Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Любимия воблер!
Модератор: bobopeli
- bigfisherman
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Re: Любимия воблер!
Сори за спама , ма и аз да поосера темата, както доста хора тук, явно Сашко не си контролира модовете и оттам цялата манджа става "добре подправена", май тия бмв-та са му отнели цялото време
ULDO1= на всяка манджа мерудия! :
Явно имаме поредния "колега" който няма с к'во да си уплътнява времето ... погледнете му всички коментари, колегата трупа актив от всякакви безмислени постове ... много е объркан, откъм теми и правилно тълкуване, иначе на местно ниво може и да е "корифей" в риболова ...

ULDO1= на всяка манджа мерудия! :
Колега "коректор" и "литературен критик-анализатор" темата е точно това и като не ти изнася /по-принцип има модератор, който щеше да ти набие колците/ не пиши. За твойте литературни възможности ще открием специална тема ... "Свободни разсъждения върху конкретни теми и импровизации по тях" !!!ULDO1 написа:... от колкото да сложа една снимка и да кажа че това е "бияча"...

Явно имаме поредния "колега" който няма с к'во да си уплътнява времето ... погледнете му всички коментари, колегата трупа актив от всякакви безмислени постове ... много е объркан, откъм теми и правилно тълкуване, иначе на местно ниво може и да е "корифей" в риболова ...

Последно промяна от bigfisherman на Вто Ное 09, 2010 9:27 am, променено общо 4 пъти.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Бе не се яжте за глупости!
Лакът за нокти има един недостатък,много е тежък!
Не става за всички воблери,щот целта е да е максимално лек за да плува добре!Тойо,качи некоя снимка!Боядисването на воблера се нарича Къстъм-воблер,но при мен резултатът е малко над нулата!
На двете снимки се вижда Кастъм- Денсър и Сливър!
Горане от описанието,май говориш за Денсър Редтайъл-Чъб!
Имам го и залагах 3-4пъти на него без успех,явно не мога да му нацеля времето га-работи!
Вече сме двама без риба на него,значи не е Любим-бияч!

Не мога да качвам снимки от НЯКОЛКО месецаTroli Rapala написа:Бе не се яжте за глупости!Лакът за нокти има един недостатък,много е тежък!
![]()
Не става за всички воблери,щот целта е да е максимално лек за да плува добре!Тойо,качи некоя снимка!Боядисването на воблера се нарича Къстъм-воблер,но при мен резултатът е малко над нулата!
На двете снимки се вижда Кастъм- Денсър и Сливър!
Горане от описанието,май говориш за Денсър Редтайъл-Чъб!
Имам го и залагах 3-4пъти на него без успех,явно не мога да му нацеля времето га-работи!
![]()
Вече сме двама без риба на него,значи не е Любим-бияч!
![]()

- Don4o_62
- учете се от него
Това с боядисването е несириозно.В смисъл,мислиш си че взема на тоя цвят,но другата година същия неще да го погледне.Трета година ловя с воблери,и три пъти съм сменял цвета,че на стария неще да барне.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

- горан
- ще става разбирач
А, Дончо не мога да се съглася. Има цветове, на които винаги взима повече, отколкото на други - Просто са по универсални.Според мен даден цвят работи при стечения на няколко фактора, слънчевост, цвят на водата, вятър и други.Просто някои цветове са много по специфични и работят точно при определени условия, които ги има много по-рядко по-водоемите.Иначе според мен няма тотално неработещ цвят, въпроса е да му уцелиш момента, което е най-трудноDon4o_62 написа:Това с боядисването е несириозно.В смисъл,мислиш си че взема на тоя цвят,но другата година същия неще да го погледне.Трета година ловя с воблери,и три пъти съм сменял цвета,че на стария неще да барне.

Мине ли покраи хищтника го е отнесъл (единствено Сливърите бляскат с металната човка и дразнат допълнително СОМА) Над пет метра мисла че е тъмно и цвета не е от значение ВИБРЦИИТЕ и ТРАКАНЕТО не са за пренебрегванегоран написа:А, Дончо не мога да се съглася. Има цветове, на които винаги взима повече, отколкото на други - Просто са по универсални.Според мен даден цвят работи при стечения на няколко фактора, слънчевост, цвят на водата, вятър и други.Просто някои цветове са много по специфични и работят точно при определени условия, които ги има много по-рядко по-водоемите.Иначе според мен няма тотално неработещ цвят, въпроса е да му уцелиш момента, което е най-трудноDon4o_62 написа:Това с боядисването е несириозно.В смисъл,мислиш си че взема на тоя цвят,но другата година същия неще да го погледне.Трета година ловя с воблери,и три пъти съм сменял цвета,че на стария неще да барне.

