Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
Аватар
yaata
фен клуб-скобар

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от yaata »

В събота минах след обяд, никой от присъстващите нямаше кълване за целия ден. Никаква активност на шаран, каракуда, уклей, костур ...[/quote]

То пък в неделя едни приятели бяха ходили на Дяково - пълно капо за целия ден.Дори и уклея не пипал.Абе тая риба се е пощурила нещо.
Наши учени откриха нова риба - Гад! Не кълве и това е!
memento
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от memento »

някои ходил ли е на щъркела скоро :D
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

Народе много си траете, по баластиерите кълат щуки и никой не се хвали, едни приятели ми се похвалиха за 4кг-ва от Богров, във вестника четох за 6 кг от Челопечене....кво става тука ? :roll:
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
aaa11
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от aaa11 »

Ribko написа:Народе много си траете, по баластиерите кълат щуки и никой не се хвали, едни приятели ми се похвалиха за 4кг-ва от Богров, във вестника четох за 6 кг от Челопечене....кво става тука ? :roll:

браво на приятелят ти ,колкото и пъти да съм ходил там все капо ,както и останалите 30 -40 колеги на язовира(ако става въпрос за не платения) .Единственото което съм виждал да вадят там е ,една щука около 300-400 гр миналата година. А по отношение за пресата не им вярвам много,тази щука може да е хваната преди 4 години .Това ми напомня за сома 100+ които го пуснаха тази година по новините (тоя с амбриажо :lol: ) а какво се оказа че е хванат миналата година.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Вестниците ги забравете, там няма нищо истинско. :wink:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
szhristov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от szhristov »

Ribko написа:Народе много си траете, по баластиерите кълат щуки и никой не се хвали, едни приятели ми се похвалиха за 4кг-ва от Богров, във вестника четох за 6 кг от Челопечене....кво става тука ? :roll:

Привет колега,

Пуснал съм една тема за щуки "къде за щука" - там от време на време се добавя от някой колега нещо за щука, ако търсиш конкретно за щука де. :arrow: иначе от колегите във форума май на истина няма попадения около София и баланстриерите. Аз лично мисля да посетя тази зад летището Враждебна в неделя да видя как е :roll: . Ще пробвам на тапа или дъно - зависи от положението на водораслите :arrow: та очаквай инфо неделя вечер.

:drinkers:

Поздрави
...и наслука
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

chirusa_bg написа:Вестниците ги забравете, там няма нищо истинско. :wink:
Абе и аз си мислех,че само ни баламосват ама като има снимки,мълча.. :D
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

За вестниците и аз мисля, че информацията в много случаи е силно изкривена и от спомени.
За Богров /неплатения/ вече трета година съм капо от към щуки, иначе ги има, но аз нямам и пипане. Според мен драстично намаля популацията и на бабушката, уклея и костура, които бяха масови риби до преди 5 години. Това е положението за мен.
Аватар
stan4o
новобранец
новобранец

Мнение от stan4o »

mario67 написа:Колеги,ще съм ви благодарен,ако някой сподели,къде около София мога да направя тематичен риболов на кротушки?
Може и по-далече да е...
Просто искам да си припомня детството....
бях приятно изненадан от езерото зад ТЕЦ-а в Дружба става дума за второто езеро което е по-далечното от реката, доста са омешани кротупките с дребни каракуди, но за сметка на това и са дребни :)
Аватар
yaata
фен клуб-скобар

Мнение от yaata »

Колеги, някой ако е ходил наскоро на Богров-платения-нека да драсне некой ред.Много ми е интересно там в момента как е положението с риболова, че последния път никъв го нямаше.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Понеделник бях. От към шаран слабо, 4 риби на щека, но само след обяд. Колеги хванаха още 4 или 5 на дъно и толкова. Щуката гонеше здраво и всички спинингисти имаха по няколко удъра.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
yaata
фен клуб-скобар

Мнение от yaata »

Благодаря за бързата информация. Дано като се постопли времето малко да потръгнат нещата, щото април ми се вижда някакси мнооооо далеч във времето.
boiko bojilov
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от boiko bojilov »

szhristov написа:

Привет колега,

Пуснал съм една тема за щуки "къде за щука" - там от време на време се добавя от някой колега нещо за щука, ако търсиш конкретно за щука де. :arrow: иначе от колегите във форума май на истина няма попадения около София и баланстриерите. Аз лично мисля да посетя тази зад летището Враждебна в неделя да видя как е :roll: . Ще пробвам на тапа или дъно - зависи от положението на водораслите :arrow: та очаквай инфо неделя вечер.

:drinkers:

Поздрави
здр. колега аз, бях миналата събота на враждебна но имали смисъл да се хваля за капото което направих.предимно ловя на спининг и доста често посещавам околните баластиери враждебна,малкото над него ,искъра до мазното 5-те могили, и това кадето го зариват в момента и положението е трагично та затова и не пиша имах една 45 см на враждебна и това от забраната на сам пп. пуснах я разбира се!!!!
aaa11
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от aaa11 »

някои скоро да е бил на огняново ??
aaa11
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от aaa11 »

сега се връщам от чепинци .Пълна скръб уклеи костур щука нищо.А колеги бол не може дасе намери място
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”