Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

МОНОФИЛ ИЛИ ПЛЕТЕНО
Модератор: sapuna
колегата по горе е прав.
Миналата есен на Дуранкулак се борих час и половина с едно чудовиште и накрая а да го хвана за устата и да го вкарам в лодката и чао на наи голямата ми рибарска мечта.Бях на 0.50 монофил и повод плетено 0.40 забравих каква марка беше издаржало на 60кг..Верно издаржа ама от самата борба беше се протрило около 5-6 см. и цафнало като роза до кадето бяха куките.Знам че изпуснатата риба е наи голяма но това което видях наистина си беше чудовиште. Втори такав провал може и да не преживея които го е изпитал само , знае за какво говоря..Моля цялата рибарска гилдия да ми даде савет проволка ли да слагам какво да правя,каквото и да е само да издаржа на протриване от забите на рибата.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
- Димо Генчев
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
- Димо Генчев
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Благодарим за отговорите.
То човек да не попита нешто и вместо савет, самоасвал с .......
Re: Благодарим за отговорите.
chipi_ написа:То човек да не попита нешто и вместо савет, самоасвал с .......

РИБОЛОВА Е КАТО СЕКСА - ИЛИ МОЖЕШ -ИЛИ ГЛЕДАШ 1 1 1Р
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Колегата извинявам са ако има нещо.По повод това което сам написал си мисля дали пак изобщо ще имам удар, защото нали знаете че все пак сома с мустачките изследва като радар преди да атакува.Риболова на дано е по различен отколкото на клионкане когато много не му мисли и не е толкова предпазлив преди да захапи стравта . Моля за конкретен отговор ако някои има такав.
-
- новобранец
Колегата, дай моля малко ифо как ловите сома от брега??! Вярвам, че и на другите колеги ще им е интересно! Пръчка, макара, монтаж, куки...
Колкото за въпроса ти /без да съм никакъв специалист/ все си мисля, че трябва да е точно обратното – плетеното влакно /ако държиш да е такова/ да е на макарата, а монофила за повод....и то не 0,50 а 0,80 /примерно/
Ако вкарвате стръвта с лодка - карай си направо с монофил, ако метате от брега – плетеното улеснява задачкта...
Иначе за да не се претрива повода от плетено – нанижи му 10см шлаух над куката и няма мърдане – ама тогава няма смисъл да е от плетено...
Колкото за въпроса ти /без да съм никакъв специалист/ все си мисля, че трябва да е точно обратното – плетеното влакно /ако държиш да е такова/ да е на макарата, а монофила за повод....и то не 0,50 а 0,80 /примерно/
Ако вкарвате стръвта с лодка - карай си направо с монофил, ако метате от брега – плетеното улеснява задачкта...
Иначе за да не се претрива повода от плетено – нанижи му 10см шлаух над куката и няма мърдане – ама тогава няма смисъл да е от плетено...
http://forum.fishing-mania.com/viewtopic.php?t=115455кила написа:............. а защо ААААА само се подиграва,не знам............

Жив и здрав.

Не дърпай ...... за ......