- Don4o_62
- учете се от него
Мисля,че за язовирите,воблерите се влияят от цвета.Пример,преди три години с едно фензи уклейска разцветка им късахме джуките.Миналата година и тая,рибата не ще изобщо да го погледне.Миналата вървеше на сините цветове,като тая пак не щеше да ги види.Удряше но рядко.А тая харесва зеленикавите.Поне го изпитах.А на реките според мен се влияе от формата и играта,не толко от цвета.

- горан
- ще става разбирач
Тука мога да се съглася, със същото френзи само че по миналата година, много бяла риба излових,като 90 процента от ударите бяха на него, а миналата и тази доста, епизодични риби на него /само щука, щото бяла няма/ все още не мога да си обясня защо се получава така.Същите ситуации имам и със още един два воблера.Don4o_62 написа:Мисля,че за язовирите,воблерите се влияят от цвета.Пример,преди три години с едно фензи уклейска разцветка им късахме джуките.Миналата година и тая,рибата не ще изобщо да го погледне.Миналата вървеше на сините цветове,като тая пак не щеше да ги види.Удряше но рядко.А тая харесва зеленикавите.Поне го изпитах.А на реките според мен се влияе от формата и играта,не толко от цвета.
- горан
- ще става разбирач
Стига бе тези могат ли изобщо да плуват, ако говориш сериозно направо съм шокиран, мисля че преди две години бях взел такива воблери и играта им беше отчайваща.ULDO1 написа:ЕТО ТОВА Е БИЯЧА
Визирам този средния ,ред хеда.Хваща всичко и по всяко време.Убеден съм че това е полезна информация за тези дето, стоят, четат и имат наглоста да да претендират че видите ли темата се е оспамила и не им се предоставя смляна информация.![]()
Надявам се че модераторите няма да ми изтрият поста щото е точно по темата пък и ми е важно да трупам мнения.![]()
- Don4o_62
- учете се от него
Аз ако покажа едно китайче,дето имам с него за едно лято над 40 бр. хищна на Марица,направо ще се объркат стереотипите на много хора за воблери.Разбрах,че не се робува на марка,а на уловист,без значение пройзход.Всичко е до проби.горан написа:Стига бе тези могат ли изобщо да плуват, ако говориш сериозно направо съм шокиран, мисля че преди две години бях взел такива воблери и играта им беше отчайваща.ULDO1 написа:ЕТО ТОВА Е БИЯЧА
Визирам този средния ,ред хеда.Хваща всичко и по всяко време.Убеден съм че това е полезна информация за тези дето, стоят, четат и имат наглоста да да претендират че видите ли темата се е оспамила и не им се предоставя смляна информация.![]()
Надявам се че модераторите няма да ми изтрият поста щото е точно по темата пък и ми е важно да трупам мнения.![]()

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Нещо,само се плямпа а снимките на "любимият воблер",са нъц!
Давай,Дончо смело и го покажи,щот и без това няма да го ползвам никога,а иначе за ролята на цвета си в час!
Обаче за Тойо,нема значка цвета и под 5метра рибите са слепи и не правят разлика между цветовете!
Всичко е просто и треа само да се обикаля до откат,ли?
Питай ме,кога некой хищник ще захапе розов или резида "Ленд круизър"?-Точно никога,само ще загубиш щот не е ПРАВИЛНИЯТ цвят,черен или сребрист!
И при воблерите е същият филм-ЦВЕТЪТ продава или хваща!
Тойо ми дължи две бири за лекцията!

- горан
- ще става разбирач
А, Троли аз съм оправдан за плямпането - скаран съм с качването на снимки, явно съм малко индианец с техниката и все не ми остава време да се науча.За това сама описателно работя. Моя любим бияч напоследък е Рапала Джойнтед шад рап 6см. Перч
Теоретика се ВКЛЮЧИ на времеTroli Rapala написа:Нещо,само се плямпа а снимките на "любимият воблер",са нъц!Давай,Дончо смело и го покажи,щот и без това няма да го ползвам никога,а иначе за ролята на цвета си в час!
Обаче за Тойо,нема значка цвета и под 5метра рибите са слепи и не правят разлика между цветовете!
Всичко е просто и треа само да се обикаля до откат,ли?
Питай ме,кога некой хищник ще захапе розов или резида "Ленд круизър"?-Точно никога,само ще загубиш щот не е ПРАВИЛНИЯТ цвят,черен или сребрист!
И при воблерите е същият филм-ЦВЕТЪТ продава или хваща!
![]()
Тойо ми дължи две бири за лекцията!
![]()

а има,има. малката ми внучка е фен на розовото и има почти всички разцветки в розово и лила на тasmanian devil и скубе с тях на тролинг рибета и за нула време ми пълни баката за жива страв. kahawai се казва този хищникTroli Rapala написа:..Питай ме,кога некой хищник ще захапе розов или резида ....
- val
- разбира нещата
- Обратна връзка:

Това е относно цвета. Дали разпознава цветовете в мрак?- бъдете сигурни, че някои цветове ги вижда повече от други.
Един от любимците ми за през зимата.