Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Тролинг по Дунав
Модератор: bobopeli
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Re: Любимия воблер!
Акцентът трябва да е върху тече и то яко.Troli Rapala написа:Дунава ми изглежда много труден за тролинг!Всичко тече и се променя постоянно!...
При скорост от 5-6-7-8 км./ч. на течението, за да го пребориш, трябва да си с малко над него, но това "малко" ти идва вече нещо от порядъка на над 10 км./ч., което пък си е множко за тролинг.
Абе, две добри има само в спортния бридж!

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Колега само срещу течението и то на наи-ниските обороти (700) на 50кс четритектов като се налагаше на места да стига до (1200об.мин) за да не стоя на едно мясноGODzillata написа:Акцентът трябва да е върху тече и то яко.Troli Rapala написа:Дунава ми изглежда много труден за тролинг!Всичко тече и се променя постоянно!...
При скорост от 5-6-7-8 км./ч. на течението, за да го пребориш, трябва да си с малко над него, но това "малко" ти идва вече нещо от порядъка на над 10 км./ч., което пък си е множко за тролинг.
Абе, две добри има само в спортния бридж!

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Че какво лошо има да се заседиш на едно място и воблера да играе, нали като завиваме като гламави за удър по язовирите ефекта е същия.
Потенциал голям има Дунав почвам го напролет, ако не ме накълне някой ще им скъсам трътките.
Потенциал голям има Дунав почвам го напролет, ако не ме накълне някой ще им скъсам трътките.
- GODzillata
Ми тогава по-добре да се закотвиш и да го оставиш да си вибрира от течението.Ivak написа:Че какво лошо има да се заседиш на едно място и воблера да играе,...

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
При завой в язовир воблера пропада а на дунава течението си го държи играещ и на една дълбочина. За там GPS-а е задължителен.Ivak написа:Че какво лошо има да се заседиш на едно място и воблера да играе, нали като завиваме като гламави за удър по язовирите ефекта е същия.
Кажи на някой,че има 300 милиарда звезди във Вселената и той ще ти повярва.Кажи му ,обаче че пейката е с неизсъхнала боя и той ще я пипне,за да се убеди,че е така.
-
- научил се да хвърля
През Септември си отделих една седмица специално за тролинг по Дунав. Времето беше уникално, а аз трябваше да проверя дали тролинга по голямата река има сми
Започнах плахо, но постепенно набирах увереност, увереност подкрепена с риби
В допълнение мога да кажа, че тролинга по Дунав има бъдеще за мен. Може би и за вас! Реката е голямо предизвикателство, но в същото време крие и неограничени възможности. Силното течение, дълбоките прагове, каменистите брегове, потопените дървета не са пречки както някои си мислят
, всичко това са само и единствено opportunitys
които можеш да превърнеш в дивиденти (риби).

Започнах плахо, но постепенно набирах увереност, увереност подкрепена с риби

На мястото на човек можеш да седнеш, но не и на късмета!!!
- GODzillata
Няк'ви камъни в моята градина или по принцип говориш?Иво Ломски написа:...Силното течение, дълбоките прагове, каменистите брегове, потопените дървета не са пречки както някои си мислят, всичко това са само и единствено opportunitys
които можеш да превърнеш в дивиденти (риби).

И се пише opportunities.

-
- научил се да хвърля
Киро, не е камък в никоя градина! И преди сме писали по въпроса, но тогава не изказах мнение, защото не бях пробвал. Сега обаче мога да кажа че има начин да избегнеш силата на течението, има начин и как да облавяш конкретно място, педя по педя
А ти вместо да ми коригираш правописа, бегай за риба! Реката малко по малко се прибра в коритото, а температурата на водата падна. Времето го дават идеално за следващите дни, така че в неделя вечер ще чаквам репортаж от теб (с много риби)!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Андро,пропада ако е каунт-даун/потъващ/ воблера!Ако е плуващ се вдига нагоре,а неутралния си задържа дълбочината!
Иво просто доказва предположението,че Дунава е "неразорана нива"-"златоносна жилка" за тролинг!Та пионерите по Дунава,само ще спечелят!

И КОМСОМОЛЦИТЕ евентуално НО ПРИ ПРАВИЛНА ТАКТИКАTroli Rapala написа:Андро,пропада ако е каунт-даун/потъващ/ воблера!Ако е плуващ се вдига нагоре,а неутралния си задържа дълбочината!Иво просто доказва предположението,че Дунава е "неразорана нива"-"златоносна жилка" за тролинг!Та пионерите по Дунава,само ще спечелят!
![]()

- горан
- ще става разбирач
Все си мисля,че за Дунава плуващите воблери ще са по-подходящи,в случай че сонара покаже препядствие, при спиране на лодката по-лесно ще се спаси примамката.Щербаков как хубаво си лови и на по-малки реки от Дунав на тролинг и какви хубави риби вади,чак ме е яд че шест години изкарах в Русе студент, пък не се занимавах с такъв риболов тогава.
- GODzillata
Е, кажи де?Иво Ломски написа:...Сега обаче мога да кажа че има начин да избегнеш силата на течението, има начин и как да облавяш конкретно място, педя по педя...

Кеф ти тук, в групата или на лс.

...иначе как да пусна репортаж с много риби в неделя?

-
- научил се да хвърля
Нека да ви попитам нещо! Защо си мислите че течението пречи? По язовирите колегите се опитват да забавят скоростта си по всякакъв начин
, защо?

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Добре де. Малко се отклонихме от темата , но искам да попитам мога ли с моята лодка, без регистрация да плавам по Дунава. Лодката ми е надуваема 3,60 и мотор 15 нр?????
Нямам и капитанско.
Любопитно ми е защото всеки тълкува закона различно. И между другото какво значи opportunities

Нямам и капитанско.
Любопитно ми е защото всеки тълкува закона различно. И между другото какво значи opportunities

Кажи на някой,че има 300 милиарда звезди във Вселената и той ще ти повярва.Кажи му ,обаче че пейката е с неизсъхнала боя и той ще я пипне,за да се убеди,че е така.
Колега за нашите уславия от 3 до 6км става като при ниската скорост сома (от личен опит го казвам) е по-активен докато бялата не я бърка високата скорост.Имал съм удар на дълбоко газещ воблер които докато вада хванала се риба на другата въдица беше стигнал до дъното и като започнах да навивам .........(стана работата)Иво Ломски написа:Нека да ви попитам нещо! Защо си мислите че течението пречи? По язовирите колегите се опитват да забавят скоростта си по всякакъв начин, защо?