Река Хаджийска

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
Божидар Стойков
ще става разбирач
ще става разбирач

Река Хаджийска

Мнение от Божидар Стойков »

Привет колеги! Отварям тази тема специално за река Хаджийска, Някой ходил ли е там и как е положението.
Казват че на местността край с. Тънково се вадели добри щуки с тапа и жива рибка? Дали ще имам успех с спининга? Смятам скоро да я посетя.
Изображение
Изображение
ionko_terziev
разбира нещата
разбира нещата

Re: Река Хаджийска

Мнение от ionko_terziev »

да,вярно е за щуките.мой приятел вчера искара там две-1,500 и близо 2 кг. втората.за спининг местата са неподходящи.ако искаш да хвърляш на блесни и воблери по добре се ориентирай към р.ахелой.вече се вадят щуки и около главния път.рибите са от порядъка на 0,300 до към 2 кг. и много рядко по големи.
Malemi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Malemi »

Аз живея близко до реката и когато имам живи рибки я посещавам , вадил съм много щуки - като наи - голямата 4кг. Последната ми беще преди 1 седмица - 1кг. Живите рибки са каракуди около 7см на тапа. На спининг съм пробвал , виждал съм как щуката гони воблера , обаче има много закачки и малко разстояние и е трудно да се замята. Там съм хващал и добри щарани на царевица на дъно.
А някои знае ли откъде мога да си купя живи рибки около Несебър , Слънчев Бряг ? Повечето магазини са затворели вече и нямам
тбК
todor83
новобранец
новобранец

Мнение от todor83 »

не става за спининг, цялата река е в сас и водорасли.
тия от общината няма да се сетят да я поисчистят малко
Аватар
Божидар Стойков
ще става разбирач
ще става разбирач

Malemi написа:А някои знае ли откъде мога да си купя живи рибки около Несебър , Слънчев Бряг ? Повечето магазини са затворели вече и нямам
Купи си от язовира "Спортен риболов С. Тънково" Там има в един огромен аквариум :)
Изображение
Изображение
Аватар
Божидар Стойков
ще става разбирач
ще става разбирач

ionko_terziev написа:да,вярно е за щуките.мой приятел вчера искара там две-1,500 и близо 2 кг. втората.за спининг местата са неподходящи.ако искаш да хвърляш на блесни и воблери по добре се ориентирай към р.ахелой.вече се вадят щуки и около главния път.рибите са от порядъка на 0,300 до към 2 кг. и много рядко по големи.
Че там и шука ли има :?: :?: :?: Обясни ако може каде са най добрите места за спининг ???
Изображение
Изображение
ionko_terziev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ionko_terziev »

щука си има от доста време .преди се хващаше само в горното течение ,след преливника на бившата асфалтова база.има предостатъчно места където може да се лови но всичко опира до късмет и постоянство.
Malemi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Malemi »

Вчера от Хаджииска изкарах 2 щуки . Хванах и 5 дребни рибки , с които стомасите на щуките беще пълен. Целите бяха в бодли , за 1-ви път виждам такива някои знае ли какви са ? Хванах ги на дъно на бял червеи.
тбК
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Колега , като нямаш снимка на въпросните риПки пробвай да ги опишеш поне , че аз фърлях боП лещЪ ма нищУ не излеце на кристанлната топкЪ :D
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
strijok
учете се от него
учете се от него

Мнение от strijok »

Сигурно са бибани, но без снимка верно нищо не е сигурно :wink:
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

Най вероятно е някакъв вид бодливка.Виждал съм такива на преливника на мандра.
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим'' :)
Аватар
YordanDanev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от YordanDanev »

Malemi написа: . Хванах и 5 дребни рибки , с които стомасите на щуките беще пълен. Целите бяха в бодли , за 1-ви път виждам такива някои знае ли какви са ? Хванах ги на дъно на бял червеи.
Ако са около пет сантиметра сто процента са бодливки, навремето ги ловяхме много там, особено на помпената вреше от тях. Какво ли не съм виждал на тази река, невремето влизаше змиьорка там, също и морски кефал, а атерината сме я убивали на моста до министерския съвет.
Изображениеима ли комат кучета много
xakera78
новобранец
новобранец

Мнение от xakera78 »

Вчера и аз изкарах две щуки едната 1.5 кила ,а другата 2 килограма.Днес не ставаще за риболов и не съм ходил но утре ще пробвам пак
Аватар
YordanDanev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от YordanDanev »

xakera78 написа:Вчера и аз изкарах две щуки едната 1.5 кила ,а другата 2 килограма.Днес не ставаще за риболов и не съм ходил но утре ще пробвам пак
Що не си трайте какво хващате там, раздухвайте че пак се е завидила щуката и пак ще я минат със ток мекеретата като преди две години :evil:
Изображениеима ли комат кучета много
zlak
новобранец
новобранец

Мнение от zlak »

Malemi написа:Вчера от Хаджииска изкарах 2 щуки . Хванах и 5 дребни рибки , с които стомасите на щуките беще пълен. Целите бяха в бодли , за 1-ви път виждам такива някои знае ли какви са ? Хванах ги на дъно на бял червеи.
Вероятно е триигла бодливка:
Изображение

Навремето съм хващал такива по каналите край Сл.Бряг.
Популацията на щука по Хаджийска намаля рязко след наводнението през 2007. Радостно е че пак се възстановява.
Преди години нямаше къде да хване човек една хищна риба в района. Преди десетина години пренесох около 40 костура от Мандрата и ги пуснах в кариерата до комплекса. Година по-рано някой беше пуснал няколко щучки от Тунджа в Хаджийска и много хора казваха че няма да се развъдят. Сега има щука и костур и на двете места , че и някой друг хищник.
Искам да помоля колегите да пускат малките риби , за да има повече емоции в риболова след време :smt023 .
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”