Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

Дървен харпун 100
Модератор: nkolev66
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Дървен харпун 100
Внка сигурно слеващата снимка е зъбар пробит в окотоvatus56 написа:Така висящ, без задхарпунното устройство, много самотен и тъжен ми изглежда

НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО МИ ДАВА МОРЕТО!
Благодаря за предложението, но аз съм събрал вече туй-онуй .
А и "нещото" дето ще правя ще опитам да отстои малко от класическата формулировка -дървен харпун.
Ще ползвам много тънки летвички тик и махагон а между тях и наоколо доста въглерод .Всъчщност както и да стане , не правя просто още един харпун а по-скоро упражнение как може да стане това.(най-вече за мене си ) .
ПЪк и както многократно сме писали и казвали , тавана на дървото като материал е далеч по-нисък в сравнение с този на въглерода. 

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Дайте идея за черно рае(камуфлаж) Каква боя няма да направи реакция с епоксидната смола? Питам защото преди като правих на моя с пласмасовата дръжка, бая си поиграх да търкам и боядисвам. Просто спрея които ползвах направи реакция със смолата и ми създаде проблеми. Ако някой знае да каже 

Колега просто гледай смолата и боята да са на една основа и няма да имаш проблеми.
Аз като казвам че повечето неща вече са написани ама в другия сайт -вие ми не вярвате.Аз оцветявам смолата след като съм я смесил с втвърдител , използвайки мастило за маркери.има зелено, синьо , червено и черно.Внимавай понеже има няколко вида, но само едно на ПИЛОТ (а не на Пеликан )
ми се получи -то е на някаква ацетонова (или нешо от рода -бързолетливо ) основа и си има малка пипетка в кутийката.Може да си набъркаш няколко цявта и да покриеш на петна (успешно приложено )
.
Всеки цвят в различна кутийка и с различна четчица.Ако ще ползваш два или повече цвята но един е основен , нанасяш първо декорациите и после запълваш межу и около тях основния цвят.Да знаеш че смолите от двата цвята леко се смесват , но това не е непременно лошо.

Всеки цвят в различна кутийка и с различна четчица.Ако ще ползваш два или повече цвята но един е основен , нанасяш първо декорациите и после запълваш межу и около тях основния цвят.Да знаеш че смолите от двата цвята леко се смесват , но това не е непременно лошо.

Последно промяна от yavorsub на Нед Окт 24, 2010 5:54 pm, променено общо 1 път.
Ето как става работата
[youtube]<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/ZOgdfoIRbgk?fs ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/ZOgdfoIRbgk?fs=1&hl=bg_BG" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>[/youtube]
С нетърпение очаквам резултата а и не само аз
[youtube]<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/ZOgdfoIRbgk?fs ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/ZOgdfoIRbgk?fs=1&hl=bg_BG" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>[/youtube]
С нетърпение очаквам резултата а и не само аз

Разбира се че може да поолзваш и най-простия и изпитан начин -байц !С черен байц мацаш там където искаш и после покриваш целия харпун със смола.
(ама ти този начин може и да си го знаеш вече )
(ама ти този начин може и да си го знаеш вече )

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Последната седмица нямах много време, но вече смятам, че съм готов да плескам
Качвам снимки на това което съм направил до момента и искам вашето мнение ако мислите, че пропускам нещо или не съм направил правилно. Дано грешките са поправими( ако има такива де ) 

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Перфектен е бре дърводелец.Хайде лакирай и идвай да стреляме....
Направо нямма забележки !
Браво !Как е дръжката по този начин? Доволен ли си ? Как смяташ да го нашараш ?

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Жорка още няколко дни и ще се цопнемgmurkacha написа:Перфектен е бре дърводелец.Хайде лакирай и идвай да стреляме....

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Яворе дръжката ми е удобна и то достаyavorsub написа:Направо нямма забележки !Браво !Как е дръжката по този начин? Доволен ли си ? Как смяташ да го нашараш ?

Колега възхитително произведение ще очакваме отзиви как се държи под вода .За шарките може да копираш десена на възглавницата върху която си снимал , като гледам дори са перфектни тези шарки ма ти ше си решиш сам важното че няма да има друг като него понеже всяка ръчна изработка е уникат сама по себе си и за това с право можеш да се гордееш с постигнатите резултати.
Късмет и наслука
Късмет и наслука

И на мен ми хареса, браво!
Единствено бих добавил възожност за сваляне на втория ластик, нещо за което бях сигурен че едва ли ползвам когато ми направиха моя дървен, но в последствие постоянно ползвам. Става дума за ей тази резка отпред през която можеш да си изкараш втория ластик или да добавиш трети без да развързваш дайнимата:

Единствено бих добавил възожност за сваляне на втория ластик, нещо за което бях сигурен че едва ли ползвам когато ми направиха моя дървен, но в последствие постоянно ползвам. Става дума за ей тази резка отпред през която можеш да си изкараш втория ластик или да добавиш трети без да развързваш дайнимата:

Невероятния Колин МакРей казваше-"когато се двоумиш -газ до дупла" , лека му пръст.За съжаление това май важи само за ралито и май важеше само за бат Кольо.
Когато си хвърлил много труд и се двоумиш -спри, успокой топката и на чист ум реши какво искаш.И на всяка цена преди да мацаш -пробвай.Вземи няколко летви дето приличат на тези от харпуна и с различните техники дето си намислил се пробвай.Накрая избери най-добрата , тази дето те кефи най-много.Щото е много кофти когато след като си направил такава пушка, да я сбъркаш.
Относно смолата -не бърай с нея, повечето техники изискват първо шарките и чак накрая смолата.Хайде успех !
Когато си хвърлил много труд и се двоумиш -спри, успокой топката и на чист ум реши какво искаш.И на всяка цена преди да мацаш -пробвай.Вземи няколко летви дето приличат на тези от харпуна и с различните техники дето си намислил се пробвай.Накрая избери най-добрата , тази дето те кефи най-много.Щото е много кофти когато след като си направил такава пушка, да я сбъркаш.
Относно смолата -не бърай с нея, повечето техники изискват първо шарките и чак накрая смолата.Хайде успех !