Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

ЛЕФЕР И ЧЕРНОКОП - 2010
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: ЛЕФЕР И ЧЕРНОКОП - 2010
roko-koko написа:Пичове на Мириус чернокопа изби доволно,сега излизам и следобед пак съм там .На слука.

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Е ади де - поне тук да видим каква беше тая риба.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Споко кептан ,струва ми се че наистина ще е кощунство да не се похваля с толкова улов .Скоро май ще намина покрай някой магазин .....ама като знам че ми викат компютърния гений и като се знам с каква бързина изпълнявам заданията си се замислям кога ли ще е това Нооо снимки ще има .Ок до тук добре.Преди малко звъннах на едни приятелчета които са от понеделник в Созопол ,вчера от 10 до 15 часа са взели по около 30-тина риби направо с бутикови размери с лека смяна на окраската
ако се сещате за какво иде реч.Това е пред нос Свети Стефан до Германката(на голямата волада ) и до Колкита.Днес рибата се е представила по-добре от 9 9 и нещо до преди малко са имали пак по толкова риби ама вече със по нормални размери.От мен бяха тия две бири.За сега от мен поздрави и гутбайзен. P.P.Вдигнало е вълна и е станало неприятно за риболов но си продължавало да си дава по едничка по двечки чернокопчета.

- 1000n
- разбира нещата
Моряка написа:Как да се разберем1000n написа:Отчасти съм съгласен с теб!Да,
през деня ако чепарето стои неподвижно във
водата резултатите са десетки и дори стотици
пъти по-слаби, но през нощта не са и два пъти, а са почти
идентични, като най-съществената причина е,
че рибата е ту отгоре близо до повърхността, ту
отива на по-дълбоко и трябва да я търсиш иначе,
ако ловиш с някакво много дълго чепаре, разлика
на практика няма!Наслука на всички!
аз ти цитирам риболова на ластик,не сутрин,не на обед,не от лодка.Говоря за нощем
Двама примерно клатим пръчките и хващаме.Единия спира да клати и оставя пръчката(нощем)и пали цигара.Та на оставената пръчка спира да се хваща риба,докато другия клатещ пръчката си(нощем),продължава да хваща.Това са моите наблюдения.В същото време на статично оставена пръчка(знаеш с кабел за стърчаща арматура)на чепаре или само голи куки с червей също се хваща.И да спрем в тая тема ,че тук дебнем чернокопа
Наслука за теб
А бе то аз те разбирам какво казваш, ама не знам дали ти ме разбра?

Цитирах просто положението през деня, защото сигурно почти всеки е забелязвал, че не се хваща риба на директния по светло в случай, че е оставил пръта на земята с потопено чепаре във водата, но без да клати!

Иначе чернокопа и аз го "дебнах" в събота, на вълнолома на железа - блесни и пилкери, като вторите са за предпочитене, защото играта във водата на тези примамки е почти същата като при блесните, но се замята десетки метри по-навътре.

Получих сигурна информация за около 30-40 чернокопа вчера сутринта пред фара на Поморие (от 3-ма човека). Имало и 1 циганка и 2 карагьозчета. Не е изчезнала още рибата, поне на юг има надежда, особено с това по-топло време, дето се задава.
. Мириус през КОракя от там през Агалина че до Колкита се хванаха около 600-700 чернокопа
с размери като на лефери ,лошото е че ги хванахме около 100-тина лодки общо
.Имаше доста сафрид мешан с граца ,времето си беше убийство.В нашата лодка общо имахме за цял следобед 3-ма човека 14 риби наистина с бутикови размери .........нооо бройката ......В Неделя заредихме пак лодката с провизии и сутринта почнахме обиколкита от Свети Стефан до Колкита морето приказка времето вълшвбство рибата ........ и тя вълшебство (в смисъл някой вълшебник трябва ти я закачи на куката )
Запукахме пак грацата ама по едно време и тя изчезна и се появиха бебенца граци каде направо се оплитаха в ламето без да се закачат на куката
.тук таме по някой карагиоз се хващаше с добри размери ,ама много рядко за целия риболов имаме по 3 бройки аз другите 2-ма в лодката единия 4 ,другия 6 броя всичките хванати на куки 7 -мици .Ами това е изпихме си пиенето изядохме си мезетата на чист въздух и се прибрахме с по кило кило и половина граца и няколко карагиоза направихме си разходката и се прибрахме доволни
Според мен големите зъбати риби са около ахтопол кадето им издават визи за Турция (дано се лъжа ,искренно се надявам да е така)Тука май са останали само някакви марзеланковци които са се успали и са изтървали автобуса за Резово и ся са мотат чудейки се какво да правят и още се угояват .Та така това са мойте 5-кинта ,поздрави и лека и успешна седмица ви пожелавам
.

