Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Йо-хо-хо и половин живарник с уклей
Йо-хо-хо и половин живарник с уклей
Здравейте колеги.В събота най-после успях да отида на риба.Така всичко започна от четвъртък с обаждане до дядо ми дали има някаква работа.В петък следобяд отиване в магазина снабдих се с голямо количество пиники и газ на рейса към село.На сутринта облечен като ескимос поех от ковачевци към понтоните пеш,но късмета ми се усмиха и 1 колега ми спря и ме качи.Там бях около 6.45 имаше само 4 човека и 3ма от тях бяха на най-големия кей.Ведана разпънах въдиците 2 директни и 1 с подвижна плувка,но те беше само да заема място та като дойде дядо ми да има местоо за него.Използвах влакно 0.16 плувката ми е 0.7г тип перо и куката 18 или 20.И се почна от сутринта гол след гол,вадя риба пускам в плика замятам и докато си избърша ръката от парцала плувката бе отново под водата.След като напълно се съмна кълването замря и то дядо ми се появи най-после това беше някъде към 8.Веднага ми дойде на ум да им направя манджа и така и стана.Използвах респект ЕЗЕРО и тайна съставка,получи се добре ако стиснех топката по силно се рападаше чак когато ми се губеше от погледа във водата.
И така останахме да ловим само с директните и след 2 стиски захранка отново започна ловене и през половин час вкарвах по 1-2 шаки захранка и държах рибата при нас,толкова добре ни кълвеше ,че нямах време да пипна фотоапарата.Но такава хубост никаде няма,случи се че уплетохме 2те въдици и след 1час опит за раплитане стигнах до заключението че трябва да късам и за капак като прегризах някакво влакно се оказа че съм скъсал и двете линии. Така изгубих още половин час.След като стабилизах след неслуката отново се започна гол след гол,уклея беше като луд.Така продължихме до 4 следобяд и тогава щракнах малко снимки.

Те тва беше '' тодорица без коне'' на кейовете, а на оградата имаше поне 50 въдици.
Накрая ни писна дойде и шофиора и сложихме край на излета така изглежда и живарника.

И в къщи ни чакаха тези гладници

Ето ме и мене до големия улов.

Еми тва е от мен.Другия път ега има повече и до тогава НАСЛУКА !!
И така останахме да ловим само с директните и след 2 стиски захранка отново започна ловене и през половин час вкарвах по 1-2 шаки захранка и държах рибата при нас,толкова добре ни кълвеше ,че нямах време да пипна фотоапарата.Но такава хубост никаде няма,случи се че уплетохме 2те въдици и след 1час опит за раплитане стигнах до заключението че трябва да късам и за капак като прегризах някакво влакно се оказа че съм скъсал и двете линии. Така изгубих още половин час.След като стабилизах след неслуката отново се започна гол след гол,уклея беше като луд.Така продължихме до 4 следобяд и тогава щракнах малко снимки.

Те тва беше '' тодорица без коне'' на кейовете, а на оградата имаше поне 50 въдици.
Накрая ни писна дойде и шофиора и сложихме край на излета така изглежда и живарника.

И в къщи ни чакаха тези гладници

Ето ме и мене до големия улов.

Еми тва е от мен.Другия път ега има повече и до тогава НАСЛУКА !!
Re: Йо-хо-хо и половин живарник с уклей
Ми мисля че около 3-4 галона ще им стигнат,но не съм сигурен че всички предпочитат бира

-
- научил се да хвърля
Браво, много добър риболов си спретнал
:)

-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Много добре си се справил колега ама
много хора 

Риболова е хоби.Наслука 

- MANYAKA
- кандидат преподавател
Супер риболов.
Голям панаир.
Голям панаир.
- StoychevV
- разбира нещата
MANYAKA написа:Супер риболов.
Голям панаир.

-
- вече хвърля и на тежко
Като не мога да изчисля галоните с бира ти препоръчвам бялото винце.Като гледам един картон ще стигне.Браво.
Напълно !!simo72 написа:Чудно бирено мезе![]()
!

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
-
- сериозен играч
Виж кво пич! Ще ме откажеш от сякакви тежки и многогълтащи пари риболови! Е това е риболов! Адмирации за труда и резултата-за мен няма по уважавана и вкусна риба от уклея,особенно с този размер дето го показваш! Само едно ще те питам-кой чисти рибата в къщи?
-
- ще става разбирач
- borislav58
- сериозен играч
Супер и за днес бях за уклей е нямам чак като вашия резултат, но в момента го опитвам с бира. 

Всичко заебавам и за риба заминавам!
Дядо ми ги чистиgrandal_331 написа:Виж кво пич! Ще ме откажеш от сякакви тежки и многогълтащи пари риболови! Е това е риболов! Адмирации за труда и резултата-за мен няма по уважавана и вкусна риба от уклея,особенно с този размер дето го показваш! Само едно ще те питам-кой чисти рибата в къщи?