Кой какъв фидер ползва

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Аватар
ivelin_1976
разбира нещата
разбира нещата

Re: Кой какъв фидер ползва

Мнение от ivelin_1976 »

Колега shekira, има и хеви и хеви фидери. Има с акция 35-110гр. и такива до 200гр./може и повече/. Така, че не можеш да ги слагаш всичките в един кюп. Има и фактор, наречен строй на фидера, а не всички хевита са с върхов такъв. Аз живея в Ямбол /до р.Тунджа/ и в никакъв случай не бих отишъл на реката с друг фидер освен с хеви. Нека пак да преговорим - всеки фидер си има своето предназначение, но не си мисли, че твоето виждане по въпроса е най-правилното при избора на такъв :!:
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY Изображение
koki

Мнение от koki »

Заповядайте в темата "Приложение на различните типове фидер въдици", ето тук
nik_nen
новобранец
новобранец

Мнение от nik_nen »

Преди 2 дни гледах в един магаэин MITCHELL Universe 2 Feeder или MITCHELL Universe 2 Heavy Feeder
Като цените бяха эа 3.90 -105 лв. а эа 3.63 - 125 лв. нормално ли е това.
И някой полэва ли такива Пръчици понеже ми допаднаха и се эамислям.
shekira
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shekira »

ivelin_1976 написа:Колега shekira, има и хеви и хеви фидери. Има с акция 35-110гр. и такива до 200гр./може и повече/. Така, че не можеш да ги слагаш всичките в един кюп. Има и фактор, наречен строй на фидера, а не всички хевита са с върхов такъв. Аз живея в Ямбол /до р.Тунджа/ и в никакъв случай не бих отишъл на реката с друг фидер освен с хеви. Нека пак да преговорим - всеки фидер си има своето предназначение, но не си мисли, че твоето виждане по въпроса е най-правилното при избора на такъв :!:
ивелине,я ми цитирай къде съм писал че не може да се ползва хеви фидер.просто обобщавам с две прости думи:"паткарници и тецове".колкото и брутално да звучи е факт.самият ти го подтвърждаваш с писаното до сега.когато си избирах първия фидер и аз гледах да е възможно най-големия сап.ама не било така.всеки го осъзнава в последствие,ако редовно лови с него.сапа си е сап.а на колегата за мичелите,ще отговоря следното.колега ако смяташ да ловиш на паткарници,тецове,големи реки или пък си решил да ходиш за орехи,става.ако го ползваш по предназначение на свободни водоеми са пари на вятъра,не че няма да хваща случайни риби.особенно през студените месеци на годината фидера трябва да е възможно най-лигавия.рибата е толкова капризна,че плюе стръвта при най-малкото съпротивление.има още много пинизи които влиаят на успешния риболов с фидер,като се натрупа малко стаж всеки си създава стратегия как да процедира в дадена ситуация.подмяната на една проста кука от дебела на тънка обръща нещата на 180 градуса.фидера е апсолютно оръжие независимо от сезона,за него няма почивен ден.стига да се използва по предназначение. :drinkers:
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
LI4O8888
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от LI4O8888 »

Аз ползвам Mikado - Golden Bay Feeder на 3.9м и съм много доволен
nik_nen
новобранец
новобранец

Мнение от nik_nen »

Е никой ли не е полэвал фидир на MITCHELL да каже как са
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

nik_nen написа:Е никой ли не е полэвал фидир на MITCHELL да каже как са
Клатил съм ги в магазин, не ми хареса строя, карбона е евтинджос, лигави са.
нямам живарник
Аватар
agape
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от agape »

Скоро си взех този http://www.lutz-huelsse.de/themen/angel ... picker.htm пикер 2.70 м. на Kogha, акция 5-40. Много добра изработка, перфектно отчита кълването на рибата.
djidjo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от djidjo »

MITCHELL Universe 2 Heavy Feeder имам два такива 4.20 и 4.50.Много яки сопи ползвам ги само за Дунава,понякога ми се налага да слагам хранилки и по 120 грама празни,немам никви грижи.
6ef4eto
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от 6ef4eto »

Здравейте и аз да се похваля от вчера съм собственик на това фидерче
Shimano TECHNIUM DF MULTI RANGE MEDIUM FEEDER 3,30/3,90 16 256 4+3 max. 90 g връхчета 1oz, 2oz и 3oz
Мисля да го пробвам в събота.
koki

Мнение от koki »

6ef4eto написа:Здравейте и аз да се похваля от вчера съм собственик на това фидерче
Shimano TECHNIUM DF MULTI RANGE MEDIUM FEEDER 3,30/3,90 16 256 4+3 max. 90 g връхчета 1oz, 2oz и 3oz
Мисля да го пробвам в събота.
Честито, много големи риПки и сгънати връхчета!
6ef4eto
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от 6ef4eto »

Мерси Коки да ти се връща.
usmiwka
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от usmiwka »

Здравейте,колеги,искам да използвам темата и да попитам има ли фидери с хеви акция,които да са с параболичен строй или все са с върхова акция.А можете ли да ми препоръчате някой хеви фидер(или медиум-хеви може би) под 100 лв.Аз имам Глобе Адвенчър на 360,доволен съм от него,ама сега ми се иска нещо на 390 и да е по-хеви,че Глобе-то е много мек,нещо за река и за по-големи дистанции,за метод-фидер.
shekira
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shekira »

usmiwka написа:Здравейте,колеги,искам да използвам темата и да попитам има ли фидери с хеви акция,които да са с параболичен строй или все са с върхова акция.А можете ли да ми препоръчате някой хеви фидер(или медиум-хеви може би) под 100 лв.Аз имам Глобе Адвенчър на 360,доволен съм от него,ама сега ми се иска нещо на 390 и да е по-хеви,че Глобе-то е много мек,нещо за река и за по-големи дистанции,за метод-фидер.
брат,влизаш в първия магазин питаш за фидер на 3.90м и цена до сто лева и си готов.
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
usmiwka
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от usmiwka »

А с какъв строй са хевитата,има ли пълни параболици?
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”