Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com

Форум

С лодка в морето
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Re: С ЛОДКА В МОРЕТО
П.С. Забравих да спомена ,че процедирахме по същия начин и в Неделя с малко по-добър успех и малко повече
отколкото
.

-
- сериозен играч
малкия пангоз - ако може да обясниш какво е това ще съм благодарен , че съм новобранка и не ги знам местата 

татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
Колега,къде в Гърция се случва това събитие и по кое време?На една от снимките се вижда един остров,който много ми прилича на Самотраки,ама не съм много убеден.Шморхи написа:Узаки и дзадзики, хубава комбинация. В Гърция било хубаво. .....
Иначе много разнообразен риболов сте спретнали.Имали сте най-различни вкусни рибки.

Ми това е от гръцката дума ''πάγκος ''- пейка,бюро,шкаф,тезгях,и още многоrimohit написа:малкия пангоз - ако може да обясниш какво е това ще съм благодарен , че съм новобранка и не ги знам местата

В случая се използва за висока скална плоча някъде в морето

Да, Самотраки е. Рибите са от края на миналата седмица, от сряда до неделя. Местните също се чудеха, че няма големи риби. Отдаваха го на тихото море(беше като язовир през цялото време) или на земетресението, което е имало във вторник.
Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
Ами колега,на драго сърце ще ти обясня ,стига да ме разбереш .Това е пред нос Агалина малко североизточно от него ,на хотел Марина леко трябва да се вижда купола на кулите ама леко на юг има три антени преди коракя и те при ясно време трябва да се виждат наравно с Колокита отляво (това при положение че си застанал носа към къмпинг Смокиня).И като стигнете долу горе на това място ще пробвате докато умерите градинката .А най -лесният начин е да се завъртите покрай някоя рибарска лодка има винаги по няколко броя .Дано съм бил полезен с обяснението освен ако не си се базикалrimohit написа:малкия пангоз - ако може да обясниш какво е това ще съм благодарен , че съм новобранка и не ги знам местата

-
- сериозен играч
Благодаря Роко..Ориентирах се 

татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
Радвам се ,че съм бил полезен с нещо
.

Шморхи, а в Гърция как стои въпроса с лодката. Може ли човек да си пусне свободно гумена лодка с двигател или трябва разрешително за нея, както и за всеки човек който ще лови риба от нея. Ако трябват такива разрешителни откъде се взимат и колко струват ?
Можеш да си пуснеш където и каквото искаш, но не може да ловиш без разрешително. Важи две години и може да се издаде от всяко пристанище. Службата се нарича Лимехарио мисля. 30-35 евро, две паспортни снимки и чакаш да ти го издадат. Може да стане веднага, може и след месец(добре е да имаш някой познат там, който да го направи за да не се занимаваш ти). Разрешителното е поименно и важи за човек, не за лодка. Ако сте двама или трима, всеки трябва да има разрешително. Важи за дадения регион където е издадено, а ако се лови другаде, трябва да се презавери, но не е задължително(освен ако някой не реши да се заяжда, че нямаш презаверка).
Ние нямахме разрешително, но хората от другата лодка имаха, а и познаваха местните, които пък бяха "инструктирани" да не ни закачат.
Дори тези снимки на брега, които съм пуснал не трябваше да ги правим за да не привличаме излишно внимание, но....Там го няма това като в България, да правим "села" и прочие. Почти никой не лови с малка лодка и те се броят на пръстите на едната ръка. Всяка нова лодка веднага се забелязва.
Острова е малко населен и хората се познават и си пазят редовните клиенти, а и ние гледахме да не се набиваме на очи с викове, крясъци и демонстрации. Ако не те познават, ще ти дойдат "на гости" и става дебело - конфискации, глоби...всичко е възможно, зависи колко са мотивирани властите на даденото място.
В общи линии, изкарахме на брега само 3 риби и няколко калмара и сепии. Това за 4 дена риболов от сутрин до вечер. Другото е "catch and release". Просто за спорта.
Ние нямахме разрешително, но хората от другата лодка имаха, а и познаваха местните, които пък бяха "инструктирани" да не ни закачат.

Острова е малко населен и хората се познават и си пазят редовните клиенти, а и ние гледахме да не се набиваме на очи с викове, крясъци и демонстрации. Ако не те познават, ще ти дойдат "на гости" и става дебело - конфискации, глоби...всичко е възможно, зависи колко са мотивирани властите на даденото място.
В общи линии, изкарахме на брега само 3 риби и няколко калмара и сепии. Това за 4 дена риболов от сутрин до вечер. Другото е "catch and release". Просто за спорта.
Разликата между английските ,руските и българските форуми:
...бравос Шморхий ...в Бургаския залив се е появила амфибия :

...подробностите тук :
http://bulti.forumn.net/forum-f1/topic-t33.htm#317

...подробностите тук :
http://bulti.forumn.net/forum-f1/topic-t33.htm#317

-
- сериозен играч
[youtube]<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Z5nubMsBrG8?fs ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Z5nubMsBrG8?fs=1&hl=bg_BG" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>[/youtube]
Бааси , тва кога ве ? 

-
- сериозен играч
Вчера или онзиден!
http://radiomilena.com/news/?p=7887
http://radiomilena.com/news/?p=7887
-
- новобранец
Пред 4-та буна пак поп-а спаси риболова - около 2 кг.Но доста мъка от 10 до 15ч.