Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

Дървен харпун 100
Модератор: nkolev66
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Дървен харпун 100
Колега Австралия, доста си мислих как да се получи този същия каму.. на възглавничката, но понеже не съм правил ще трябва да пробвам както Явор каза на друго паче( ламел тик) да видя какво ще излезе.australia написа:Колега възхитително произведение ще очакваме отзиви как се държи под вода .За шарките може да копираш десена на възглавницата върху която си снимал , като гледам дори са перфектни тези шарки ма ти ше си решиш сам важното че няма да има друг като него понеже всяка ръчна изработка е уникат сама по себе си и за това с право можеш да се гордееш с постигнатите резултати.
Късмет и наслука

НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО МИ ДАВА МОРЕТО!
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Мерси Юлиspear написа:И на мен ми хареса, браво!
Единствено бих добавил възожност за сваляне на втория ластик, нещо за което бях сигурен че едва ли ползвам когато ми направиха моя дървен, но в последствие постоянно ползвам. Става дума за ей тази резка отпред през която можеш да си изкараш втория ластик или да добавиш трети без да развързваш дайнимата:

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Според теб ако си купя спрей флакони(различни цветове) на ацетонова основа ще ми свършат ли работа или да взимам мастилото? Ти доста си експериментирал и съм сигурен, че знаеш ефектаyavorsub написа:Невероятния Колин МакРей казваше-"когато се двоумиш -газ до дупла" , лека му пръст.За съжаление това май важи само за ралито и май важеше само за бат Кольо.
Когато си хвърлил много труд и се двоумиш -спри, успокой топката и на чист ум реши какво искаш.И на всяка цена преди да мацаш -пробвай.Вземи няколко летви дето приличат на тези от харпуна и с различните техники дето си намислил се пробвай.Накрая избери най-добрата , тази дето те кефи най-много.Щото е много кофти когато след като си направил такава пушка, да я сбъркаш.
Относно смолата -не бърай с нея, повечето техники изискват първо шарките и чак накрая смолата.Хайде успех !

Питам за флаконите защото ще ми е много по лесно да го направя от колкото на четка, поне така си мисля. А и друго, да сваля ли всички метални елементи преди да запечатвам или да ги покрия(запечатам със смулата)

Миро виш батка какво се получи след като го поизрязъх тук там.Теглото му е точно 100гр. и определено това ще е спусъка на новия ми харпун.И профила ти остана в къщи.terzosub.snimka.bg/fishing/sezon-2009.419235.21146532]
[/URL]terzosub.snimka.bg/fishing/sezon-2009.419235.21146535]
[/URL]

Ти изяде магарето и сега се зазори с опашката.....
Това със спрейовете наистина е най-лесния и мързелив начин,но и най-неудачния.Спрея запечатва порите на дървесината.После на лакирване ще имаш големи повърхности с "рисково сцепление" и ако там предварително не е обработено за да се приеме лака или смолата после -със сигурност ще започне да падат.
Не случайно ти предложих байца -той е а прах , разрежда се във вода или спирт, евтин е, нанася се с четка, попива и след като изсъхне веднага виждаш крайния резултат.Остава само лакирането със епоксидна смола (поне аз лично така бих постъпил).
Метода със оцветената смола никак не е лош,честичо прибягвам до него, но там се изисква малко повече опити за да намериш точно колко мастило, как да покриеш, как точно да си направиш петната за да може да се смесят по желания начин и др.такива.Но и там ефектът е отличен.Задължително там трябва да пробваш на летвичка, пък и да не е точно от харпуна.
Ако толкова е проблем , опитай с някаква боя на водна основа-детски акварел, боя за прежда или нещо от рода. Пак на дъсчица докато си намериш "твоята" комбинация.
Искам да коригирам една неточност допусната от мен поради....глупост.
Фирмата на мастилото което ползвам не е на Пеликан а е ПИЛОТ.Мастило за допълване на маркери за бели дъски. Сори за което , изглежда че азота взе да си казва своето.
Ще си коригирам и предишното писане.
И не забравяй че крайния избор , както и крайния резултат зависят само от теб !Ние само ще пляскаме или намираме недостатъци (от завист
)
Успех !

Това със спрейовете наистина е най-лесния и мързелив начин,но и най-неудачния.Спрея запечатва порите на дървесината.После на лакирване ще имаш големи повърхности с "рисково сцепление" и ако там предварително не е обработено за да се приеме лака или смолата после -със сигурност ще започне да падат.
Не случайно ти предложих байца -той е а прах , разрежда се във вода или спирт, евтин е, нанася се с четка, попива и след като изсъхне веднага виждаш крайния резултат.Остава само лакирането със епоксидна смола (поне аз лично така бих постъпил).

