около Бургас ????

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
danisius
новобранец
новобранец

Re: около Бургас ????

Мнение от danisius »

glarusa написа:Колега,преди щука и костур излизаха на язовира до Ветрен,на разклона за Българово,но по последни данни е източен нацяло.Доколкото разбрах сега е пуснат за риболов язовира от горната страна,и ако е преместил рибата там ...значи там е мястото ти!Все пак поразпитай на място!Наслука и да пишеш!
мерси за инфото може ли пояснения за кой язовир става дума точно за този на който е на разклона ли http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=42.6 ... 7&t=h&z=14
Djack
новобранец
новобранец

Мнение от Djack »

glarusa написа:Колега,преди щука и костур излизаха на язовира до Ветрен,на разклона за Българово,но по последни данни е източен нацяло.Доколкото разбрах сега е пуснат за риболов язовира от горната страна,и ако е преместил рибата там ...значи там е мястото ти!Все пак поразпитай на място!Наслука и да пишеш!
За съжаление, собственика махна щуката и костура! Сега, там риба за спининг няма. Има само шаран, дори таранка няма. Като цяло язовира дава много добре риба, но се вадят предимно шаранчета от зарибителния материал 300-400гр. Иначе има и доста големи шарани, които са преместени от долния язовир, но явно са стресирани още и не пипат.
Поздрави!
Акъла в главата идва бавно и болезнено, много е вероятно и да не се появи изобщо, тогава остава само .... болката!
Djack
новобранец
новобранец

Мнение от Djack »

danisius написа:
мерси за инфото може ли пояснения за кой язовир става дума точно за този на който е на разклона ли http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=42.6 ... 7&t=h&z=14
Да, това е язовира. Между двете шестици в дясно, а в ляво от пътя - по тъмно синьото е стария (долния) язовир.
http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=42.6 ... 7&t=h&z=14
Акъла в главата идва бавно и болезнено, много е вероятно и да не се появи изобщо, тогава остава само .... болката!
amatev1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от amatev1 »

Колеги, някой, нещо за язовира до с. Пирне ? Стръв, захранки, методи ? Ако споделите, ще съм ви много благодарен .. :)
"Преплувах залива с труд, хванах пръта и както си бях до гърди напънах, рибата подръпна, аз въодушевен напънах още малко и праааас, Гарболиното на две."
Аватар
Божидар Стойков
ще става разбирач
ще става разбирач

Инфо за Язовир "Порой"

Мнение от Божидар Стойков »

Здравейте колеги! Някой има ли информация, как е положението на язовир "Порой"? Смятам утре да тръгна към 5 часа сутринта и да остана до мръкване.
Чух че имало много костур но незнам как да го ловя? Кажете най добрия метод за този язовир. Миналия път ловяхме на дъно с монтаж олово и две куки разположени на 30-40 санта една от друга и доволно даваше костур.... НО това беше Юни месец. Дали ще имам успех с изкуствени примамки... силиконови рибки, туистъри или блесни??? Благодаря предварително!!!
Изображение
Изображение
Аватар
kokho
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kokho »

amatev1 написа:Колеги, някой, нещо за язовира до с. Пирне ? Стръв, захранки, методи ? Ако споделите, ще съм ви много благодарен .. :)
Здравей колега,на 7.11.2010 бях на язавира,от към риба не много ама дава,от 8:00 да 16:00ч. около 15 риби около 1,5 - 2кг,шаранчетата са в по плиткото на около 30 м. от брега. Стръвта е сладка царевичка, захранката ни беше обикновенна за пружина(фидер) ,последният път сварих конопено семе и добавих към захранката но не усетих нещо повече.На фидерчето имах повечко удари. Пробвах и червей но неще да ги папа. От към методи лови се на пружина,фидер,мач според кефа.Аз се кефя с мача и затова наблягам на него. :D Дано съм бил полезен с нещо,хайде наслука. :smt023 :smt023 :smt023
amatev1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от amatev1 »

