ВРЕМЕТО В МОМЕНТА И ПРОГНОЗИ ПО ЧЕРНОМОРИЕТО

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: ВРЕМЕТО В МОМЕНТА И ПРОГНОЗИ ПО ЧЕРНОМОРИЕТО

Мнение от Булти »

Любак , бахти добрия дет си :!: ...пак позна ...спести ми днес накисване в лодката...Господ здраве да ти дава ...

:drinkers:
Аватар
liubak
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от liubak »

Булти написа:Любак , бахти добрия дет си :!: ...пак позна ...спести ми днес накисване в лодката...Господ здраве да ти дава ...

Един ме хвали, двадесет ме псуват,Изображениедавай весело да става.

Изображение

Отдавна не беше ми се случвало.Изображение

ШЪ почерпиш, бурканче с РАЦИИИИ.Изображение
Аватар
liubak
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от liubak »

Във Варна заваля вече.
krasikostadin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от krasikostadin »

Любак, браво за точните прогнози :!: :!: :!: Очаквам утрешната с нетърпение, щот съм наточил куките. :D
ПАЗЕТЕ ПРИРОДАТА ЧИСТА!
Аватар
liubak
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от liubak »

Днеска през страната ще премине слабо изразено студено фронтче. Почти из цялата страна има условия от превалявания. Сутринта първо ще завали в София и северозападна Б-я и ще се предвижва на изток.
---------------------------------------------
За Варна : - Сутринта вятърът да е слаб 2-3 м/с. от север до неорентиран. Около 9 ч. да се ориентира от запад 4-5 м/с. и постепенно да се ориентира на северозапад и да усили 6-7 м/с. около 12-14 ч.Около обяд облачността да започне да се увеличава и около 14-16 ч. да имаме превалявания от дъжд.
-----------------------------------------------------
За Бургас- Сарафово : - Сутринта вятърът да е от запад 5 м/с., но около 9-11 ч. да се ориентира на северозападен 6 м/с. За Бургас и преди всичко южно от него, около обяд и след обяд се очакват заоблачаване и превалявания от дъжд.
--------------------------------------------
--------------------------------------------
За събота по Черноморието :
- Сутринта вятър от север/североизток 4 м/с., около 12-14 ч. да се ориентира от изток 4-5 м/с., и вечерта да се ориентира на югоизточен 2-4 м/с. Небето - ясно.
--------------
Неделя : - Сутринта вятърът да е от неорентиран до югоизточен 2-3 м/с., около обяд да стане 3-4 м/с. - на някои места и до 5 м/с.
и вечерта да падне до 2-3 м/с. от югоизток.
-------------------
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

Либак , а вчера следобед къв дъжд пра в Бургас , немам думи ...спести ми една пневмонийка ...

Аватар
liubak
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от liubak »

Оспамих темата, ама айде. :(
Изображение

Булти, шЪ мЪ повозиш ли на рикшата, като дойда в Бургас ? :D
карид
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от карид »

Булти написа:Либак , а вчера следобед къв дъжд пра в Бургас , немам думи ...спести ми една пневмонийка ...
И мен и мен :D . Тея синоптици дъжда го попрескочиха в Бургас за вчера. Иначе в момента пак разминавания с общите прогнози(не на Любака) за хладно и ветровито време. Напротив тихо и жежко за по къс ръкав си беше. Ма това в темата за иларията. :wink:
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

:D :D :D
Аватар
liubak
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от liubak »