Абе да питам аз след като няма чернокоп, защо борсата е отрупана със зъбати и то пресни ?На въпроса от къде ви го карат този чернокоп, циганина ми отговори от морето,аз го попитах, че какво ще прави тоя чернокоп в морето...аз си мислих че ви го карат от Витоша.Както и да е рибата явно е тук..
Зарганолог
- КИРО
- Обратна връзка:
Днес се "разходих" с цел чернокоп.
Още от канала ме отказаха колеги които се връщаха от морето,ама инат съм.
Имало защо все пак.Мъртвака си беше добър,като попаднеш между двете вълни,другите лодки се скриваха от поглед.
Идеята ми беше да пробвам воблер.Направих 3 тигела между вълнолома и Галата.
Само един найлон на воблера,и се прибрах.
А чернокоп имаше по мрежите на колегите,не много едър,но го има.
Още от канала ме отказаха колеги които се връщаха от морето,ама инат съм.
Имало защо все пак.Мъртвака си беше добър,като попаднеш между двете вълни,другите лодки се скриваха от поглед.
Идеята ми беше да пробвам воблер.Направих 3 тигела между вълнолома и Галата.
Само един найлон на воблера,и се прибрах.
А чернокоп имаше по мрежите на колегите,не много едър,но го има.
-
- научил се да хвърля
Ах мамка му,а вчера морето беше идеално.
Това че мрежарите вадят е добре, значи и нас може да ни огрее
Това че мрежарите вадят е добре, значи и нас може да ни огрее

да, истина е че мрежарите вадят по доста чернокоп в момента. остава да разберем как да я излъжем и на чепаре
- КИРО
- Обратна връзка:
Утре съм на работа-иначе пак щях да съм в играта.
И повече за този сезон - никакви проби.
Почвам да ловя при следващото излизане.
И повече за този сезон - никакви проби.
Почвам да ловя при следващото излизане.

-
- научил се да хвърля
Дай Боже,защото като има за теб ще има и за нас.Това,че мрежарите вадят поне за Варна е пресилено.Днес бяхме в морето и видях познати които се прибираха и имаха не повече от 4 кг.чернокоп.Можеби дава, но надолу към Бургас.КИРО написа:Почвам да ловя при следващото излизане.
- КИРО
- Обратна връзка:
Абе ако над 40кг са пресилено - нямаш грижи.Така ги смятай.
Аз този сезон имам 4 ( четири ) броя,и то релийз парчета.
Ама ще го ковна - има време.

Аз този сезон имам 4 ( четири ) броя,и то релийз парчета.
Ама ще го ковна - има време.
Вчера влязох с лодка от Аркутино към Пангоза .Рядък чернокоп.Резултата е около 50 бр. за целия ден! Днес пак съм там!
Ох гоооркия той ,50 -бройки ,направо си за оплакване колега
.Бъзикам се 50 -бройки от 23 -октомври не съм ги сънувал
.По-важното е че изскача информация за зъбатко което ме успокоява че ще има възможност за още едно сгащване на тоя тарикат.Поздрави и слука на всички които са в морето
.