Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Клен/кефал 2010
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- ще става разбирач
Re: Клен/кефал 2010
Днес обиколихме доста места по р.Искър, страхотни вирове. Още в първите 15 минути докато си връзвах флорокарбона, Сашо майсторски се справи с един дебелак към 2кг, малко по-лек от върховото ми постижение, но за сметка на това с 1см по-дълъг
И тъкмо си викаме, ча нещата са екстра се започна старата песен на нов глас
Хиляди хвърляния без удър - до края на излета и ние с Георги хванахме по една мерна рибка и това си беше, плюс 5,6 лилипута. Зле са си нещата, да го ева 

И тъкмо си викаме, ча нещата са екстра се започна старата песен на нов глас

-
- сериозен играч
Темата май не е точно за тука защото е със спининг на леко ама........
Направих няколко излета на селската бара. Впечатленията са ми, че е пълно с дребни кефалчета, пръскачи и уклеи, също и мряна има. Нямаше празно хвърляне на всяко хвърляне кълвеше, друг е въпроса, че са малки рибетата и не всеки пит се закачаха. За стръв използвах зеленко. Там му викат мамарец.

Това хванах за нема и 2часа има около 30-40 рибета

които бяха пуснати да растат обратно, но странното е, че на тази река мерни кефали почти няма. Е има, но са голяма рядкост. На излет я хванеш един я не.

Ето го и монтажа St.Croix 6.6 с фулмастер за плувка.
Бях решил да спинингувам, ама реката е до кокалчетата и не става, та за това и кроато го използвах с плувка.

Всеки ден в реката се хвърлят срекмета от местните, а циганетата се изхранват само с риба през лятото и странното е, че реката е пълна с риба, но само дребна.
Направих няколко излета на селската бара. Впечатленията са ми, че е пълно с дребни кефалчета, пръскачи и уклеи, също и мряна има. Нямаше празно хвърляне на всяко хвърляне кълвеше, друг е въпроса, че са малки рибетата и не всеки пит се закачаха. За стръв използвах зеленко. Там му викат мамарец.

Това хванах за нема и 2часа има около 30-40 рибета

които бяха пуснати да растат обратно, но странното е, че на тази река мерни кефали почти няма. Е има, но са голяма рядкост. На излет я хванеш един я не.

Ето го и монтажа St.Croix 6.6 с фулмастер за плувка.

Бях решил да спинингувам, ама реката е до кокалчетата и не става, та за това и кроато го използвах с плувка.

Всеки ден в реката се хвърлят срекмета от местните, а циганетата се изхранват само с риба през лятото и странното е, че реката е пълна с риба, но само дребна.

За да не пускам нова тема,направо да попитам тук,на какви места да търся Клен/кефала през студените месеци ?

-
- ще става разбирач
Дълбоки вирове и пред подмоли. Води примамките бавно. Не използвай брейд или поне слагай флорокарбонов повод и се крии - водата е адски бистра през зимните месеци. Намериш ли му зимните убежища, може да направиш силен риболов и не е необходимо много да се движиш. Ползвай по-едри примамки. Риджи 35F върши чудеса през студените месециfn1p написа:За да не пускам нова тема,направо да попитам тук,на какви места да търся Клен/кефала през студените месеци ?

- stancom
- ще става разбирач
ivo Vratsa написа: Ползвай по-едри примамки. Риджи 35F върши чудеса през студените месеци

Иначе врачанския е прав. По принцип по-дълбокогазещи и по-едри примамки. Обикновенно стои в ями под бързей. Добър метод е хвърляне нагоре в бързея, бързо сваляне на примамката и оставяне бързея да я свали в ямата. И друго, за разлика от лятото почуква а не налита и трябва засичане.
-
- ще става разбирач
Гле го па тояstancom написа:ivo Vratsa написа: Ползвай по-едри примамки. Риджи 35F върши чудеса през студените месециБаси препоръката и баси примера
![]()

На блесна успехите ми зимата са доста по-слаби.
- stancom
- ще става разбирач
За да имаш успехи с нещо трябва да го ползваш 

- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Станко , наш Иво е кон с капаци , тоест блесни не врътка
)) Няма какво да го убеждаваш
Кажи сега за феновете (като мен) на какви блесници надхитряш клЯна през зимния период
? 

Кажи сега за феновете (като мен) на какви блесници надхитряш клЯна през зимния период

- stancom
- ще става разбирач
Честно казано на блесни зимата си е тегаво. Имал съм уловени с моска 3 и мепс лонгкаст, но най-добре беше с тейлспинера, ако може да се нарече блесна. През зимата и аз залагам основно на воблери. Хорнет и пате от 4мм нагоре и други такива позволяващи бавна проводка и слизащи дълбоко .sandista написа: Кажи сега на какви блесници надхитряш клЯна през зимния период?
-
- сериозен играч
[quote="sandista"]Там където има щука ... клен не търси
quote]
Абе винаги има изключения.
Лятото на Камчия направих много добър риболов на кефали,като на местата където ги хващах,хванах и щука.Вярно че не беше много голяма,ама все пак си е щука.Може би размера има значение

quote]
Абе винаги има изключения.
Лятото на Камчия направих много добър риболов на кефали,като на местата където ги хващах,хванах и щука.Вярно че не беше много голяма,ама все пак си е щука.Може би размера има значение

-
- ще става разбирач
Станко, що му казваш бе, маани го да маа, като изоглавен на блесна, тоя кон без капациstancom написа:... През зимата и аз залагам основно на воблери. ...sandista написа: Кажи сега на какви блесници надхитряш клЯна през зимния период?

На блесна съм имал успехи на мепс аглия №1- с червени точки.
- maranzika
- сериозен играч
На такъв воблер и Мунча би завидял.stancom написа: Хорнет и пате от 4мм нагоре

Здравейте колеги!
Със спининг се занимавам от лятото, като всичките ми знания са от форума, за което Ви благодаря. Пръта (5-25гр)и макарата са Siweida. Преди няколко дни ходих на Тунджа, около Червенаково и ми се случи интересна случка. Улових общо четири кефала, като двата малки пуснах. Малките бяха лапнали примамката (Goldy black/gold, Aile goby orange) а големите, което е странно се бяха закачили между устата и корема. По-големия беше 700 гр. а другия по-малък. С един приятел предположихме, че рибата е следвала воблера (Aile goby) и се е закачила без да иска. Тунджа в този район е много малка сега, рибата се улови в ден след дъжд при стояща мътна вода, после ходих пак на бистра вода но без успех.
Поздрави!
Със спининг се занимавам от лятото, като всичките ми знания са от форума, за което Ви благодаря. Пръта (5-25гр)и макарата са Siweida. Преди няколко дни ходих на Тунджа, около Червенаково и ми се случи интересна случка. Улових общо четири кефала, като двата малки пуснах. Малките бяха лапнали примамката (Goldy black/gold, Aile goby orange) а големите, което е странно се бяха закачили между устата и корема. По-големия беше 700 гр. а другия по-малък. С един приятел предположихме, че рибата е следвала воблера (Aile goby) и се е закачила без да иска. Тунджа в този район е много малка сега, рибата се улови в ден след дъжд при стояща мътна вода, после ходих пак на бистра вода но без успех.
Поздрави!
- stancom
- ще става разбирач
maranzika написа:На такъв воблер и Мунча би завидял.stancom написа: Хорнет и пате от 4мм нагоре![]()
![]()