Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от G.Petkov »

За яз.Огняново от северния бряг - миналата събота много слаб риболов, само 18 костура.
Тази събота бях на работа, но дружинката ходи и пълно капо. Може би ставам мнителен, но ако са ни забелязали че ловим на едно място и са "пуснали тока". Не виждам друга причина да изчезне костура при това стабилно време.
За други места нямам информация.
Аватар
Бай Иван
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от Бай Иван »

Вчера, събота 23.10, от ранния следобед до вечерта на Богров щука не хванах :lol: .

Щуката се размърда към 6 и нещо, но доста на вътре, можеби на 50 метра от брега.
Аватар
ben_lyusien
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ben_lyusien »

Днес на яз Искър разходка и скара на 6 риба нцки непипа :D оклея много игра но не пипна а костура го няма
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

В неделя бях за 3-4 часа на Шипочанския залив за костур на рибе!Трагедия,немах и докосване дори!От всички лодки,една хвана сулче на тролинг и това беше единственната жива риба,която видех! :D
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Вчера, неделя 25. 10 ., цял ден чудесно време и есенна красота на Огняново. На тролинг и спининг от каяка по целия язовир с всички възможни видове воблери, блесни и силиконки-само 5-6 костурчета. Добре че си купихме пътем за всеки случай 30 кубинки, които ги изразходвахме след обед за около 3 часа в един залив и хванахме двайсетина костурчета, повечето около 15 см. Забелязал съм , че на пълнолуние на Огняново е много тегав риболова- може и това да е причината, но констатацията, че рибата намалява е осезаема.
От страната на шаранджиите (юг) се копае яко с тежки багери и камиони. наслагали са табели "Добив на земни маси от яз.Огняново". изкопите са огромни и са с подозрително правилни форми.Дано не се върши някое безобразие! Ако някой има инфо-да реагираме докато е време!
http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... 500&page=1
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

Вчера обиколих: Враждебна, Челопечене и Чепинци. Трагедия беше пълна, никой никъде нямаше улов, само по някоя единична случайна рибка... За сметка на това беше пълно с хора, които продължаваха да се опитват..
aaa11
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от aaa11 »

даите няква идея къде да отида за риба ,че вече съм се отчаял :D в последните дни обиколих почти всички баластиери около сф и нищо.Да нее платен ,мерси предварително
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

aaa11 написа:даите няква идея къде да отида за риба ,че вече съм се отчаял :D в последните дни обиколих почти всички баластиери около сф и нищо.Да нее платен ,мерси предварително
Ти си голям оптимист, положението е толкова трагично, че и на платените си капо. :wink:
нямам живарник
Аватар
Бай Иван
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от Бай Иван »

hristotihov написа:
aaa11 написа:даите няква идея къде да отида за риба ,че вече съм се отчаял :D в последните дни обиколих почти всички баластиери около сф и нищо.Да нее платен ,мерси предварително
Ти си голям оптимист, положението е толкова трагично, че и на платените си капо. :wink:
Все си мисля, че на Чепинци би станал добър риболов на уклеи. Та като нищо бих се закаръл там в събота или неделя. :D
Аватар
ben_lyusien
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ben_lyusien »

Все си мисля, че на Чепинци би станал добър риболов на уклеи. Та като нищо бих се закаръл там в събота или неделя. :D[/quote]
Колега за уклея забрави но бабушките си кълват и ако ти е ден костурчета и някоя бяла рибка :D
mario67
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mario67 »

Колеги,ще съм ви благодарен,ако някой сподели,къде около София мога да направя тематичен риболов на кротушки?
Може и по-далече да е...
Просто искам да си припомня детството....
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
boiko bojilov
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от boiko bojilov »

hristotihov написа:
itodorov написа:Някой скоро да е ходил за щука около София?
Щука има на платеното на Суходол и на платеното на Панчарево и то екземпляри до 10 кила. На Панчарево спининга е забранен.
де ги тия щуки по 10 кила на суходол ,та как е риболова там :axe:
Аватар
yaata
фен клуб-скобар

Мнение от yaata »

Абе за щуки по 10 кила на Суходол не съм чувал, но за 4-5 кг. знам че има със сигурност.Мен ми е интересно дали
там каракудата е активна, щото скоро мисля да го посетя-може би като се постопли малко.Ако отида ще пиша за резултата.
Наши учени откриха нова риба - Гад! Не кълве и това е!
boiko bojilov
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от boiko bojilov »

скоро хващал ли си :!:
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

Аз щука не ловя. Преди време ловейки шаран на платеното на Панчарево гледах как ловят щуки на спининг и на тапа. В гьола бяха пуснали 1,4 тона щука. Рибите бяха обезумели, взимаха на всякакви силикони и блесни. Присъствах на ваденето на 20-30 риби, като най-голямата беше 9 килограма. Та виждал съм на живо с очите си щука девятка и знам как изглежда.
Тази която видях на Суходол беше малко по-голяма. 8) Бяха я хванали на тапа една тумба цигани и я мъкнеха в брезентов чувал.
Това са единични бройки риби, останали от времето на Бай Георги, а дори и от преди него. И той ми е казвал да хвърлям на тапа, защото има щука. Не знам може да е била последната в целия гьол, а може и да не е. Със сигурност знам че язовира не е изпускан от доста години.

В събота минах след обяд, никой от присъстващите нямаше кълване за целия ден. Никаква активност на шаран, каракуда, уклей, костур ...
нямам живарник
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”