Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Река Хаджийска
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Божидар Стойков
- ще става разбирач
Река Хаджийска
Привет колеги! Отварям тази тема специално за река Хаджийска, Някой ходил ли е там и как е положението.
Казват че на местността край с. Тънково се вадели добри щуки с тапа и жива рибка? Дали ще имам успех с спининга? Смятам скоро да я посетя.
Казват че на местността край с. Тънково се вадели добри щуки с тапа и жива рибка? Дали ще имам успех с спининга? Смятам скоро да я посетя.

-
- разбира нещата
Re: Река Хаджийска
да,вярно е за щуките.мой приятел вчера искара там две-1,500 и близо 2 кг. втората.за спининг местата са неподходящи.ако искаш да хвърляш на блесни и воблери по добре се ориентирай към р.ахелой.вече се вадят щуки и около главния път.рибите са от порядъка на 0,300 до към 2 кг. и много рядко по големи.
Аз живея близко до реката и когато имам живи рибки я посещавам , вадил съм много щуки - като наи - голямата 4кг. Последната ми беще преди 1 седмица - 1кг. Живите рибки са каракуди около 7см на тапа. На спининг съм пробвал , виждал съм как щуката гони воблера , обаче има много закачки и малко разстояние и е трудно да се замята. Там съм хващал и добри щарани на царевица на дъно.
А някои знае ли откъде мога да си купя живи рибки около Несебър , Слънчев Бряг ? Повечето магазини са затворели вече и нямам
А някои знае ли откъде мога да си купя живи рибки около Несебър , Слънчев Бряг ? Повечето магазини са затворели вече и нямам
тбК
не става за спининг, цялата река е в сас и водорасли.
тия от общината няма да се сетят да я поисчистят малко
тия от общината няма да се сетят да я поисчистят малко
- Божидар Стойков
- ще става разбирач
Купи си от язовира "Спортен риболов С. Тънково" Там има в един огромен аквариумMalemi написа:А някои знае ли откъде мога да си купя живи рибки около Несебър , Слънчев Бряг ? Повечето магазини са затворели вече и нямам

- Божидар Стойков
- ще става разбирач
Че там и шука ли имаionko_terziev написа:да,вярно е за щуките.мой приятел вчера искара там две-1,500 и близо 2 кг. втората.за спининг местата са неподходящи.ако искаш да хвърляш на блесни и воблери по добре се ориентирай към р.ахелой.вече се вадят щуки и около главния път.рибите са от порядъка на 0,300 до към 2 кг. и много рядко по големи.

-
- разбира нещата
щука си има от доста време .преди се хващаше само в горното течение ,след преливника на бившата асфалтова база.има предостатъчно места където може да се лови но всичко опира до късмет и постоянство.
Вчера от Хаджииска изкарах 2 щуки . Хванах и 5 дребни рибки , с които стомасите на щуките беще пълен. Целите бяха в бодли , за 1-ви път виждам такива някои знае ли какви са ? Хванах ги на дъно на бял червеи.
тбК
-
- сериозен играч
Колега , като нямаш снимка на въпросните риПки пробвай да ги опишеш поне , че аз фърлях боП лещЪ ма нищУ не излеце на кристанлната топкЪ 

татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
-
- учете се от него
Сигурно са бибани, но без снимка верно нищо не е сигурно 

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
- каридата
- учете се от него
Най вероятно е някакъв вид бодливка.Виждал съм такива на преливника на мандра.
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''

- YordanDanev
- сериозен играч
Ако са около пет сантиметра сто процента са бодливки, навремето ги ловяхме много там, особено на помпената вреше от тях. Какво ли не съм виждал на тази река, невремето влизаше змиьорка там, също и морски кефал, а атерината сме я убивали на моста до министерския съвет.Malemi написа: . Хванах и 5 дребни рибки , с които стомасите на щуките беще пълен. Целите бяха в бодли , за 1-ви път виждам такива някои знае ли какви са ? Хванах ги на дъно на бял червеи.

Вчера и аз изкарах две щуки едната 1.5 кила ,а другата 2 килограма.Днес не ставаще за риболов и не съм ходил но утре ще пробвам пак
- YordanDanev
- сериозен играч
Що не си трайте какво хващате там, раздухвайте че пак се е завидила щуката и пак ще я минат със ток мекеретата като преди две годиниxakera78 написа:Вчера и аз изкарах две щуки едната 1.5 кила ,а другата 2 килограма.Днес не ставаще за риболов и не съм ходил но утре ще пробвам пак

Вероятно е триигла бодливка:Malemi написа:Вчера от Хаджииска изкарах 2 щуки . Хванах и 5 дребни рибки , с които стомасите на щуките беще пълен. Целите бяха в бодли , за 1-ви път виждам такива някои знае ли какви са ? Хванах ги на дъно на бял червеи.

Навремето съм хващал такива по каналите край Сл.Бряг.
Популацията на щука по Хаджийска намаля рязко след наводнението през 2007. Радостно е че пак се възстановява.
Преди години нямаше къде да хване човек една хищна риба в района. Преди десетина години пренесох около 40 костура от Мандрата и ги пуснах в кариерата до комплекса. Година по-рано някой беше пуснал няколко щучки от Тунджа в Хаджийска и много хора казваха че няма да се развъдят. Сега има щука и костур и на двете места , че и някой друг хищник.
Искам да помоля колегите да пускат малките риби , за да има повече емоции в риболова след време