КЕФАЛОВИ ( илария, платерина, кефал ) - 2010

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
mitko_mt
новобранец
новобранец

Re: КЕФАЛОВИ ( илария, платерина, кефал ) - 2010

Мнение от mitko_mt »

През лятото бях на морето и лових кефали с нещо като чепаре. Представляваше три повода с куки като, като над тях имаше цветни топчета, като от корк. Може ли някой да ми каже как се казва това приспособление и каква е ценато му, тъй като ми го беше подарил един рибар.
Raptorr
фен клуб-скобар

Мнение от Raptorr »

mitko_mt написа:През лятото бях на морето и лових кефали с нещо като чепаре. Представляваше три повода с куки като, като над тях имаше цветни топчета, като от корк. Може ли някой да ми каже как се казва това приспособление и каква е ценато му, тъй като ми го беше подарил един рибар.
Евтино е.В зависимост от магазина от който ще го вземеш е 1 лев или 1.50 Попринцип можеш да си го направиш и сам,но цената не е толкова фрапираща,а и се лови предимно на песъчливи места и рядко се къса :)
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

mitko_mt написа:През лятото бях на морето и лових кефали с нещо като чепаре. Представляваше три повода с куки като, като над тях имаше цветни топчета, като от корк. Може ли някой да ми каже как се казва това приспособление и каква е ценато му, тъй като ми го беше подарил един рибар.
Това е стандартен дънен такъм за кефалови риби ,топченцата служат за повдигачи на бидема, за да не се оплита в основната линия на такъма.Цената на тези тапички е около 1 лв за 10 бройки ..но можеш да си направиш сам от корк или стари джапанки(от онези леките,евтините по левче чифта)ще изкараш 50 тапи от една джапанка :)
Зарганолог
borko84
новобранец
новобранец

Мнение от borko84 »

Разходих се по целия канал в Аспарухово - колегите си дремеха и никой нищо не вадеше. Реших, че рибата ще е към морето и отидох на Аспаруховския вълнолом - същата работа, само дето единия колега имаше една много прилична заргана и една иларийка. Водата беше кристална и имаше силно течение към морето. Постоях там около 20 -тина минутки и нищо не се случи. След това мръднах до Карантината. Там имаше 5-6 човека на дъно и пак НИЩО. За първи път тази година отидох за риба без да си разпъна пръчката :( ...
jegope
новобранец
новобранец

Мнение от jegope »

на краиморие три дена под ред си палня кофата с платерина вчера 39 бр
hunte
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от hunte »

jegope написа:на краиморие три дена под ред си палня кофата с платерина вчера 39 бр
на плажа ли колега или ?
И лошия ден в риболова е по-добре от добър ден на работа
jegope
новобранец
новобранец

Мнение от jegope »

да
BOBCAT
новобранец
новобранец

Мнение от BOBCAT »

Платерината ЯВНО се бе прегрупирала около АГАЛИНА в неделя (06.11.2010) Първо бяхме на Райския към седем и нещо. Нямаше хора но и никаква риба, затова отскочихме на Агалината. Какво да кажа стояхме до тъмно АЗ спах 3 пъти по час :) .МОЯ резултат беще ЕДНА ГРАЦА , ЧЕТИРИ ЗИГИТА И 48 ПЛАТЕРИНИ :) като държа да подчертая че не си давах зор. Колегите предполагам взеха повече .
Аватар
ribarshe
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribarshe »

Днес на Морска гара сутринта нямаха риба , на фара също. На пясъка и на чупката вадеха дребно от време на време :D
Аватар
cheatereye
новобранец
новобранец

Мнение от cheatereye »

Днес на скалите преди с. Варвара беше доволно ;) от 13:30ч. до 16.00ч.
20 бр. платерини
и незнам от къде изкочиха и 3 парчета дребен чернокоп.
За сега това е от мен, утре повече 8)
Наслука!
B lo w мy мind & F o ll o w мe
Аватар
ribarshe
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribarshe »

Тази сутрин на Морска гара нямаше никой , на пясъка вземаха по някоя илария , на обяд на трета буна един час пробвах на плувка - нищо, на бомбарда вземаха рядко заргана
карид
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от карид »

Днес се поразходих по плажа към солниците-десетки рибари го бяха окупирали. Кой с бомбарда, кой с дънни. За 30 мин видях да извадят 2-3 парчета, но дребни иларии.
hunte
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от hunte »

дам така е - дребно и не много често...
вчера бях на крайморие същата работа - дребно и основно преди да падне мъглата... след това все по рядко и по рядко....
карид
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от карид »

hunte написа:вчера бях на крайморие същата работа - дребно и основно преди да падне мъглата... след това все по рядко и по рядко....
Интересно какво става с КРЗ-то. Вчера мярнах десетина коли на пътя и още толкова от другата страна...
hunte
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от hunte »

ееее мерси че ме подсети :) на връщане минахме от там - то едно време се отвори вдигна се мъглата - колегите които бяха там ловяха на дъно от външната страна и на върха имаше 3-4 колеги с бомбарди - рядко на дъно на бомбарди също от време на време отново дребна ...
виждаха се отпреде как обикалят няколко единични зарганчета и от време на време някой чернокоп но не пипаха на бомбардите...
Заключено

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”