Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Прът за пъстървов риболов
Модератор: sapuna
-
- вече хвърля и на тежко
Прът за пъстървов риболов
Някой може ли да ми каже, как се наричат пръчките за пъстървов риболов с променлива дължина? Предварително благодаря! 

Asenovgrad Fishing Team © ® Member of Asenova krepost fishing club © ®
- Божидар Стойков
- ще става разбирач
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Прът за пъстървов риболов
Не, колега, телескопичен 

-
- и господ не е толокова добър
Объркал си раздела, иначе пръчката е телескопичен спининг. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Не е спининг.
За риболов на пъстърва се използват специални болонези с гумени тапи на края на колената. Така може да се използват на каквато дължина искаш.
Примерно ако ловиш под надвесени клони, сгъваш болото и слагаш стръвта. После подаваш напред колкото колена решиш за да достигнеш до перспективното място...
Виждал съм френски такива по над десет метра.
За риболов на пъстърва се използват специални болонези с гумени тапи на края на колената. Така може да се използват на каквато дължина искаш.
Примерно ако ловиш под надвесени клони, сгъваш болото и слагаш стръвта. После подаваш напред колкото колена решиш за да достигнеш до перспективното място...
Виждал съм френски такива по над десет метра.
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
- batjoro76
- научил се да хвърля
До колкото разбирам,колегата пита за болонеза,която може да се ползва на различни дъжини. Все пак въпросът е за на леко. 
А Кърцата ме изпревари

А Кърцата ме изпревари

То не кълве, ама ние си ловиме
Хвани пусни-не бъди МЕСАР
А бе нещо не калват.... да бе само си смучат
Кое си е- си е

Хвани пусни-не бъди МЕСАР
А бе нещо не калват.... да бе само си смучат
Кое си е- си е

-
- и господ не е толокова добър
Човек се учи докато е жив
п.п.А относно мястото на темата, има си раздел за въдица и макара.

п.п.А относно мястото на темата, има си раздел за въдица и макара.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
ТРОТТА със зуум система ! Прав е кърцата тип болонеза !
сВОБОДНА рИБАРСКА пАРТИЯ - Не се оставяйте да бъдете мамени от други политически партии. Елате при нас!
-
- вече хвърля и на тежко
mikej написа:ето
http://www.masterfishing.bg/index.php?p ... hing_type=
гледам че има и 20% намаление
Ето затова говорихме

Здравей колега,
казва се "варио" заради това, че дължината й варира. Впрочем изобщо не е задължително да ползваш болонеза с тапи при риболов на пъстърва. Аз например ползвам Мавер Фалкон 6 метра и ми върши идеална работа. Ако си купуваш дълга въдица, задължително я претегли преди това, за да се увериш в точния грамаж. Едно кило пръчка мое да ти съсипе ръката, особено при целодневен риболов.
казва се "варио" заради това, че дължината й варира. Впрочем изобщо не е задължително да ползваш болонеза с тапи при риболов на пъстърва. Аз например ползвам Мавер Фалкон 6 метра и ми върши идеална работа. Ако си купуваш дълга въдица, задължително я претегли преди това, за да се увериш в точния грамаж. Едно кило пръчка мое да ти съсипе ръката, особено при целодневен риболов.
Сега ако ти се слуша,правиш следното.Купуваш си най леката 7-ца или 8-ца,които можеш да си позволиш.Разделяш се с върховата секция,поставяш подходящ с диаметъра на всяко коляно силиконов ринг,който да амортизира удара при нужда от бързо намаляване на дължината при вадене на рибата,на върха слагаш,една мотовилка с макс.дебел ластик,а може и на директна връзка,вързваш 1 метър повод,поне 0.30-.40 и след това типет по избор.С това такъмче,кеф ти изкуственна муха,кеф ти червейче.Успех.
сВОБОДНА рИБАРСКА пАРТИЯ - Не се оставяйте да бъдете мамени от други политически партии. Елате при нас!
-
- вече хвърля и на тежко
Добре е като идея, имам тук едно Hakuyo 600, използвам я вече рядко, така и така събира прахsteaven написа:Сега ако ти се слуша,правиш следното.Купуваш си най леката 7-ца или 8-ца,които можеш да си позволиш.Разделяш се с върховата секция,поставяш подходящ с диаметъра на всяко коляно силиконов ринг,който да амортизира удара при нужда от бързо намаляване на дължината при вадене на рибата,на върха слагаш,една мотовилка с макс.дебел ластик,а може и на директна връзка,вързваш 1 метър повод,поне 0.30-.40 и след това типет по избор.С това такъмче,кеф ти изкуственна муха,кеф ти червейче.Успех.

-
- вече хвърля и на тежко
Бат Стане, там където ходя да диря петнистите, на места и 3 метра са много, а на други 5 ми идват малко. Ей тук имам един малък пример за теснотияБат Стан написа:Здравей колега,

Ама ще почакам и все отнякъде ще изкочи нещо хубаво и да ми върши работа. Яд ме е тук преди година или две един колега беше пуснал едно Garbolino за продажба, обаче тогава бях на работа една седмица без прекъсване и като погледнах офертите вече беше продадена (за жалост). Иначе като излизам по Чая, използвам една Vega 3.85, досега не се е дала на никоя петниста, а що падания преживя и още е жива не е истина

Ей това е въдицата, голям боец е. Евтина и здрава