Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

ЛЕЖЛЯК..
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
ЛЕЖЛЯК..
никьде не видях нещо по вьпроса-миналата седмица го пробвах,за бяла мряна и евентуално,знам за кво още?мнооо било добро!!!па и на мен добре ми изглежда,ама като не сьм запознат-за река ли,за язовир ли-изобщо,ако не ви мьрзи,кажете некоя подробност 

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
- Николай Неделков
- учете се от него
5кила,значи въпросната твар я Пернишко я използваме за риболов на клен.Тука по Струма дава добре,с оглед на това че реката е малка и няма много големи риби пак излизат по 1-2 клена около 30-40 см на ден.Чул съм че по Кюстендилско добре дава(отново клена) и то досто по добре от тука ( все пак там Струма е 2-3 пъти по широка
) но не очаквай нещо спецялно,ако търсиш клен на това нещо трябва да ловиш само на него и доста да обикаляш,ако във вира в който ловиш не клъвне до 10-15 мин след хвърлянето просто се мести на друг вир-това му е цаката,е поне при мен е това
А и относно самия лежляк: живее в стари торища,в сухите пластове на торта,понякога се среща и в изгнилите дървета.Прилича доста на бял дървесен червей,дебел е и дълъг около 1,5 - 3 см, на цвят е бяло-кафяво-жълтеникъв. 5кила надявам се да говориме за една и съща твар,а ако не,то въпросното нещо на което викаме лежляк в Перник е доста добро за клен.

http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
- emo vasilev
- сериозен играч
.Това за което пише градското се нарича бабак-лежляка прилича на гъсеница и е тъмнокафяво-черен на цвят ,живее в мочурливи места на 5-10 см дълбочина.Сега за рибата- освен речния кефал много добре дава и черната мряна-вариантите са два- на плувка или на дъно.На дъно резултатите са по-добри-монтажа е подвижна тежест и на 20-30см от тежестта кука №10-14 бяла с широка извивка.Закачаш лежляка на средата,мяташ в някой бързей и чакаш.Специално на Струма на лежляк можеш да хванеш почти всякаква риба.НАСЛУКА 

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
- велчев62
- ще става разбирач
Тази стръв съм я чувал като сивак,лежляк,бумбарек,силикат и ето клипчето.
http://youtube.com/watch?v=vm3BFrgYazw
http://youtube.com/watch?v=vm3BFrgYazw
- Local
- учете се от него
Пфу, чета и си викам к'ва ли ша е тая твар , а то аз я ползвам от 4-5 години , по Асеновградските магазини е известна като Би(у)мбарек и е страшно удачно стръв за маришката черна мряна и кефал. Носило ми е големи успехи особено точно след забраната. Имайте едно на ум, удари на дъно когато изпозлвате тази стръв , са светкавични 

Клавиатура риба не лови!!!