Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

КЕФАЛОВИ ( илария, платерина, кефал ) - 2010
Модератори: emo vasilev, alekst
-
- научил се да хвърля
Re: КЕФАЛОВИ ( илария, платерина, кефал ) - 2010
Вчера май много хора са хванали риба на канала, и никой не посмя да се похвали, да не вземе някой да им излови иларията.
Днес до Аспаруховия мост от 9 до 11 ч. нямах удар на бомбардата както и останалите колеги край мен.
Днес до Аспаруховия мост от 9 до 11 ч. нямах удар на бомбардата както и останалите колеги край мен.
ПАЗЕТЕ ПРИРОДАТА ЧИСТА!
- ivalpetkov
- разбира нещата
абе човек-ми аз бях до теб отдясно-дето те притеснявахRaptorr написа:Аз бях с мотора![]()
![]()
я сега се индетифицирай може и да сме говорили

Странен риболов се получи днес. То като не можем да се засечем сериозно със зарганите...Странно как се озовах на Илия Бояджиев за илария. Не можах да повярвам, че съм едва втория рибар на кея. Прогнозите за времето да ги таковам в таковата
. Уж 10-19 градуса пък на мен ми измръзнаха краката и подсмърчах като сополиво циганче до към 12 ч. И вятъра уж лек и югоизточен трябваше да е пък един умерен западняк надуваше. Почнах с плаваща бомбарда ма два часа нямаше и пипване. Обърнах на потъваща и странностите продължиха. Зачесах илария след илария. Нямах откачена риба за целия риболов. Вятъра утихна и смени посоката от изток, колегите обърнаха на плаващи, но аз си действах с потъващата доста по-успешно от тях. Никога не съм фащал толкова много илария на потъваща, все на плаваща. И от външната страна на кея се хващаха риби, предимно на дънни. Към 13,30 ч спря. Ни на плаващи, ни на потъващи.Кво стана тая година -заргани съм хванал, колкото и иларии и платерини.
Ей ги и рибите към 2,5 литра

И една снимка за да се различават иларията от платерината, че много се бъркат. И двете риби са около 30 см.Основната разлика е в главата.Поправете ме ако греша.

Ей ги и рибите към 2,5 литра

И една снимка за да се различават иларията от платерината, че много се бъркат. И двете риби са около 30 см.Основната разлика е в главата.Поправете ме ако греша.

-
- вече хвърля и на тежко
Браво Карид ! Кеф отвсякъде ! Ние оня ден тръгнахме за Илия Бояджиев уж, но докато го намерим мерака за кефалови отмина и отпрашихме за заргани. Накрая разбрахме къде е де, ама сега малко ме е яд, че не акустирахме там .. 

"Преплувах залива с труд, хванах пръта и както си бях до гърди напънах, рибата подръпна, аз въодушевен напънах още малко и праааас, Гарболиното на две."
- Божидар Стойков
- ще става разбирач
Колеги тези куки добри ли са за Илария и платерина?

Имат нещо като две зъбчета там където съм отбелязал с зелената стрелка... и в магазина казаха че уж биле карбонови....
Продават ги на бройка по 20 стотинки едната
Исках да ви попитам понеже с другите куки изтървам повече от колкото хващам
Изглеждат доста остри и ще ги ползвам за дъно

Имат нещо като две зъбчета там където съм отбелязал с зелената стрелка... и в магазина казаха че уж биле карбонови....
Последно промяна от Божидар Стойков на Пон Окт 25, 2010 8:43 pm, променено общо 1 път.

За дъно или за бомбарда ?Макар отговора ми и за двата вариянта е един и същ-не струват.
Зарганолог
Аз също не съм доволен от въпросните куки въпреки, че съм ги пробвал само за зарган.
- Божидар Стойков
- ще става разбирач
Дъно, и защо смяташ че не струват? изглеждат доста остриMi7chell написа:За дъно или за бомбарда ?Макар отговора ми и за двата вариянта е един и същ-не струват.

ivalpetkov написа:абе човек-ми аз бях до теб отдясно-дето те притеснявахRaptorr написа:Аз бях с мотора![]()
![]()
я сега се индетифицирай може и да сме говорили
![]()

