Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Нека опитаме да направим нещо с тия бракониери!
Модератор: bobopeli
-
- научил се да хвърля
Re: Нека опитаме да направим нещо с тия бракониери!
Защо да не направим наши патрули и сдружения по водоеми.Примерно аз днес съм за риба и ще гледам на този язовир от тази страна и така да имаме повече инфо.Малко да си разменим телефони и ако има нередности докато чакаме иара и там подобни да се организираме да хванем браконерите пък после квото стане(може да отнесат няколко кютека от нас)или да получим усмивка пред строя.Примерно за язовирите в моя регион мога да окажа съдействие.Според мен ако сами не си помогнем няма как да се справим с бракониерите.Щото ние ловим за кеф а те за печалба.
За завистта,глупостта и подлостта почивен ден няма.
Колега това на някои язовири отдавна се прави (язИскър) и с ИАРА се работи но боклуците си остават такива (седмица се скатават и после ЖУЛИ на ново) но основния проблем са токаджиите а там трябва МНОГО ДЕБНЕНЕ .Иначе и аз съм ЗА да се предприеме нещоatanas atanasov написа:Защо да не направим наши патрули и сдружения по водоеми.Примерно аз днес съм за риба и ще гледам на този язовир от тази страна и така да имаме повече инфо.Малко да си разменим телефони и ако има нередности докато чакаме иара и там подобни да се организираме да хванем браконерите пък после квото стане(може да отнесат няколко кютека от нас)или да получим усмивка пред строя.Примерно за язовирите в моя регион мога да окажа съдействие.Според мен ако сами не си помогнем няма как да се справим с бракониерите.Щото ние ловим за кеф а те за печалба.

-
- научил се да хвърля
Колеги,аз предлагам следното: като тръгнем за риба всеки да си носи пушката

.........."Иде зима.
Става студено.
Хората спират да ходят за риба.
И се започва едно блъскане по клавиатурата".........
Колега, за мен сега започва същинския риболов
.............""да си изискваме някакви правомощия" - от кого?
"..........
малко неточно се изразих, не е нужно да искаме каквото и да било, ние го имаме това законово право - Чл. 12а. от НК.
..........."..."да се опитаме да намалим това безобразно тралене на водоемите" - КАК?
".............
Ами как, как?! отивам с аверите и ги виждаме. Задържаме ги и викаме ИАРА, както вече казах имаме законово право.
Става студено.
Хората спират да ходят за риба.
И се започва едно блъскане по клавиатурата".........
Колега, за мен сега започва същинския риболов

.............""да си изискваме някакви правомощия" - от кого?

малко неточно се изразих, не е нужно да искаме каквото и да било, ние го имаме това законово право - Чл. 12а. от НК.
..........."..."да се опитаме да намалим това безобразно тралене на водоемите" - КАК?

Ами как, как?! отивам с аверите и ги виждаме. Задържаме ги и викаме ИАРА, както вече казах имаме законово право.
Пусни трофея да живее, след време ще го хванеш още по-голям...
-
- ще става разбирач
" Ами как, как?! отивам с аверите и ги виждаме. Задържаме ги и викаме ИАРА, както вече казах имаме законово право. "
И ИАРА не идва .... А сега какво правим ?
И ИАРА не идва .... А сега какво правим ?
Селянията не е белег за произход - тя е състояние на духа !
Блъскаме си главите. Иначе съм ЗА,това според мен става с ПРОТЕСТИ по градовете,иначе няма как да се бием с бракониерите защото повечето си носят оръжияivanov70 написа:.... А сега какво правим ?

-
- ще става разбирач
Според мен, най - удачния начин за България е масирани съвместни проверки на ИАРА и полиция по водоемите. Колкото и на полицейщина да докарва, според мен това е единствения начин да се промени мисленето на българина.
Трябва да му се наложи, че в тази държава законите трябва да се спазват, както спазва законите на всяка държава в която отиде. Защото съм свидетел колко сме примерни като отидем в друга държава, а като се приберем в България се променяме коренно и продължаваме да си вършим безобразията !
Поздрави на всички съвестни граждани на милата ни татковина !
Трябва да му се наложи, че в тази държава законите трябва да се спазват, както спазва законите на всяка държава в която отиде. Защото съм свидетел колко сме примерни като отидем в друга държава, а като се приберем в България се променяме коренно и продължаваме да си вършим безобразията !
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Полицията и ИАРА ги боли фара!ivanov70 написа:Според мен, най - удачния начин за България е масирани съвместни проверки на ИАРА и полиция по водоемите. ...
Въпрос на мотивация, ресурси, заплащане, материална база и т.н.
За да се оварди Дунава, трябва да се впрегне армията и жандармерията.

