Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Дунав-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
Re: Дунав-всичко за и по реката
...................майко,кво казаbojko3960 написа:Колеги ниакои ходилие по Баикал Гиген или Заграждан

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
-
- разбира нещата
Нещо за распера по това време ?
Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
-
- вече хвърля и на тежко
Някой да има инфо за района да Горни и Долни Вадин?
Силните мъже хващат бика за рогата и викат “Оле!”, а калпавите се хващат за рогата и викат “Олеле!”
Колега аз днес ще ходя. Все още се чудя дали на Загражден или на Вадините. Утре като се прибера ще ти кажа как е билоsudjuka написа:Някой да има инфо за района да Горни и Долни Вадин?

Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Пише се по тема табу.
Направо не е за вярване!
Направо не е за вярване!
-
- вече хвърля и на тежко
Силните мъже хващат бика за рогата и викат “Оле!”, а калпавите се хващат за рогата и викат “Олеле!”
То днес и аз тъй
. Костурче и бибанче за цял ден. И никакъв удар. ниииищо. А опитах всичко.
Ама вчера имаше де.
. Щучки на силиконче.

Ама вчера имаше де.

24.10.2010....района на Симеоново....риболов на щука.....метод три въдици на тапа с жива каракудка и една на спининг....за около 7 часа ловене - 5 щуки между 500 и 1000 грама.....взехме две пуснахме три.....две уловихме на рибка,една на шад и две на бял туистер...хванахме и няколко малки костурчета и попчета на бял червей на плувка....до нас трима рибари за същото време уловиха на тапа 3 щуки от които най-добрата 1.5 кг.....те хванаха на дъно на качамак бяла мряна около 2 кг.....минаваха момчета на спининг но освен нас друг там на спининг не хвна нищо.....прави ми впечатление че просто хвърлят и въртят бързо макарата - би трябвало да водят примамката по-разнообразно и бавно.....това е от мен засега
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Я им го кажи да видиш кво става! Професори до един.srecko67 написа:.....прави ми впечатление че просто хвърлят и въртят бързо макарата - би трябвало да водят примамката по-разнообразно и бавно.....това е от мен засега

е,не....аз не обичам да се натрапвам с мнения особено пък на Дунава съм "новак".....но си имам становище ....
Уважаеми колеги дунавски специалисти/казвам го сериозно/,моля да пуснете тук скица на монтажите които се използват на Дунав за дънен риболов на качамак.....както и да споделите рецепти за жилав и устойчев на течението качамак.....много моля да помогнете със съвети и нагледно да покажете как го правите....за мен човека от балкана има неща които явно греша и затова не постигам добри резултати при епизодичните си излети на Дунав за шаран,мряна,платика и амур....
здравеите колеги
кажете ако обичате някои места за щука на спининг
ако може да са след попина в посока русе.благодаря преварително 

-
- научил се да хвърля
100-120гр плоско подвижно олово, след него слагам спирала самоделна /без олово на нея/,в долния край на спиралата връзвам две куки с плетен конец на един клюп дълги около 4 пръста.в спиралата слагам качамак и на куките които си висят свободно под спиралата топчета качамак колкото голяма маслина/омачкваш го около куката с пръсти/. вариш 2/3 царевично брашно +1/3 бяло /сипваш го във вряща вода и го ливосваш отгоре то си прави няколко дупки и продължава да си ври като не го бъркаш.когато е почти готово го бъркаш с дървена яка шпакла/бъркалка за мармалад/. водата е колкото и брашното 1:1 като в нея може да сложиш по малко захар и сол.като истине малко слагаш ванилия и почваш да го месиш. трябва топче като го удариш в масата да подскочи. като начало ползвай прежалена тенджера ,че жените много бръмчът
власите на този монтаж му казват "на мъденца"

-
- разбира нещата
Сега се връщам от реката. Щуката е активна горе-долу, расперът също, но по мои наблюдения привечер. Така че действайте 

Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".