Клен/кефал 2010

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
ivo Vratsa
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Клен/кефал 2010

Мнение от ivo Vratsa »

Днес обиколихме доста места по р.Искър, страхотни вирове. Още в първите 15 минути докато си връзвах флорокарбона, Сашо майсторски се справи с един дебелак към 2кг, малко по-лек от върховото ми постижение, но за сметка на това с 1см по-дълъг :lol: :lol: :lol:
И тъкмо си викаме, ча нещата са екстра се започна старата песен на нов глас :twisted: Хиляди хвърляния без удър - до края на излета и ние с Георги хванахме по една мерна рибка и това си беше, плюс 5,6 лилипута. Зле са си нещата, да го ева :mrgreen:
LynyrdSkynyrd
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от LynyrdSkynyrd »

Темата май не е точно за тука защото е със спининг на леко ама........
Направих няколко излета на селската бара. Впечатленията са ми, че е пълно с дребни кефалчета, пръскачи и уклеи, също и мряна има. Нямаше празно хвърляне на всяко хвърляне кълвеше, друг е въпроса, че са малки рибетата и не всеки пит се закачаха. За стръв използвах зеленко. Там му викат мамарец.

Изображение

Това хванах за нема и 2часа има около 30-40 рибета
Изображение
които бяха пуснати да растат обратно, но странното е, че на тази река мерни кефали почти няма. Е има, но са голяма рядкост. На излет я хванеш един я не.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Ето го и монтажа St.Croix 6.6 с фулмастер за плувка. :D
Бях решил да спинингувам, ама реката е до кокалчетата и не става, та за това и кроато го използвах с плувка.

Изображение

Всеки ден в реката се хвърлят срекмета от местните, а циганетата се изхранват само с риба през лятото и странното е, че реката е пълна с риба, но само дребна.
Изображение Изображение
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

За да не пускам нова тема,направо да попитам тук,на какви места да търся Клен/кефала през студените месеци ?
Изображение Изображение
ivo Vratsa
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ivo Vratsa »

fn1p написа:За да не пускам нова тема,направо да попитам тук,на какви места да търся Клен/кефала през студените месеци ?
Дълбоки вирове и пред подмоли. Води примамките бавно. Не използвай брейд или поне слагай флорокарбонов повод и се крии - водата е адски бистра през зимните месеци. Намериш ли му зимните убежища, може да направиш силен риболов и не е необходимо много да се движиш. Ползвай по-едри примамки. Риджи 35F върши чудеса през студените месеци :wink:
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

+ Owner Bugeye + Asakura Super Hornet+ Goldy :)
Аватар
stancom
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stancom »

ivo Vratsa написа: Ползвай по-едри примамки. Риджи 35F върши чудеса през студените месеци :wink:
:shock: Баси препоръката и баси примера :lol:
Иначе врачанския е прав. По принцип по-дълбокогазещи и по-едри примамки. Обикновенно стои в ями под бързей. Добър метод е хвърляне нагоре в бързея, бързо сваляне на примамката и оставяне бързея да я свали в ямата. И друго, за разлика от лятото почуква а не налита и трябва засичане.
ivo Vratsa
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ivo Vratsa »

stancom написа:
ivo Vratsa написа: Ползвай по-едри примамки. Риджи 35F върши чудеса през студените месеци :wink:
:shock: Баси препоръката и баси примера :lol:
Гле го па тоя :lol: Това са си две изречение :mrgreen: Иначе зимата имам повече успехи на воблер. И сега мога да ти кажа даже лично на теб :lol: че миналата зима имах успехи и на Але гоби :shock: Понякога просто има изключения :wink:
На блесна успехите ми зимата са доста по-слаби.
Аватар
stancom
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stancom »

За да имаш успехи с нещо трябва да го ползваш :mrgreen:
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

Станко , наш Иво е кон с капаци , тоест блесни не врътка :))) Няма какво да го убеждаваш :)
Кажи сега за феновете (като мен) на какви блесници надхитряш клЯна през зимния период :) ? ;)
Аватар
stancom
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stancom »

sandista написа: Кажи сега на какви блесници надхитряш клЯна през зимния период :) ? ;)
Честно казано на блесни зимата си е тегаво. Имал съм уловени с моска 3 и мепс лонгкаст, но най-добре беше с тейлспинера, ако може да се нарече блесна. През зимата и аз залагам основно на воблери. Хорнет и пате от 4мм нагоре и други такива позволяващи бавна проводка и слизащи дълбоко .
vesko_bs
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от vesko_bs »

[quote="sandista"]Там където има щука ... клен не търси :)
quote]
Абе винаги има изключения.
Лятото на Камчия направих много добър риболов на кефали,като на местата където ги хващах,хванах и щука.Вярно че не беше много голяма,ама все пак си е щука.Може би размера има значение :D
ivo Vratsa
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ivo Vratsa »

stancom написа:
sandista написа: Кажи сега на какви блесници надхитряш клЯна през зимния период :) ? ;)
... През зимата и аз залагам основно на воблери. ...
Станко, що му казваш бе, маани го да маа, като изоглавен на блесна, тоя кон без капаци :lol: :lol: :lol:
На блесна съм имал успехи на мепс аглия №1- с червени точки.
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

stancom написа: Хорнет и пате от 4мм нагоре
На такъв воблер и Мунча би завидял. :D :D :D
djinovski
новобранец
новобранец

Мнение от djinovski »

Здравейте колеги!

Със спининг се занимавам от лятото, като всичките ми знания са от форума, за което Ви благодаря. Пръта (5-25гр)и макарата са Siweida. Преди няколко дни ходих на Тунджа, около Червенаково и ми се случи интересна случка. Улових общо четири кефала, като двата малки пуснах. Малките бяха лапнали примамката (Goldy black/gold, Aile goby orange) а големите, което е странно се бяха закачили между устата и корема. По-големия беше 700 гр. а другия по-малък. С един приятел предположихме, че рибата е следвала воблера (Aile goby) и се е закачила без да иска. Тунджа в този район е много малка сега, рибата се улови в ден след дъжд при стояща мътна вода, после ходих пак на бистра вода но без успех.

Поздрави!
Аватар
stancom
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stancom »

maranzika написа:
stancom написа: Хорнет и пате от 4мм нагоре
На такъв воблер и Мунча би завидял. :D :D :D
:oops: :oops: :oops: Сещайте се бе :D Ако някой не се е сетил, става въпрос за сантиметри. Но някой бърза като пише и кара на принципа " чукче писател, не читател " :oops:
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”