А тия "сдружения".....к'во? - ще дават караул всяка нощ ли?
Днес си за риба на еди-кой-си-водоем, ама нощта спинкаш сладко вкъщи, докато бракониерите пускат ток и жица.
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Извинявай колега, ама ти направо ме хвърли в тъч. Ако ние не се опитаме да направим нещо ... ЗАБРАВИ!ivanov70 написа:Според мен, най - удачния начин за България е масирани съвместни проверки на ИАРА и полиция по водоемите. Колкото и на полицейщина да докарва, според мен това е единствения начин да се промени мисленето на българина.
Никой от министерството няма да си мръдне пръста да организира, каквото и да е. работил съм 2 години там и ги знам какви са, всеки гледа комисионанната.
Затова Ви предлагам да се опитаме да направим нещо, а да седим и да чакаме нещата да се оправят от самосебе си. Защото ако чакаме...
GODzillata, прав си приятелю. няма как да се оправят всичките, идеята ми е да ги намалим, доколкото е възможно.
Примерно, миналата година ранна есен видях една мрежа в Цонево и я изкарах и я запалих. Да, но ако това го правех всеки път, като видя мрежа щеше да е супер. Я сега си представете, ако винаги всеки от нас, който е с лодка като види бракониерски мрежи ги гори.
Примерно, миналата година ранна есен видях една мрежа в Цонево и я изкарах и я запалих. Да, но ако това го правех всеки път, като видя мрежа щеше да е супер. Я сега си представете, ако винаги всеки от нас, който е с лодка като види бракониерски мрежи ги гори.
-
- ще става разбирач
"Примерно" в неделя отивам на риболов, и заварвам четирима парашутисти, а ние сме двама . Звъня на ИАРА, от там ми отговарят, че в момента им раздават нарядите за деня и на когото дадат този район ще дойде . Да, ама не, никой не дойде, парашутистите ми се изсмяха и като се наловиха си тръгнаха.
Званиш на 3-4ма колеги рибари идваме и им раздаваме
.

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Я сега ти си представи, че като почнеш да вадиш мрежата, дойде бракониерът....с още двама-трима....ти си сам...тялото ти дали ще понесе последвалата болка?mystislav написа:...видях една мрежа в Цонево и я изкарах и я запалих. Да, но ако това го правех всеки път, като видя мрежа щеше да е супер. Я сега си представете, ако винаги всеки от нас, който е с лодка като види бракониерски мрежи ги гори.

Представи си по-хард варианта - ти си евентуално въоръжен, те са задължително въоръжени...и к'во? - ще се колите и стреляте ли?....в крайна сметка ти ще свършиш или 2 метра под земята, или в затвора...като при втория вариант пак ще се питаш дали си е струвало?

Всяка година по 2-3 пъти избуява такава тема, досега нищо не е направено...няма и да се направи.
На риба - като на война! Fish'n'chicks!

Като за начало, носете си фотоапаратите и телефоните. Правим си регистър по региони и при засичане на нарушители -> снимки + тел обаждане. Който има възможност отива на място и помага. Но пак предлагам първо да се регистрираме като организация.
НИЕ СМЕ МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ БРАКОНИЕРИТЕ!
Ако не се опитаме да направим нещо ще си стоим така и само ще се оплакваме как някой бил пускал ток и жица или мрежа.
Далеч съм от мисълта, че това, което мисля, предлагам и съм направил е най-правилното.
ПУСНАХ ТАЗИ ТЕМА ЗА ДА СЪБИРАМЕ ИДЕИ, КАК МОГАТ ДА СЕ ОПРАВЯТ НЕЩАТА, А НЕ КАК НЯМА ДА МОГАТ.
НИЕ СМЕ МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ БРАКОНИЕРИТЕ!
Ако не се опитаме да направим нещо ще си стоим така и само ще се оплакваме как някой бил пускал ток и жица или мрежа.
Далеч съм от мисълта, че това, което мисля, предлагам и съм направил е най-правилното.
ПУСНАХ ТАЗИ ТЕМА ЗА ДА СЪБИРАМЕ ИДЕИ, КАК МОГАТ ДА СЕ ОПРАВЯТ НЕЩАТА, А НЕ КАК НЯМА ДА МОГАТ.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Аз предлагам да опитаме да ги превъзпитаме!
Сякаме до тях на брега и им говориме.
Сякаме до тях на брега и им говориме.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.