В Събота беше същото положение.Сутринта до към 8:30 даваше доста доволно на потапящата,докато плаващите взимаха тук там по някоя риба.Но после като утихна вятъра и горе започна да взима доволно,но понеже не ми се занимаваше да сменям бомбардата си лових до обяд на потапящата а си хващах колкото другите колегикарид написа:Странен риболов се получи днес. То като не можем да се засечем сериозно със зарганите...Странно как се озовах на Илия Бояджиев за илария. Не можах да повярвам, че съм едва втория рибар на кея. Прогнозите за времето да ги таковам в таковата. Уж 10-19 градуса пък на мен ми измръзнаха краката и подсмърчах като сополиво циганче до към 12 ч. И вятъра уж лек и югоизточен трябваше да е пък един умерен западняк надуваше. Почнах с плаваща бомбарда ма два часа нямаше и пипване. Обърнах на потъваща и странностите продължиха. Зачесах илария след илария. Нямах откачена риба за целия риболов. Вятъра утихна и смени посоката от изток, колегите обърнаха на плаващи, но аз си действах с потъващата доста по-успешно от тях. Никога не съм фащал толкова много илария на потъваща, все на плаваща. И от външната страна на кея се хващаха риби, предимно на дънни. Към 13,30 ч спря. Ни на плаващи, ни на потъващи.Кво стана тая година -заргани съм хванал, колкото и иларии и платерини.

Аз илария и платерина си ловя само на тези сините куки които са извити и досега рядко имам откачени риби...Е ако не е лапнала хубаво и при воденето се откачи е друг въпрос,но щом съм я извадил до брега и не се е откачила,нямам проблеми при изважданетоБожидар Стойков написа:Колеги тези куки добри ли са за Илария и платерина?

- Божидар Стойков
- ще става разбирач
Да бе и аз до сега бях с такива но в слънчев бряг от моста се мята яко навътре и се откачат а ти сигорно мяташ на близо до теб иначе и аз на пристанището в несебър нямам проблем с тези куки защото се мята на 2 метра от мен ;]Raptorr написа:Аз илария и платерина си ловя само на тези сините куки които са извити и досега рядко имам откачени риби...Е ако не е лапнала хубаво и при воденето се откачи е друг въпрос,но щом съм я извадил до брега и не се е откачила,нямам проблеми при изваждането

Защото съм ги пробвал,за дъно ти препоръчвам 6-ти номер от товаБожидар Стойков написа:Дъно, и защо смяташ че не струват? изглеждат доста остриMi7chell написа:За дъно или за бомбарда ?Макар отговора ми и за двата вариянта е един и същ-не струват.

http://www.mustad.no/catalog/product.php?id=962
Зарганолог
Ами говоря за бомбардаБожидар Стойков написа:Да бе и аз до сега бях с такива но в слънчев бряг от моста се мята яко навътре и се откачат а ти сигорно мяташ на близо до теб иначе и аз на пристанището в несебър нямам проблем с тези куки защото се мята на 2 метра от мен ;]Raptorr написа:Аз илария и платерина си ловя само на тези сините куки които са извити и досега рядко имам откачени риби...Е ако не е лапнала хубаво и при воденето се откачи е друг въпрос,но щом съм я извадил до брега и не се е откачила,нямам проблеми при изваждането

fokobg написа:tisho_st написа:Здравейте,колеги!Видях че никой не споделя но вчера на канала във Варна много хора и много риба,не вярвам някой да се прибрал без улов.Моят резолтат е 30 иларий от 8.30 до 13.30.
Ми то на Варна няма канал колегавиж ако питаш за канала на Аспарухово може и някой да ти одговори
Ако не се бъркам колега Аспарухово е квартал на Варна няма нужда от пояснения.Просто споделих,мислех че за това е форума но явно сам го обаркал.Предварително се извинявам!
- 1000n
- разбира нещата
Не, tisho_st, нищо не си объркал - това е форумът!tisho_st написа:fokobg написа:tisho_st написа:Здравейте,колеги!Видях че никой не споделя но вчера на канала във Варна много хора и много риба,не вярвам някой да се прибрал без улов.Моят резолтат е 30 иларий от 8.30 до 13.30.
Ми то на Варна няма канал колегавиж ако питаш за канала на Аспарухово може и някой да ти одговори
Ако не се бъркам колега Аспарухово е квартал на Варна няма нужда от пояснения.Просто споделих,мислех че за това е форума но явно сам го обаркал.Предварително се извинявам!

На морска гара хваща ли се поне по някоя друга кефалова риба или май само рибари има, а риба - йок?

Наслука на всички!