Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Кой какъв фидер ползва
Модератор: Paublo_Eskobar
- ivelin_1976
- разбира нещата
Re: Кой какъв фидер ползва
Колега shekira, има и хеви и хеви фидери. Има с акция 35-110гр. и такива до 200гр./може и повече/. Така, че не можеш да ги слагаш всичките в един кюп. Има и фактор, наречен строй на фидера, а не всички хевита са с върхов такъв. Аз живея в Ямбол /до р.Тунджа/ и в никакъв случай не бих отишъл на реката с друг фидер освен с хеви. Нека пак да преговорим - всеки фидер си има своето предназначение, но не си мисли, че твоето виждане по въпроса е най-правилното при избора на такъв 

shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

Заповядайте в темата "Приложение на различните типове фидер въдици", ето тук
Преди 2 дни гледах в един магаэин MITCHELL Universe 2 Feeder или MITCHELL Universe 2 Heavy Feeder
Като цените бяха эа 3.90 -105 лв. а эа 3.63 - 125 лв. нормално ли е това.
И някой полэва ли такива Пръчици понеже ми допаднаха и се эамислям.
Като цените бяха эа 3.90 -105 лв. а эа 3.63 - 125 лв. нормално ли е това.
И някой полэва ли такива Пръчици понеже ми допаднаха и се эамислям.
ивелине,я ми цитирай къде съм писал че не може да се ползва хеви фидер.просто обобщавам с две прости думи:"паткарници и тецове".колкото и брутално да звучи е факт.самият ти го подтвърждаваш с писаното до сега.когато си избирах първия фидер и аз гледах да е възможно най-големия сап.ама не било така.всеки го осъзнава в последствие,ако редовно лови с него.сапа си е сап.а на колегата за мичелите,ще отговоря следното.колега ако смяташ да ловиш на паткарници,тецове,големи реки или пък си решил да ходиш за орехи,става.ако го ползваш по предназначение на свободни водоеми са пари на вятъра,не че няма да хваща случайни риби.особенно през студените месеци на годината фидера трябва да е възможно най-лигавия.рибата е толкова капризна,че плюе стръвта при най-малкото съпротивление.има още много пинизи които влиаят на успешния риболов с фидер,като се натрупа малко стаж всеки си създава стратегия как да процедира в дадена ситуация.подмяната на една проста кука от дебела на тънка обръща нещата на 180 градуса.фидера е апсолютно оръжие независимо от сезона,за него няма почивен ден.стига да се използва по предназначение.ivelin_1976 написа:Колега shekira, има и хеви и хеви фидери. Има с акция 35-110гр. и такива до 200гр./може и повече/. Така, че не можеш да ги слагаш всичките в един кюп. Има и фактор, наречен строй на фидера, а не всички хевита са с върхов такъв. Аз живея в Ямбол /до р.Тунджа/ и в никакъв случай не бих отишъл на реката с друг фидер освен с хеви. Нека пак да преговорим - всеки фидер си има своето предназначение, но не си мисли, че твоето виждане по въпроса е най-правилното при избора на такъв

КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
Аз ползвам Mikado - Golden Bay Feeder на 3.9м и съм много доволен
Е никой ли не е полэвал фидир на MITCHELL да каже как са
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Клатил съм ги в магазин, не ми хареса строя, карбона е евтинджос, лигави са.nik_nen написа:Е никой ли не е полэвал фидир на MITCHELL да каже как са
нямам живарник
Скоро си взех този http://www.lutz-huelsse.de/themen/angel ... picker.htm пикер 2.70 м. на Kogha, акция 5-40. Много добра изработка, перфектно отчита кълването на рибата.
-
- вече хвърля и на тежко
MITCHELL Universe 2 Heavy Feeder имам два такива 4.20 и 4.50.Много яки сопи ползвам ги само за Дунава,понякога ми се налага да слагам хранилки и по 120 грама празни,немам никви грижи.
-
- научил се да хвърля
Здравейте и аз да се похваля от вчера съм собственик на това фидерче
Shimano TECHNIUM DF MULTI RANGE MEDIUM FEEDER 3,30/3,90 16 256 4+3 max. 90 g връхчета 1oz, 2oz и 3oz
Мисля да го пробвам в събота.
Shimano TECHNIUM DF MULTI RANGE MEDIUM FEEDER 3,30/3,90 16 256 4+3 max. 90 g връхчета 1oz, 2oz и 3oz
Честито, много големи риПки и сгънати връхчета!6ef4eto написа:Здравейте и аз да се похваля от вчера съм собственик на това фидерче
-
- научил се да хвърля
Мерси Коки да ти се връща.
Здравейте,колеги,искам да използвам темата и да попитам има ли фидери с хеви акция,които да са с параболичен строй или все са с върхова акция.А можете ли да ми препоръчате някой хеви фидер(или медиум-хеви може би) под 100 лв.Аз имам Глобе Адвенчър на 360,доволен съм от него,ама сега ми се иска нещо на 390 и да е по-хеви,че Глобе-то е много мек,нещо за река и за по-големи дистанции,за метод-фидер.
брат,влизаш в първия магазин питаш за фидер на 3.90м и цена до сто лева и си готов.usmiwka написа:Здравейте,колеги,искам да използвам темата и да попитам има ли фидери с хеви акция,които да са с параболичен строй или все са с върхова акция.А можете ли да ми препоръчате някой хеви фидер(или медиум-хеви може би) под 100 лв.Аз имам Глобе Адвенчър на 360,доволен съм от него,ама сега ми се иска нещо на 390 и да е по-хеви,че Глобе-то е много мек,нещо за река и за по-големи дистанции,за метод-фидер.
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
А с какъв строй са хевитата,има ли пълни параболици?