Смяна на тройка?

Модератори: Павел Иванов, sestrata

fanta
новобранец
новобранец

Смяна на тройка?

Мнение от fanta »

Здравейте пичове. Понеже съм новобранец в спининговия роболов искам да ви попитам нещо. :smt109 Днеска си накупих няколко блеснички но, една силно ми направи впечатление(не с друго, а с това, че има доста големи куки)Ето малко снимки Изображение Изображение Изображение Изображение
искам да попитам добре ли е да сменя куките с по-малки, при покожение, че смятам да ползвам блесната за щука ? :smt117
ПС: Кой номер е специално тази блесна според вас, щото не пише. Мисля,че трябва да е 4-ka ма не съм много сигурен. :oops:
Последно промяна от fanta на Нед Окт 24, 2010 9:56 pm, променено общо 1 път.
slayer88
новобранец
новобранец

Re: Смяна на тройка?

Мнение от slayer88 »

Ако ще я ползваш за щука по-добре не сменяй тройките.
За щука е желателно тройките да са по-големи и задължително остри, ако са тъпи ще имаш доста изпуснати риби.
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

За щуката големи тройки няма. :D :D :D Колкото по-големи,толкова по-добре.Вземай блесната и бягай да мяташ,пък после ще кажеш как е. :wink:
fanta
новобранец
новобранец

Мнение от fanta »

Мерси много :D
Аватар
Румбата
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Румбата »

:D Не пипай куките , блесните май са нещо като 4/5 номер ! За номера се колебая заради издълженото листо ! А на куките можеш да привържеш по една червена мартеница !
Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
riibok
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от riibok »

rumbata написа:блесните май са нещо като 4/5 номер !
Четворка е.
п.п.Тройката си е таман по мярка :wink:
КОЛКОТО И ДА СЕ ВЪРТИШ-ЗАДНИКЪТ ТИ СИ ОСТАВА ВСЕ ОТЗАД!
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Преди години след разказа на един съсед, че е хванал бяла на богоров, се запалих и атакувах водоема.Направих няколко безмислени монтажа и след като нямах успех реших да се пробвам на блесна.Въдицата беше телескопче с акция на кол за домати.Та хвърлях на импровизирана клатушка самоделка от лъжица.След безбройните ми хвърляния закачих щука 2,300 кг.Горд от успеха реших да продължавам с риболовите.Н а следващия ден ударих още една 1,800 кг.След още два дена ударих рекордната си щука 5,950 кг.Тогава забелязах, че едната кука на тройката се беше изправила и реших за следващия сезон, тъй като вече заваля сняг, да сменя всички тройки.Купих си сериозни тройки и нова въдица, истинска блеснарка.Още с първото затопляне със сменени тройки на блесните и нова въдица атакувах отново гьоловете на богоров.Голямо разочарование изпитах от първия ден до към десетия след като изтървах има няма 18-20 щуки.Тогава си зададах въпроса защо преди нямаше празно, а сега само гелета.Взех в ръце старата въдица, после новата и тогава ми светна.Старата въдица беше твърда, а тройките по тънки и остри.Новата въдица си беше блеснарка, ама не и за щука :mrgreen: , беше си мека въдица и с тези големи тройки нямаше силата да забие хубаво жилото в твърдата муцуна на щуката. Смених въдицата и всичко си дойде на мястото. Така, че хубаво е голямата тройка, но трябва да има съотношение на въдица, влакно, макара и кука(тройка)
Аватар
ringo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ringo »

http://fishmaster.info/showthread.php?t=76 те това е блесната за щука колега.Това дето го държа на ръце е на ''лусокс'' 3номер.На скоро чух мнение ,че на този модел не можели да се сменят тройките .Питай как става като си на зор :wink:
Кристиян Стефанов
новобранец
новобранец

Мнение от Кристиян Стефанов »

колега относно тоя meps с червените пера как му се слага утежнението? :)
Кеф цена няма!!
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

barutchiata © написа: Така, че хубаво е голямата тройка, но трябва да има съотношение на въдица, влакно, макара и кука(тройка)
:smt023 :smt023 :smt023 Те това е самата истина. Аз ловя само с големи примамки и въпреки това имам много закачени малки щуки.
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Аватар
Румбата
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Румбата »

:D
че на този модел не можели да се сменят тройките .
Те такава блесна до сега не съм виждал, дето, да не може да и се смени куката ! Как става ли !? С добри клещи резачки режеш ухото на старата ! После слагаш на нейно място халкичка от воблер и новата кука ! След това я сменяй колкото и когато искаш ! Поставянето на халкичката няма да повлияе нито на играта ,нито на уловимоста на блесната - установено от опит ! На този номер ме научи неволята . Така си сменям даже на малките /кленарските/ модели , пък на щукарските дето са големи .......!!!
колега относно тоя meps с червените пера как му се слага утежнението?
Ако си купил оригинална блесна, на опаковката и е нарисувано ! Иначе , ще обясня - стискаш телта и вкарваш оловната глава напред . После слагаш ухото на блесната в кривината и връщаш оловото на мястото му ! Имай предвид ,че , за всеки номер си има определени грамове олово . Не че не съм ги сменял ,ама .....! Иначе и да я преутежниш ,няма проблем за работата и !
а тройките по тънки и остри
Те такива куки са истината ! Макар ,че и тук има различни мнения на колеги !
съотношение на въдица, влакно, макара и кука(тройка)
Косьо , това е лема ! Само дето некои предпочитат да го установят опитно !
Старата въдица беше твърда
Ми , нали трябва да е щукарка - ако не е твърда ,кво прайм !? Макар ,че и тука има различни мнения !
Аватар
ringo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ringo »

Адаша е изчерпал подробно темата със слагането на оловото на ''мепс''.Мога да добавя само ,че ако се наложи да се сменя тройката на мепса се издърпва с клещи шлаувката която държи основното тяло и утежнението.На татък е ясно.Не препоръчвам смяна на тройки на воблери или поне с по големи от фабричните,защото понякога се обърква играта на шашмата :D
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

rumbata написа: Поставянето на халкичката няма да повлияе нито на играта ,нито на уловимоста на блесната - установено от опит !
Изображение
Това се случи миналата есен от риба. :shock: След това махнах счупената тройка и с халкичка сложих нова тройка Owner №2/0.Тази пролет с преправената блесна имах поне 5 отървани щуки.Обяснявам си го с това ,че това допълнително окачване с халкичката кара тройката да обикаля много от оста на блесната.И щуката не винаги се закача добре.След поредната отървана риба се ядосах и срязах блесната.Взех нова тел и си направих блесната както е била заводска.От тогава нямам отървана риба с нея. :!: :!:
Аватар
Румбата
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Румбата »

Обяснявам си го с това ,че това допълнително окачване с халкичката кара тройката да обикаля много от оста на блесната.И щуката не винаги се закача добре.

:smt017 Вкара ме в дълбок "енджинерен" размисъл !! Без майтап ! Ще поработя върху тази теза ! Ще пробвам със и без шлаух върху халката и ще пиша !
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

Румба,без майтап има значение тая работа с халкичката.Пробвай с термосвиваем шлаух.Тзи идея ми я каза познат спинингист,но аз лично не съм я пробвал.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”