Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Козлодуй: 24-ти - 25-ти Март
Козлодуй: 24-ти - 25-ти Март
За всеки начинаещ спинингист е от изключителна важност да набележи "своите" дашни места и непрекъснато да търси нови такива. С тая мисъл в главата започна уикенда ми, примесена с малко махмурлук от 30-годишния юбилей в петък
Отдавна търся удобни места за бяла риба около Козодуй, но определено не намирам такива
В събота, някъде към 3 следобед, реших да сменя малко маршрута и се отправих в друга, неизследвана досега посока... Отначало беше приятно - безлюдни крайречни гори, храсталаци и полянки, тишина, пролетно настроение, снимки... (не станаха добре и затова не ги виждате
). После малко ме хвана и шубе - толкова безлюдно беше, че чак стряскащо
. А накрая се заех със проучването, за което бях тръгнал - за съжаление отново нищо. Навсякъде едни кални и скучни брегове, бързо течение и без нищо кой знае колко характерно по тях
Нито заливче, нито затишие, нито ямичка, нито стръмен бряг... Абе верно нищо
Пробвах все пак на 1-2 места, но предварително знаех, че там няма никой...
Малко разочарован свих въдичката и се отправих за бърза проверка на топлия канал. Бялата рибка от там беше твърде малка утеха, но все пак бе нещо:

На следващия ден (вчера) нещата в общи линии се повториха. Същото място, същия час, същата рибка..Тоя път самозаснех и себе си

Бонус към риболова се яви едно расперче (25 см), прилъгано на булдо с изкуствена мушица, което така и не влезе в кадър...
В общи линии слаб уикенд, но поне продължавам да свиквам с въдичката – засега ме радва.
Усещам, че слабите резултати напоследък започват да ме дразнят и разколебават... Явно трябват още познания и опит

Отдавна търся удобни места за бяла риба около Козодуй, но определено не намирам такива

Малко разочарован свих въдичката и се отправих за бърза проверка на топлия канал. Бялата рибка от там беше твърде малка утеха, но все пак бе нещо:

На следващия ден (вчера) нещата в общи линии се повториха. Същото място, същия час, същата рибка..Тоя път самозаснех и себе си

Бонус към риболова се яви едно расперче (25 см), прилъгано на булдо с изкуствена мушица, което така и не влезе в кадър...
В общи линии слаб уикенд, но поне продължавам да свиквам с въдичката – засега ме радва.
Усещам, че слабите резултати напоследък започват да ме дразнят и разколебават... Явно трябват още познания и опит
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Мерси за поздравите, макар да започвам по малко да разбирам защо баща ми от край време не обича рождените си дниZen написа:Честит рожден ден!Макар и на патерици
Така е, има дни когато не върви, но това не може да ни откаже. И аз се капотирах в събота, но явно денят си беше такъв. Освен познания и опит си трябва и късмет
, а той е доста променлива величина
, така че дерзай и другия път да пишеш в "Успешни излети".

Иначе относно резултатите - чувствам се разочарован не толкова от липсата на слука, колкото от еднообразието на тъпия топъл канал. Като ида там имам чувство, че някой ме е хванал за гушата и стиска с две ръце. Подтискащо ми е, но ходя зарад тренировките, а тамошните рибки все по-малко ме радват

С нетърпение очаквам възможността да се развихря на свободния открит Дунав и да половя волни риби, заобиколен от спокойствие, тишина и величие

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ха и от мен честит рожден ден, жив и здрав.
Нещо рибарско, като подарък появи ли се?
Нещо рибарско, като подарък появи ли се?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Честит юбилей, СтефкоStefko написа: Иначе относно резултатите - чувствам се разочарован не толкова от липсата на слука, колкото от еднообразието на тъпия топъл канал. Като ида там имам чувство, че някой ме е хванал за гушата и стиска с две ръце. Подтискащо ми е, но ходя зарад тренировките, а тамошните рибки все по-малко ме радват![]()
![]()

Да си жив и здрав и да хилядиш

Аз на така наречения от теб тъпия топъл канал ходих само веднъж в живота си на 23 февруари тази година и това никога няма да го забравя

Eто и адът:

Понеже никой от колегите не можа да ме снима в тая фъртуна, накарах един приятел да ме снима вечерта у нас
с моя улов!

Распери и сулка по над 50 сантиметра всеки.
Значи, ако за теб това е "тъп топъл канал" - за мен си беше рибарски рай, защото за 40 минути хванах на блесни 5 класни риби, едната от които пуснах на място, защото не беше наранена.
А този човек до мен хвана още повече:

Трябва да си го виждал, живее в района и е работил там.
Преди да тръгна към вашия район Ivak на срещата предишната вечер "При кулата" ми даде твоя GSM, но не можах да ти се обадя и да се срещнем, понеже по моя немарливост ми беше паднала батерията, но това ще стане някой друг път. Аз, както и десетки хиляди други риболовци, нямам достъп до този "тъп канал", попаднах там инцидентно, благодарение на мой колега.
Просто ти завиждам и заблазявам, че ти имаш достъп

Наслука

Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
Хехе, Доценте, добре сте ги начесали с тоя юнак. Явно и на чужд терен се чувстваш добре
. Ще се радвам да дойдете отново по тези земи и да се видим евентуално
За да сме справедливи, трябва да отбележим, че в случая вие сте били от "правилната" страна на канала, където такива като мен нямат достъп
По ред причини именно там се събира най-голяма част от рибата, а поради избирателната пропускливост на риболовуващи, блъсканицата е малка и не е толкова неприятно, колкото в "другата" част на канала.
Може би затова не успяваш да доловиш и разбереш моята неприязън към това място, че чак ми и заблазяваш
А, че има риби - има, но те не ме радват толкова. Всъщност знам ли може и да не съм прав - всеки има свои възгледи за "гъделите" в риболова
Приеми поздрави от мен, и непременно да си заредиш телефона като се упътиш насам другия път. В противен случай рискуваш да бъдеш глобен с някое от тея апетитни бурканчета покрЪкло, дето се подават натрапчиво от едната снимка

За да сме справедливи, трябва да отбележим, че в случая вие сте били от "правилната" страна на канала, където такива като мен нямат достъп

Може би затова не успяваш да доловиш и разбереш моята неприязън към това място, че чак ми и заблазяваш

Приеми поздрави от мен, и непременно да си заредиш телефона като се упътиш насам другия път. В противен случай рискуваш да бъдеш глобен с някое от тея апетитни бурканчета покрЪкло, дето се подават натрапчиво от едната снимка