??? Отново след дълги безсънни нощи и ровене из нета се спрях на следните три модела:
JRC J4 12' 3,60 м. 3.0Lbs; Shimano Alivio CX Specimen 3.66 м. 3.0Lbs и Shimano Vengeance Specimen 3.66м. 3.0Lbs. И трите модела са на две части.
Като за последната не съм много сигурен, тъй като ми идва малко скъпо. За първите две знам, че са малко меки, но борбата с рибата била неописуема.
Искам да уточня следните неща за да не спамим излишно:
1.Максималната тежест, която ще изхвърлям е 80-90 грама
2.Максималната дистанция, на която ще ловя е 100-120 метра
3.Рибите във водоема са от 2 до 20++ килограма и не искам изненади
4.И на последно място, но не и по важност НЯМАМ възможност да видя предлаганите модели на живо.
Оставям се на вашето компетентно мнение и ви БЛАГОДАРЯ за помоща. Моля, нека пишат хора, които са се докосвали поне до две от изброените три пръчки.
Забравих да спомена, че макарите са Pro Carp QD 10Pi 5000 на Cormoran, ако има някакво значение това.
Искам да ви помоля за малко помощ!.. След дълъг размисъл и борба с финансовата криза реших да си закупя 3 броя шаранджийски въдици.
Но пред мен изникна нов проблем, какви да са те??? Отново след дълги безсънни нощи и ровене из нета се спрях на следните три модела:
JRC J4 12' 3,60 м. 3.0Lbs; Shimano Alivio CX Specimen 3.66 м. 3.0Lbs и Shimano Vengeance Specimen 3.66м. 3.0Lbs. И трите модела са на две части.
Като за последната не съм много сигурен, тъй като ми идва малко скъпо. За първите две знам, че са малко меки, но борбата с рибата била неописуема.
Искам да уточня следните неща за да не спамим излишно:
1.Максималната тежест, която ще изхвърлям е 80-90 грама
2.Максималната дистанция, на която ще ловя е 100-120 метра
3.Рибите във водоема са от 2 до 20++ килограма и не искам изненади
4.И на последно място, но не и по важност НЯМАМ възможност да видя предлаганите модели на живо.
Оставям се на вашето компетентно мнение и ви БЛАГОДАРЯ за помоща. Моля, нека пишат хора, които са се докосвали поне до две от изброените три пръчки.
Забравих да спомена, че макарите са Pro Carp QD 10Pi 5000 на Cormoran, ако има някакво значение това.
Ако видиш група хора да ядат и пият, помогни им!!!
Видиш ли група хора събрани на едно място, тихо се приближи. Ако видиш че работят, отдръпни се на страни да не им пречиш!
Видиш ли група хора събрани на едно място, тихо се приближи. Ако видиш че работят, отдръпни се на страни да не им пречиш!
Re: Помощ за шаранджийска въдица!
Колега, рагледай добре из форумите в разделите продавам. Има колеги шаранджии които сменят обоудването и изпадат много добри пръчки на добри цени. Не бързай, зимата е времето през което повечето сменят оборудване

Незнанието не е извинение.
-
- ще става разбирач
А предстоят и коледните примоции така че не бързай с купуването.Огледай се ослушай се и после купувай
.За риби ще ходиш най рано април/май догодина

Колекционирам лампови радиоприемници
-
- научил се да хвърля
Шиманото мисля че е параболик и с него трудно ще достигнеш дистанция над 90-100 метра. Моето лично мнение , вземи си MAVER серията 403. Аз лично съм с полупараболици и усещам недостатъци при търсене на голяма дистанция от ръка. Както каза и колегата по-горе ,добър вариянт е да си вземеш втора ръка качествени тояги, за които като нови не би дал фиксираната сума.
Националният ни отбор по допинг беше заловен да вдига.... щанги !
Съгласен съм с вас, че идват празници и предстоят промоции. Постоянно следя обявите във форума, кой какво продава. Лошото е че не съм виждал на живо пръчките, които предлагат колегите и не знам коя ще е подходяща в моя случай. Поради тази причина пуснах и тази тема разчитайки на вашето компетентно мнение.
Ако не се лъжа в момента се продава 3 пръчки МИчел Юнивърс карп(ако не са продадени де). Можеш да минеш и на друг вариант, да си вземеш сега две и до на пролет да си вземеш и третата. Така избора ти ще стане много по-голям, с по-качестени пръчки(има поне 2 обяви да Дайва Емблем )

- dedeff
- разбира нещата
Колега погледни този линк,тоягите са добри,а колегата е от тези които добре сипазята нещата.
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=86&t=39999
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=86&t=39999
Без жени можем,без риболов не можем!
Колега свържи се смен ако желаеш да си купиш качествени маркови въдици,продавам 3 броя пръчки които са страшно яки Мичели с макари Мичели ,и цялостното ми оборудване което е като магазин за рибарски истории.Аз ще се отказвам понеже съм студент и нямам време за риболов,а пък и нали се сещаш пари ми трябват.Ще си удариш гъза в тавана дет се вика ,ако ги вземеш
Ми пускай оборудването в "Продавам"qvor_19 написа:Колега свържи се смен ако желаеш да си купиш качествени маркови въдици,продавам 3 броя пръчки които са страшно яки Мичели с макари Мичели ,и цялостното ми оборудване което е като магазин за рибарски истории.Аз ще се отказвам понеже съм студент и нямам време за риболов,а пък и нали се сещаш пари ми трябват.Ще си удариш гъза в тавана дет се вика ,ако ги вземеш

-
- и господ не е толокова добър
Шиманото е мека пръчка, но с подходящо влакно и макара се достигат 100м.За вадене на големи риби е страхотно удоволствие.Някой обаче не могат да контролират рибата с меки пръчки.Ловя с тях всякакви размери и нямам проблем.Със сигурност обаче има и много по-добри геги. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
В момента процентите клонят към Шиманото, но по-скъпият модел (третият). Гледах едни тестове на Шиманото и JRC-то, но говорят на унгарски и нищо не им разбрах
.
Ако има някой полиглот нека даде малко инфо. Адресите са: http://halzona.hu/view/botteszt-jrc-j4d-20091002 и http://halzona.hu/view/botteszt-shimano-alivio-20100914.

Ако има някой полиглот нека даде малко инфо. Адресите са: http://halzona.hu/view/botteszt-jrc-j4d-20091002 и http://halzona.hu/view/botteszt-shimano-alivio-20100914.
Никой ли няма мнение за посочените въдици???
В понеделник ми пристигат новите въдици Berkley В1. Купих ги от един колега. Благодаря за помоща. Моля някой модератор да изтрие темата.
Не се продават често такива въдици за това, честитоdjakov написа:В понеделник ми пристигат новите въдици Berkley В1. Купих ги от един колега. Благодаря за помоща. Моля някой модератор да изтрие темата.