Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Със спининг по Дунава - фоторазкази
Re: Със спининг по Дунава - фоторазкази
Дебелият распер /този 65см/ май не му е за първи път да увисва на въдица... Поне странните рани в единия край на устата предполагат прежни срещи с риболовци. 

Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
-
- кандидат преподавател
Какво по добро от това .Шарен риболов а и екогиарчето като си си прибрал още по добре .Абе който търси намира всичко. 

МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
е отново браво за майсторите

пускай дребосъка ако искаш да хванеш ЙЕдро
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Кеч мания - ТОТАЛНО разбиване! 

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- и господ не е толокова добър
Дунав си е хубава работа, особенно, когато и разбираш

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- Ivo_Ivanov
- сериозен играч
Искаме още............ Аз лично този форум само заради тази тема го отварям 

berbat82 написа:Искаме още............

СЪБОТА 6 НОЕМВРИ 2010
По обед сериозна риболовна бригада ме измъкна от работа и отпрашихме към Реката. Чудесен, слънчев и топъл ноемврийски ден с лек южняк, който на моменти утихваше. Бистра вода с видимост над половин метър и преял хищник, активен в светлите следобедни часове.
В такива моменти закуската е задължителна...

И глътка червено винце преди старта.

Още с първите подавания последваха почуквания и смених няколко цвята, за да определя успешния. Оказа се перлата с кафяво гръбче.
Хареса го 50 см щука.

Облавях старателно зад един удавен дънер. Не след дълго успях да предизвикам и една бяла риба 51 см.

Със захода на слънцето активността намаля...
Време е за кино.

[youtube]<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/3SnHHpZHS4w?fs ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/3SnHHpZHS4w?fs=1&hl=bg_BG" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>[/youtube]
След последните дни на силни ветрове, най-после тихо и топло утро.

В такова време и рибките вземат по-уверено. С първото замятане на тунингован 10 гр мюран ме посрещна мерно расперче.

След него, докато облавях 3-4 метрова дупка с прилежащ глинест праг, ме изчатка 50 см бяла рибка.

Примамката е 8 см шад Орка със 17 гр - 4/0 кръгла глава siweida.

Няколко минути по-късно, на същата примамка улових 55 см бяла рибка.
Реших да пробвам и новите глави на Ванката Пигов, поставих голям шад wake и едно расперче го погълна целия...

За жалост, трябва и да се работи, макар никак да не ми се тръгваше от Реката...
Благодаря за бързата реакция
Както винаги си се представил на ниво. Виждам,че предимно хващаш на джиг, на това ли взема рибата сега или ти си решил на такива примамки да ловиш предимно ?

- borislav58
- сериозен играч
И аз така мисля.snegk написа:Дунав си е хубава работа, особенно, когато и разбираш![]()
Всичко заебавам и за риба заминавам!
- danev69
- сериозен играч

човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
След като в събота отрано се затрупах с работа и провалих плановете си за риболов, реших поне неделята да се поразходя. Чудесен, тих и топъл ден. С разходката май прекалих, защото след безкрайното провиране из дунавската джунгла накрая едва влачех крака...
Имах и приятна компания от Бургас - колегата Владо - vlagru и неговият спътник.
Лових с къса, яка джигова въдица SJR782-2 GL3 и здраво влакно Climax Trophy Catfish x–Cast 0.28, поради което нямам загубена примамка, въпреки честите зацепи в потъналите дънери и клони.
Рибки улових десетина между 40 и 55 см и няколко около нормата. Колегите също хванаха. За жалост големите крокодили ги нямаше, въпреки че филтрирах дребосъка с едри примамки - моска лонг 8, моска сафир, луциус и джигове.
Снимах малко за илюстрация.

Лових с къса, яка джигова въдица SJR782-2 GL3 и здраво влакно Climax Trophy Catfish x–Cast 0.28, поради което нямам загубена примамка, въпреки честите зацепи в потъналите дънери и клони.

Рибки улових десетина между 40 и 55 см и няколко около нормата. Колегите също хванаха. За жалост големите крокодили ги нямаше, въпреки че филтрирах дребосъка с едри примамки - моска лонг 8, моска сафир, луциус и джигове.
Снимах малко за илюстрация.

Ходиш ли за риба ?
Затрупан съм с работа, но успях да отскоча няколко пъти. В общи линии - нищо интересно. Стандартни риби.berbat82 написа:Ходиш ли за риба ?
В събота 20.11. след обяд четири щучки по 50 см и наколко 35-40.
Четвъртък преди обед имаше някаква интрига. Подухваше ветрец, по обед утихна, слънцето напече и удариха две мерни бели рибки. Стояха в дълбокото и вземаха на джиг. Белите рибки предпочитаха жълто, щуките - зелено.

Вчера за цял ден 5-6 км провиране в джунглата. Нищо интересно. 7 щучки по 50 см и десетина по-дребни. Вземаха само джиг.

Водата студена и яко качва, налагаше се често да газя. Добре, че ботушите удържаха. Почти... Удавих телефона и загубих представа за времето. Отдалечих се толкова, че се прибирах пеш по тъмно почти пипнешком.
Сравнение с мойте резултати,това "нищо интересно" е направо супер