КЕФАЛОВИ ( илария, платерина, кефал ) - 2010

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Re: КЕФАЛОВИ ( илария, платерина, кефал ) - 2010

Мнение от 1000n »

dobria1 написа:
1000n написа:, пък и там където спират корабите е над 10 метра и с тези седмици и осмици, дори и да имаш гаца с хляб на дъното, червеят ще бъде на метри от хляба и ефект от гаци и ловене по такъв начин(на плувка с директен) ми изглеждаше губеща кауза :? , освен ако не ври и кипи от риба(виж на зеления фар е по-плитко - 8 метра и там е вече друга история)! Та затова и питах какво е положението там! :roll:
то може и 20 метра да е и гацата ти да стои на 3-5 или който си там метър си избереш :wink: :wink: :wink:
Ей добре бе, dobria1! :D По мое скромно мнение, тук във форума си сред първенците в генериране на нови идеи! :D Имаш моите поздравления! :D Наслука на всички! :D
Аватар
kkiryazov
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от kkiryazov »

В обедната си почивка се разходих до моста в Бургас. Вадат по някоя дребна и средна илария/платерина
amatev1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от amatev1 »

kkiryazov написа:В обедната си почивка се разходих до моста в Бургас. Вадат по някоя дребна и средна илария/платерина
На какъв метод ги вадят и колко често, че имам две излишни дози в хладилника :D
"Преплувах залива с труд, хванах пръта и както си бях до гърди напънах, рибата подръпна, аз въодушевен напънах още малко и праааас, Гарболиното на две."
Аватар
kkiryazov
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от kkiryazov »

По средата на моста ги вадеха на дъно, а в края - където е платформата един ги ловеше на потапяща бомбарда. За една разходка + малко зяпане, онзи на плочата хвана 2, а тези в началото извадиха 2 риби като отивах и още няколко ( едната си беше добра) на връщане. Имаше и хора на плувка, ама докато минавах нищо не хванаха.
amatev1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от amatev1 »

kkiryazov написа:По средата на моста ги вадеха на дъно, а в края - където е платформата един ги ловеше на потапяща бомбарда. За една разходка + малко зяпане, онзи на плочата хвана 2, а тези в началото извадиха 2 риби като отивах и още няколко ( едната си беше добра) на връщане. Имаше и хора на плувка, ама докато минавах нищо не хванаха.
А такааааа ! В неделя съм с бомбардите подбрани за платеринките ... големи. :D Ако ги вадеха само на дъно нямаше да си правя и труда, щото не ми е кеф на дъно да чакам на едно място, друго си е спинингЪ :D Мерси колега Кирязов, а аз ще се постарая да ви информирам ако съм дръпнал нещо или съм се капотирал. :lol:
"Преплувах залива с труд, хванах пръта и както си бях до гърди напънах, рибата подръпна, аз въодушевен напънах още малко и праааас, Гарболиното на две."
Георги Вутов
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Георги Вутов »

Преди няма и 5 минути се връщам от Аспарухово. От 10 до към 14:00 само 4 попа.. илария никва! От 100тина човека видях само двама който имаха по 1 малка илария. Не знам просто.. жива трагедия
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

Георги Вутов написа:Преди няма и 5 минути се връщам от Аспарухово. От 10 до към 14:00 само 4 попа.. илария никва! От 100тина човека видях само двама който имаха по 1 малка илария. Не знам просто.. жива трагедия
Свърши иларията колега, тя няма да яде цяла зима ;).
Зарганолог
Георги Вутов
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Георги Вутов »

Как ще е свършила ... то сега нали преди да се "зазими" трябва уж най много да яде ..
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

Ами то стана 2 месеца се зазимява,лятото водата беше 30 градуса,като стана 25 почна да взема сериозно...сега водата е около 14 градуса,не че е много студена но разликата е голяма..от сега нататък ме съмнява да има резултатни улови на кефалови.Но в крайна сметка това си е мое мнение по наблюдения от предишни години.
Наслука!!!
Зарганолог
hunte
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от hunte »

днеска се разхождах из морската градина в Бургас и ми направи впечетление че по цялата плажна ивица имаше рибари - търсиха илария/платерина на дъно - не се приближих да видя резултатите , но може някой колега да сподели!
все пак чух че през седмицата са взимали доста , така че това обеснява многото рибари днес!
по време на разходката видях 2ма да извадят риби но ми се видяха дребнички ...
И лошия ден в риболова е по-добре от добър ден на работа
Raptorr
фен клуб-скобар

Мнение от Raptorr »

Днес с колегата ivalpetkov бяхме на Илия Бояджиев и положението беше трагично...Сутринта духаше много гаден западен вятър,който после поутихна,но рибата така и не се появи.от 6:00 до 12:00 нито една илария...Даже до 11 часа нямахме удар :D :D Колегите от външната страна хващаха някоя друга иларийка на дъно,но на бомбардите не искаше да пипне даже...В 11:30 един зарган ме спаси от капото :lol: но не можа да ме задържи на кея и се прибрах :D Та до обяд един зарган и това е.При колегите които се връщаха от юг положението беше същото...мислеха си,че ще спасят положението на Илия Бояджиев но уви.
Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivalpetkov »

да ,истина е...направо трагедия....ааа значи все пак онова ,което ти гонеше бомбардата като си тръгвах я е настигнало :lol: хи,хи е не сме капо де-аз с 3 попчета а ти с един зарган :lol: хи,хи ,хи.хората с тапичките на дъно вадеха чат пат но това не е моя стил ха ха,май май ще консервирам въоръжението за зимата вече с тънка смазка ама за втори път вече за 1 седмица и пак съм на морето :lol:
Raptorr
фен клуб-скобар

Мнение от Raptorr »

Настигна я :D Като тръгвах морето беше тава,нямаше грам вълничка,но нямше следа от риба...Утре пак ще се ходи някъде,че тея две дози с черви пари съм давал за тях,а си стоят :lol: Някой ако има данни за риба на юг от бургас,може да сподели,няма значение илария,платерина,зарган :?
Аватар
Божидар Стойков
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Божидар Стойков »

На моста в Слънчев беяг днес само 2 Иларии... Колегите казаха че от миналата неделя не е дало...
Изображение
Изображение
amatev1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от amatev1 »

Днес на моста същата тегава работа .. Мъка ! .. Май рибата си отиде вече, сега е време за паламуда. Вчера се дочу, че давало към Ахтопол на чепаре.
Заключено

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”