Къде се намирам:
Рибите
За рибите по света и у нас
naRiba.com

Форум

Разлика в пола на щуките :?:
Модератор: emo vasilev
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Разлика в пола на щуките :?:
Здравеите колеги.Много ме интересува,кои са отличителните знаци на 2-та пола щука.Ако някои може да ми каже всичко по което може да се различават ще съм много благодарен.
Благодаря предварително

Благодаря предварително

За Риба-Винаги готов
- jorro11
- ще става разбирач
Re: Разлика в пола на щуките :?:
Ами женските са по-едри, за друга разлика не се сещам.Лесно се познават женските около периода за хвърляне на хайвера по тумбестите кореми,ама през другото време незнам.Нека се изкажат по-опитните щукари.
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
....мъжките са с по светло зелен гръб като ги погледнеш отгоре, имаше нещо и за шарките , но ще ви излъжа.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Аз съм забелязъл самия цвят на кожата като ги гледам отгоре едните са по черни другите по бели на цвят ама мисля че това си е от различните водоеми в които са живяли.
За Риба-Винаги готов
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
...да, ама по тъмните винаги са били по дебели, и по логиктара на жоро11 се връзват нещата.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Всяка щука е с уникална разцветка и опетнение,както пръстовите отпечатъци при хората.

- morriddin
- научил се да хвърля
При щуката няма явно изразен полов диморфизъм. Разликата може да се установи по време на мръстенето (хвърлянето на хайвера). При женските през този период се забелязва яйцеполагало в областта на ануса, което е по-явно изразено.
ВЪДИЦАТА Е ГЪВКАВА ВРЪЗКА МЕЖДУ ДВА ШАРАНА !
-
- ще става разбирач
абе то и кефала не се различава тей много ама всеки като е хващал и го стисне малкоза тумбака и си личи кво е.. та може и щуката да се изпуска лесно трябва се пробва 

-
- разбира нещата
morriddin написа:При щуката няма явно изразен полов диморфизъм. Разликата може да се установи по време на мръстенето (хвърлянето на хайвера). При женските през този период се забелязва яйцеполагало в областта на ануса, което е по-явно изразено.

Е тва,не го знам какво е.полов диморфизъм
При човека ,по ясно е изразено при мъжките .При женските през този период се забелязва яйцеполагало в областта на ануса, което е по-явно изразено
Забелязал съм че при шарана,алкъта(аналното отверстие)на мъжкия, е по свита,а при женската е по отворена.
Щуката не съм я оглеждал около анусите,ама мъжката е като молив(равна),а женската им виси корема

На къса плувка,в репея...