От Югозапад към България идва многоцетрова депресия. Тя ще донесе почти повсеместни валежи над страната. Днес 25.10.2010 г. валежи няма да има. Чак довечера в Югозападна Б-я ще започне да превалява слабо.
------------------
На 26.10. - Посреднощ и сутринта ще вали в западна и южна Б-я по-силничко, а останалата част на страната слабичко или нищо. Следобед валежи трябва да има само в Югоизточна България , които да спрат вечерта и там.
---------------
На 27.10. - Посреднощ ще завали отново в Западна и Южна Б-я. До около обяд да завали в цялата страна с изключение на Североизточната и част. След обяд се очакват вече слаби превалявания и в Североизточната част на страната.
Вечерта и посреднощ валежите да станат по-силнички, а над Родопите и проливни.
----------
На 28.10. - Над цялата страна ДЪЖД, сутринта малко по-обилни над Южна и Югоизточната част. Вечерта първо в Западна Б-я и така постепенно движейки се на изток валежите да спират.
------------
На 29- 30 -31.10. - Валежи няма.
--------------------------------------
---------------------------------------
Вятър :
29.10. - В цяла България слаб 2-4 м/с., само по Черномориет да духа северен 5-6 м/с. от сутринта до около след обяд, след което да понамалее до 3-4 м/с.
---------
30.10. - В цялата страна слаб 2-4 м/с.
--------
31.10. - Сутринта и до обяд слаб 2-3 м/с. По Черноморието около обяд да бъде Изток-Югоизток 4 м/с., а за страната да стане Югоизток- Юг 3-4 м/с.
--------
------------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Прогноза за днеска 25.10.2010 г. /понеделник/
Вн. - сутринта слаб вятър 1-3 м/с., но около 10-11 ч. да се ориентира на Изток/Югозток 5-6 м/с. Сутринта марляво, с възможност край водните басейни да има и мъгла. Разкъсана облачност.
-------
Бс. - Същото.
Аватар
liubak
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от liubak »

Днеска с колегите това измислихме :
За Вн. - Сутринта вятърът да е от западен в западната част на града и по канала до северен по крайбрежието 4-5 м/с. През деня да се ориентира на северозапад/север около 5-6 м/с. Следобед и вечерта да понамалява до 3-4 м/с. Разкъсана висока облачност. Сутринта температурите да са 0 - 2 градуса, но през деня /от слънцето да станат 8-10 гр.
----------------
Бс. - През деня вятърът да е от северозапад/север 6-7 м/с. Следобед-вечерта и там да понамалее до 3-5 м/с.
----------
Субота и неделя по Черноморието вятърът да е слаб 2-4 м/с. Първият ден посоката му да е предимно от север/северозапад, а в неделя от югоизток.
Почти цялата седмица да е хубаво за морето.
Аватар
liubak
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от liubak »

В допълнение на предният ми пост, да сложа и малка промяна.
Утре след 12-14 ч. вятърът се очаква да се ориентира от изток/югоизток 4 м/с., под въздействието на по-високата температура на въздуха около 14 градуса / нещо като бризата през лятото/.
Аватар
liubak
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от liubak »

В момента и до около 10-11 ч. вятърът да е слаб 2-4 м/с. За Варна от неорентиран до югоизточен, а за Бургас /Сарафово/ от югозапад до неорентиран.
После за почти цялото Черноморие да стане изток/югоизток 5-6 м/с. Вечерта отново да падне 1-3 м/с.
Сутринта значителна ниска облачност която след обяд да намалее. На отделни места има малка вероятност да се образуват мъгли.
-----------------------------
Цялата седмица се очертава да е хубаво времето.
На 03.11.2010 г. вятърът да се ориентира от юг и постепенно да се изкривява на югозапад 4-5 м/с.
На 04 - 05.11. да стане със западна компонента 5 м/с. и през следващите дни отново да се върне на южен /малко в ляво, малко в дясно/ 3-5 м/с.
Последно промяна от liubak на Пон Ное 01, 2010 10:26 am, променено общо 1 път.
Аватар
liubak
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от liubak »

Момчета, ходите по морето, ами драснете два реда за вълнението след излет.
То прогнози дал Господ от къде да четете, но вълнението на морето от пряко наблюдение е най-добрата информация, с която да си помогнете.
Понякога всичко е хубаво : вятър, облачност, липсата на валежи, видимост и др. и след 100-150 км. преход стигаш и установяваш че не става за влизане в морето или риболов от брега.
Така че, драскайрте по някой ред. Не боли. :D
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Любо,днес нямаше много вятър - около 2-4м/с И,
но мъртвака беше към 3 бала,ако не и повече де.
Това към 7,30 - 9 часа,после може да е паднала вълната,но аз се изнесох.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Публикувай отговор

Обратно към “Внимание!”