Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Тролинг по Дунав
Модератор: bobopeli
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Любимия воблер!
Щуката и костура,а и расперът искат бърза скорост,от 5к/ч. нагоре!Би трябвало по посоката на течението да имате повече удари,дори и с 10к/ч! 

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Така де, ама когато е активна....иначе и идва некФо бързичко.Troli Rapala написа:Щуката и костура,а и расперът искат бърза скорост,от 5к/ч. нагоре!Би трябвало по посоката на течението да имате повече удари,дори и с 10к/ч!
От моя скромен опит установих, че в силно течение е направо невъзможно да се троли....е, троли се де, ама резултат никакъв.
Та зат'ва ми е интересно как така "има начин да избегнеш силата на течението, има начин и как да облавяш конкретно място, педя по педя..."

@Андрю, opportunities = възможности (подходящи/благоприятни), удобни случаи/моменти.
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- научил се да хвърля
Тролка, имаш усетTroli Rapala написа: Би трябвало по посоката на течението да имате повече удари,дори и с 10к/ч!

На мястото на човек можеш да седнеш, но не и на късмета!!!
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Минаваш например по диагонал!

-
- научил се да хвърля
Съгласен съм с теб, но имай предвид че средната скорост на течението по Дунав е към 5-6 км.ч.. Прибави към това и хода на лодката и ще видиш че примамката трябва да се води със скорост над 8-10 км.ч. т.е. трябва да избереш подходяща тактика или поне подходяща примамкаtoyo1 написа:Колега за нашите уславия от 3 до 6км става като при ниската скорост сома (от личен опит го казвам) е по-активен докато бялата не я бърка високата скорост.Имал съм удар на дълбоко газещ воблер които докато вада хванала се риба на другата въдица беше стигнал до дъното и като започнах да навивам .........(стана работата)Иво Ломски написа:Нека да ви попитам нещо! Защо си мислите че течението пречи? По язовирите колегите се опитват да забавят скоростта си по всякакъв начин, защо?

- GODzillata
И най-вече подходящото време.Иво Ломски написа:[...със скорост над 8-10 км.ч. т.е. трябва да избереш подходяща тактика или поне подходяща примамка

Между ПАСАЖЕРИТЕTroli Rapala написа:Минаваш например по диагонал!![]()

- iogo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Е то по-естесвено нещо от това рибата в течащи води да е застанала срещу течението и в повечето случай да очаква храната си носена от течението няма.Всеки грамотен спинингист би трябвало да го знае това. Същото се отнася и за тролинга.Такова е поведението и на пъстървата и на кефала в малките реки, така и на бялката риба и на распера а предполагам и на сома в река Дунав!Иво Ломски написа:Тролка, имаш усетTroli Rapala написа: Би трябвало по посоката на течението да имате повече удари,дори и с 10к/ч!, та дори и да си "блатен" лъв!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Това за по течението е абсолютно вярно.Не троля,но на спининг слуката с проводка по течението е повече от двойна в сравнение с тази срещу.Или поне такива са моите наблюдения.Отдавна ми е направило впечатление.

-
- научил се да хвърля
На реката има доста места с относително еднакво дъно/дълбочинаtoyo1 написа:Между ПАСАЖЕРИТЕTroli Rapala написа:Минаваш например по диагонал!![]()
и използваш направената вълна за по-голям ефект
![]()

ПП: При нас Дунав е широк около 1,2 км., така че няма да се пуашите от пасажерите

-
- научил се да хвърля
Ако те хванат нашите ще ти напишат акт, а ако те хванат "къдравите" отиваш в КалафатAndrey_76 написа:Добре де. Малко се отклонихме от темата , но искам да попитам мога ли с моята лодка, без регистрация да плавам по Дунава. Лодката ми е надуваема 3,60 и мотор 15 нр?????
Нямам и капитанско.
Любопитно ми е защото всеки тълкува закона различно. И между другото какво значи opportunities![]()
![]()
![]()

Колега ,пак обяснявам ВЛАЧИ СЕ С МИНИМАЛНАТА СКОРОСТ СРЕЩУ ТЕЧЕНИЕТО (така че лодката ПОЧТИ стои на едно място )Наи простия начин да видиш играта на воблера е като го пуснеш на метър до лодката.И понеже ТЕОРЕТИЦИТЕ СМЕ ПОВЕЧЕ ОТ ОСТАНАЛИТЕ да си каже кои кога и какво хвана на ТРОЛИНГ от р.Дунава ?Иво Ломски написа:На реката има доста места с относително еднакво дъно/дълбочинаtoyo1 написа:Между ПАСАЖЕРИТЕTroli Rapala написа:Минаваш например по диагонал!![]()
и използваш направената вълна за по-голям ефект
![]()
На повечето от тези места течението е стабилно (силно). Помислете сега, че на линията си имате един ДТД на Рапала (11 см.). Течението направо го убива. Примамката работи на границата на възможностите си! Какво ще стане ако в този момент го засилите допълнително придвижвайки се срещу течението? Еми разваляте играта
Затова както Троли каза, започвате да движите по диагонала
![]()
ПП: При нас Дунав е широк около 1,2 км., така че няма да се пуашите от пасажерите

-
- научил се да хвърля
Тойо, хванал съм малко повече от теб, но тово не е важното в случая
Реших да споделя нещо по тема! Нещо, което никои до сега не се реши да направи, поне що се отнася до р. Дунав. Другото което искам да ти кажа, е че пиша за нещо, което съм установил лично на реката
. Прав си обаче за едно, а то е че теоретиците (+ песимистите) са повече от практиците.

- GODzillata
Aaaaaa, пак ще те коригирам!Иво Ломски написа:...Реших да споделя нещо по тема! Нещо, което никои до сега не се реши да направи, поне що се отнася до р. Дунав. Другото което искам да ти кажа, е че пиша за нещо, което съм установил лично на реката. Прав си обаче за едно, а то е че теоретиците (+ песимистите) са повече от практиците.

Преди месец и половина се реших да го направя и си има тема за тролинг по Дунава - та ако искате да не спамим "Любимия воблер", можем да прехвърлим дискусиите за Дунава в темата?
Освен това, Ивчо, много-много не споделяш, а само загатваш...

И мен ме беше шубе целия форум като види, че може да се троли по реката - да не налятят с лодките догодина, ама така или иначе ще им отнеме време да се ориентират за местата, а пък и Дунава е голям, вода бол за всички.

Колега ако бях песимист нямаше да си правя разходки до Дунава а щях като другите да си влача на сигурно- (Иваиловград)Иво Ломски написа:Тойо, хванал съм малко повече от теб, но тово не е важното в случаяРеших да споделя нещо по тема! Нещо, което никои до сега не се реши да направи, поне що се отнася до р. Дунав. Другото което искам да ти кажа, е че пиша за нещо, което съм установил лично на реката
. Прав си обаче за едно, а то е че теоретиците (+ песимистите) са повече от практиците.