Козлодуй: 24-ти - 25-ти Март

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Козлодуй: 24-ти - 25-ти Март

Мнение от Stefko »

За всеки начинаещ спинингист е от изключителна важност да набележи "своите" дашни места и непрекъснато да търси нови такива. С тая мисъл в главата започна уикенда ми, примесена с малко махмурлук от 30-годишния юбилей в петък :lol:
Отдавна търся удобни места за бяла риба около Козодуй, но определено не намирам такива :? В събота, някъде към 3 следобед, реших да сменя малко маршрута и се отправих в друга, неизследвана досега посока... Отначало беше приятно - безлюдни крайречни гори, храсталаци и полянки, тишина, пролетно настроение, снимки... (не станаха добре и затова не ги виждате :evil: ). После малко ме хвана и шубе - толкова безлюдно беше, че чак стряскащо :lol: :lol: . А накрая се заех със проучването, за което бях тръгнал - за съжаление отново нищо. Навсякъде едни кални и скучни брегове, бързо течение и без нищо кой знае колко характерно по тях :? :? Нито заливче, нито затишие, нито ямичка, нито стръмен бряг... Абе верно нищо :roll: Пробвах все пак на 1-2 места, но предварително знаех, че там няма никой...
Малко разочарован свих въдичката и се отправих за бърза проверка на топлия канал. Бялата рибка от там беше твърде малка утеха, но все пак бе нещо:

Изображение

На следващия ден (вчера) нещата в общи линии се повториха. Същото място, същия час, същата рибка..Тоя път самозаснех и себе си :lol: :lol:

Изображение

Бонус към риболова се яви едно расперче (25 см), прилъгано на булдо с изкуствена мушица, което така и не влезе в кадър...

В общи линии слаб уикенд, но поне продължавам да свиквам с въдичката – засега ме радва.

Усещам, че слабите резултати напоследък започват да ме дразнят и разколебават... Явно трябват още познания и опит
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Аватар
Zen
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Zen »

Честит рожден ден! :D Макар и на патерици :wink: Така е, има дни когато не върви, но това не може да ни откаже. И аз се капотирах в събота, но явно денят си беше такъв. Освен познания и опит си трябва и късмет :wink: , а той е доста променлива величина :) , така че дерзай и другия път да пишеш в "Успешни излети".
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Zen написа:Честит рожден ден! :D Макар и на патерици :wink: Така е, има дни когато не върви, но това не може да ни откаже. И аз се капотирах в събота, но явно денят си беше такъв. Освен познания и опит си трябва и късмет :wink: , а той е доста променлива величина :) , така че дерзай и другия път да пишеш в "Успешни излети".
Мерси за поздравите, макар да започвам по малко да разбирам защо баща ми от край време не обича рождените си дни :lol: :lol: Не ми харесва навлизането в 30-така :?
Иначе относно резултатите - чувствам се разочарован не толкова от липсата на слука, колкото от еднообразието на тъпия топъл канал. Като ида там имам чувство, че някой ме е хванал за гушата и стиска с две ръце. Подтискащо ми е, но ходя зарад тренировките, а тамошните рибки все по-малко ме радват :roll: :roll:
С нетърпение очаквам възможността да се развихря на свободния открит Дунав и да половя волни риби, заобиколен от спокойствие, тишина и величие :roll: :roll: :roll:
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Ха и от мен честит рожден ден, жив и здрав.

Нещо рибарско, като подарък появи ли се?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

chirusa_bg написа:Ха и от мен честит рожден ден, жив и здрав.

Нещо рибарско, като подарък появи ли се?
Ми ти къ мис'иш :?: :lol: Утре или другиден ще покажа нагледно, щото в момента "нещото" пътува към мен :) Ще има и още, ама ще е мааалко по-нататък ;)
docenta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от docenta »

Stefko написа: Иначе относно резултатите - чувствам се разочарован не толкова от липсата на слука, колкото от еднообразието на тъпия топъл канал. Като ида там имам чувство, че някой ме е хванал за гушата и стиска с две ръце. Подтискащо ми е, но ходя зарад тренировките, а тамошните рибки все по-малко ме радват :roll: :roll:
Честит юбилей, Стефко :D :D :D
Да си жив и здрав и да хилядиш :!: :D :!:
Аз на така наречения от теб тъпия топъл канал ходих само веднъж в живота си на 23 февруари тази година и това никога няма да го забравя :!: :!: :!: Беше страшен ураган откъм Румънско, но точно в най-големия ад - виж какви риби хванахме на въртящи блесни:
Изображение
Eто и адът:
Изображение
Понеже никой от колегите не можа да ме снима в тая фъртуна, накарах един приятел да ме снима вечерта у нас
с моя улов!
Изображение
Распери и сулка по над 50 сантиметра всеки.
Значи, ако за теб това е "тъп топъл канал" - за мен си беше рибарски рай, защото за 40 минути хванах на блесни 5 класни риби, едната от които пуснах на място, защото не беше наранена.
А този човек до мен хвана още повече:
Изображение
Трябва да си го виждал, живее в района и е работил там.

Преди да тръгна към вашия район Ivak на срещата предишната вечер "При кулата" ми даде твоя GSM, но не можах да ти се обадя и да се срещнем, понеже по моя немарливост ми беше паднала батерията, но това ще стане някой друг път. Аз, както и десетки хиляди други риболовци, нямам достъп до този "тъп канал", попаднах там инцидентно, благодарение на мой колега.
Просто ти завиждам и заблазявам, че ти имаш достъп :D
Наслука :D :D :D
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Хехе, Доценте, добре сте ги начесали с тоя юнак. Явно и на чужд терен се чувстваш добре :lol: . Ще се радвам да дойдете отново по тези земи и да се видим евентуално :)
За да сме справедливи, трябва да отбележим, че в случая вие сте били от "правилната" страна на канала, където такива като мен нямат достъп ;) По ред причини именно там се събира най-голяма част от рибата, а поради избирателната пропускливост на риболовуващи, блъсканицата е малка и не е толкова неприятно, колкото в "другата" част на канала.
Може би затова не успяваш да доловиш и разбереш моята неприязън към това място, че чак ми и заблазяваш :lol: :lol: :lol: А, че има риби - има, но те не ме радват толкова. Всъщност знам ли може и да не съм прав - всеки има свои възгледи за "гъделите" в риболова :wink:

Приеми поздрави от мен, и непременно да си заредиш телефона като се упътиш насам другия път. В противен случай рискуваш да бъдеш глобен с някое от тея апетитни бурканчета покрЪкло, дето се подават натрапчиво от едната снимка ;) :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”