Метода със оцветената смола никак не е лош,честичо прибягвам до него, но там се изисква малко повече опити за да намериш точно колко мастило, как да покриеш, как точно да си направиш петната за да може да се смесят по желания начин и др.такива.Но и там ефектът е отличен.Задължително там трябва да пробваш на летвичка, пък и да не е точно от харпуна.
Ако толкова е проблем , опитай с някаква боя на водна основа-детски акварел, боя за прежда или нещо от рода. Пак на дъсчица докато си намериш "твоята" комбинация.
Искам да коригирам една неточност допусната от мен поради....глупост.

И не забравяй че крайния избор , както и крайния резултат зависят само от теб !Ние само ще пляскаме или намираме недостатъци (от завист

Успех !
Аз го ползвам за третия ластик. Понякога съм с 3 понякога с 2. Преди като бях само с 2 го ползвах за бърза смяна на единия резнат малко по на изкъсо. Принципно постоянно го ползвам. Удобно е и не е трудно за изпълнение. Дори бих направил подобно и за втория ластик и по този начин ще можеш напълно да сменяш и двата с други във всеки един момент.adventurebg написа: Мерси Юлище помисля върху съвета за свалянето на единия ластик, и без това се вижда на снимката, че не му трябва много. За трети ластик възможност не съм предвидил, освен ако не намуша 2 x 12 в еднат дупка. Ти за какво по принцип го ползваш, за лов в дупки сваляш единия ли, или добавяш трети като ти трябва силен бой
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
yavorsub написа:Ти изяде магарето и сега се зазори с опашката.....![]()
Не случайно ти предложих байца -той е а прах , разрежда се във вода или спирт, евтин е, нанася се с четка, попива и след като изсъхне веднага виждаш крайния резултат.Остава само лакирането със епоксидна смола (поне аз лично така бих постъпил).![]()
Искам да коригирам една неточност допусната от мен поради....глупост.Фирмата на мастилото което ползвам не е на Пеликан а е ПИЛОТ.Мастило за допълване на маркери за бели дъски. Сори за което , изглежда че азота взе да си казва своето.
Ще си коригирам и предишното писане.
И не забравяй че крайния избор , както и крайния резултат зависят само от теб !Ние само ще пляскаме или намираме недостатъци (от завист)
Успех !

http://www.lackprom.com/produkti/detail ... aq-03.html
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
spear написа:Аз го ползвам за третия ластик. Понякога съм с 3 понякога с 2. Преди като бях само с 2 го ползвах за бърза смяна на единия резнат малко по на изкъсо. Принципно постоянно го ползвам. Удобно е и не е трудно за изпълнение. Дори бих направил подобно и за втория ластик и по този начин ще можеш напълно да сменяш и двата с други във всеки един момент.adventurebg написа: Мерси Юлище помисля върху съвета за свалянето на единия ластик, и без това се вижда на снимката, че не му трябва много. За трети ластик възможност не съм предвидил, освен ако не намуша 2 x 12 в еднат дупка. Ти за какво по принцип го ползваш, за лов в дупки сваляш единия ли, или добавяш трети като ти трябва силен бой
Юли много си прав за подмяната или добавяне на ластика, на мен ми се е случвало доста да подменям дайнамата или ластика в морето и без да сваля ръкавиците е доста трудно да не кажа невъзможно. Като се замисля по този начин ще става за нула време, но реших за този харпун да го оставя така. Винаги мога да го резна в последствие. Ако един ден започна 110 със сигурност ще го направя така.
Айде бе Миро, вапцай го най-после, че да му се порадваме всичките кебици! 

Никоя риба не е по - важна от живота !
Миро избра ли вече как ще го мацотиш докъде я докара ?
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:

Бравос ,бравос само така и не бързай да не го оакаш 

Не слагай автолака накрая.Като го намажеш със епоксидна смола той си става лъскав и си е ОК (ако това те притенява.Лак се слага за гланц, но повечето хора ползват неподходящ лак , който после задължително се бели и изглежда много зле.Има една друга техника -слагаш смола и като започна да желира повтаряш с втори слой.Изпичаш я или я сушиш на топло о после с водна шкурка и отнемаш гланца.Става леко матирана и не блести под водата. 

...недей бърза , че после цяла зима , ко ши прайшaustralia написа:Бравос ,бравос само така и не бързай да не го оакаш