Е и аз посетих язовира на с. Пирне. Уловихме към 10-на риби, в обсега на 1-1.5 кг. На сладка царевица между два бели червея, захранка обикновена с аромат ванилия, добавих към нея царевица и бял. На дъно пипна само един път, но не успях да го реализирам. Собственикът беше изкарал огромни щуки над 5 кг. За съжаление бяха извадени с мрежи, но не знам каква е политиката на язовира, дали пускат редовно мрежи или само понякога. Дано не е това, което си мисля. Снимах щуките, имам и други снимки, но нещо ми се е прецакало USB-то, ако успея да го оправя ще кача и снимките.
"Преплувах залива с труд, хванах пръта и както си бях до гърди напънах, рибата подръпна, аз въодушевен напънах още малко и праааас, Гарболиното на две."
Аватар
te4osoma
разбира нещата
разбира нещата

Re: Инфо за Язовир "Порой"

Мнение от te4osoma »

пробваи на туистери,цикади на по дълбоко
Всеки има план,..докато не му разбият устата..

М.Тайсън
seefeel
разбира нещата
разбира нещата

Re: Инфо за Язовир "Порой"

Мнение от seefeel »

Колега ,ако ловиш на спининг- туистери и шадчета .Само че костура е дребен.Това към стената.Има и много закачки,така че се запаси с повече силикони.
Проба му е майката!
Аватар
Божидар Стойков
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Божидар Стойков »

Сега се връщам от язовира, общо взето съм доволен! От 7 часа сутринта до 5 вечерта хванахме общо двама човека 6 кг. костур с 4 въдици като цяло е дребен само 5 риби с размер над 300 грама другите са дребни. На дъно с олово и две куки 7 номер разположени на 30-40 см една от друга и земен червей. Ако ходите се запасявайте яко с червеи че клве постоянно :D айде това е от мен ;)
Забравих да спомена че за цял ден не съм скъсал и мястото е под стария път повъртях и с спининга малко смених няколко туистъра но нищо....
Изображение
Изображение
Аватар
Raven
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Raven »

От скоро съм запален по спининга... да ме насочите кои от близките язовири стават за спининг. За Пирне вече разбрах, че може да се хване некой друг дребен костур.

До момента съм годил само по реките, Средецка, Факийска и Тунджа, както и на шлюзовете на мандрата днес, но на последното е митинг, не хванах нищо, а и каменистите закачки режат 20lb. плетеняк, като бръснач, за което пък съм в друга чуденка, но това в друга тема...
Аватар
f1team
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от f1team »

Raven написа:От скоро съм запален по спининга... да ме насочите кои от близките язовири стават за спининг. За Пирне вече разбрах, че може да се хване некой друг дребен костур.

До момента съм годил само по реките, Средецка, Факийска и Тунджа, както и на шлюзовете на мандрата днес, но на последното е митинг, не хванах нищо, а и каменистите закачки режат 20lb. плетеняк, като бръснач, за което пък съм в друга чуденка, но това в друга тема...
На Мандрата, но не на шлюзовете, също можеш да изкарашнякой двайсетина сантиметров костур, на р. Камчия (там не съм пробвал със спининга, но има кефал, костур и щука), на канала (Азмака) до Карнобат излиза от дъжд на вятър по някоя щука, на Порой май излизат костури, но за там колегите да кажат повече...

Сега и аз да те питам нещо... къде си ходил на Факийска и хвана ли нещо?

Накой има ли инфо за яз. Ахелой? Дали са останали някакви кефали след бракониерските набези?
няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Pe6o_Tikvata »

:D :D Колега Божидар Стойков хубав излет сте направили но можели да те попитам като одереш костурите имат ли червии в месото като нашия Мандренски костур или е чист , че съм мераклия да си направя маринован Благодаря ти предварително за отговора и Наслука на всички :D :D
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека :!:
Аватар
Raven
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Raven »

f1team написа:...
Сега и аз да те питам нещо... къде си ходил на Факийска и хвана ли нещо?
...
В последствие се оказа, че съм ходил по забранената тази година част от реката. Не е за хвалене... Хванах няколко кефала.
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

Колега Божидар Стойков хубав излет сте направили но можели да те попитам като одереш костурите имат ли червии в месото като нашия Мандренски костур или е чист , че съм мераклия да си направя маринован Благодаря ти предварително за отговора и Наслука на всички
има и то доста.
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим'' :)
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”